görseller
fellah köftesi 

belki ilginizi çeker
  1. · sarımsaklı köfte
gündem
  1. · prison brake
  2. · beşiktaş
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · boylumlama
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · ezel
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · suyun altında konuşmaya çalışmak
  9. · johnny depp

fellah köftesi  

1. hem sıcak hem soğuk olarak yenilebilen bulgur ve sarımsaklı bir çeşit köfte. diğer isimleri için;

(bkz: sarımsaklı köfte)
    (cyclops1988, 31.01.2009 12:57 ~ 03.02.2009 20:21)
  2. özellikle salçalı sos ve maydanozla karıştırılıp tüketildiğinde tadından yinmez olan köfte. mmh.
    (bkz: ağzı sulanmak)
    (one thousand and one nights, 31.01.2009 15:10)
  3. en üzerine ince kıyılmış maydanozu da serperseniz bana haber edin, geleyim hemen.

tanım: altın günlerinin vazgeçilmezidir.
    (kaçınkurbaası, 31.01.2009 15:16)
  4. ufak ufak toplar şeklindedir, bol acılı, bol sarımsaklı, maydanoza belenmiş bir şekilde servis edilir. akşam yemeğinde sıcak yenir veya rakı masasına mezedir soğuk haliyle..

niye açtınız lan bu başlığı ?!
    canım istedi bak şimdi..
    ben annemi özledim..
    ühüh lan.!
    (denizin dengesiz rengi, 31.01.2009 16:24)
  5. (asayisberkendal, 31.01.2009 16:28)
  6. eğer bu bir "f tipi" köfte ise içinden her an van gölü canavarı, civan gate skandalı ya da tarihi bir türk destanı çıkabilir.. ülke bekasını tehlikeye sokacak bilimum tehlikeler barındırabilir. o nedenle hazımsızlık yapar, sağlığa zararlıdır.
    (stellar wind, 31.01.2009 16:32 ~ 16:35)
  7. bulgur ve un kullanılarak köftesi; sarmısak,domates,salça ve maydonozla da sosu hazırlanarak yapılan köftedir.ufak ufak yuvarlanarak hazırlanması çok zahmetlidir ve çok uzun zaman alır ama tüketimi de bir o kadar hızlı olur ki kişilerdeki ve kendinizdeki yeme potansiyeline şaşırırsınız.
    (su kusu, 10.02.2009 00:28)
  8. adını bile yeni duyduğum gizemli lezzet.
    (endoplazmik 1 kulum, 31.05.2009 22:13)
  9. yuvarlaktan ziyade, üzerine hafifçe işaret parmağı dokundurularak yassı ve ortası çukur yapılan, denildiği gibi sarımsak, acı biber salçası ve domates püresi sosuyla, üzerine maydonoz dökülerek yenen süper tat.

ve malatya tabiriyle

(bkz: küfte tökmek)
    (protestocu, 31.05.2009 22:16)
  10. bulgurla yapılan esas bölümünü mersin'li bir arkadaşımın (irmik ve yumurta eklersen daha iyi olur) demesiyle bozduğum ama, sonrasında deneye deneye doğruyu bulmak kanaatinde sabitlenmiş olarak diyorum ki;
    yumurtasız ve irmiksiz köfteleri daha yumuşak olan, salça ve baharatı bol olursa dehşet bir tada ulaşan köftedir bu fellah...

salça ve baharatı sadece sosa koy demişti arkadaşım, şaka mı yaptı diyorum bazen, ya da damak zevki çok çeşitli hakikaten. ne şaşarsın bildiğinden a özlemce.
    (özlemce, 17.08.2009 16:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil