felan   

adana çık aradan

1. telafuzu da yazımı da yanlış bir kelimedir, doğrusu : falan, filan.
    (ohannesburger menu, 19.01.2007 18:40 ~ 18:41)
  2. kulağa aşırı dozda itici gelen bir kelime. şarz kadar görkemli değil belki ama sinsi ve etkili, yavaş yavaş zehirliyor.
    (iao, 05.07.2007 22:28)
  3. son zamanlarda elimde olmadan sıkça kullandığım kelime. şarj'ı çok güzel telaffuz ederim elhamdürilahh, öyle garip dil sürçmelerim de yoktur. hattâ gardrop'a gardolap diyenlere de uyuz olanlardanım. ama bu felan başka... falanda, filan da hep biraz cool kalır onun yanında. felan daha samimi, daha mahalliliğe yatkındır. hazır demişken, nedir yahu bu mahallilik? uydurmadım bi yerden, bi anda çıkıverdi ağzımdan. evet, gayet mahalli bi kelime bence bu. herkesin kullanmak istediği, ama kullanamadığı. seviyorum işte ben de bu yüzden onu.
    (nymphe, 19.01.2008 00:08)
  4. söyleyenden ciddi şekilde tiksindiğim kelime. ne kibarsınız lan?! felanmış. şarja da şarz der bunlar. topunu sallandırma taraftarıyım kulağımın içine ettikleri gerekçesiyle. sinirlendim akşam akşam. belli bir yere gelmişsin, okumuşsun etmişsin, hatta belki sağlam kariyer yapmışsın ama falana felan diyorsun. sıfırsın işte, bittin o an. öl daha iyi lan.
    (passive aggressive, 06.03.2008 17:54 ~ 17:56)
  5. allah'ım yarebbim 'in sıkı yardakçısıdır.
    (altlejant, 06.03.2008 18:08)
  6. derdini kelimelerle anlatamayan insanların çok kullandığı "falan" kelimesidir aslı. dertlerini anlatamadıkları gibi bir de gereksiz kibarlık yapmaya çalışan arkadaşlar bu kelimenin ırzına geçmişlerdir. bu durumdan zekv alıyor olmalılar ki sürekli "felan" derler.
    (pelias, 06.03.2008 18:32)
  7. aslında iyi bir insan olduğunu bildiğim halde, sırf bu kelimeyi kullandığı için lisede birisinden nefret ederdim. hala da bu kelimeyi kullananlardan resmen tiksinirim, elimde değil. geçenlerde odtü elektrik elektronik mühendisliğini bitirmiş adamın biri, benimle felan kelimesinin doğruluğunu tartıştı. adam bana "tdk'ya bak bakalım bi" dedi yaa bu kadar mı cahillik olur, anlamadım nasıl okumak bu??? hadi yanlış, iğrenç, tiksinç bir telaffuzun var da bari yazılışını bil değil mi?

edit : şu anda aşık olmak üzere olduğum çocuk falan değil, filan değil felan diyor! ne yapmalıyım karar veremedim, içimden "bak felan dedi, boşver sen onu yaa ıykk" diyorum ama olmuyor...
    (boşgezeninboşkalfası, 21.03.2008 17:35 ~ 26.04.2008 22:08)
  8. aslında bu kelimeden nefret ettiğim hâlde lisede çok sevdiğim bir insan ısrarla böyle kullanırdı. şimdi ne zaman "falan" diyecek olsam o arkadaşım aklıma gelir, "felan" diye düzeltirim kendimi; onu böyle anarım.
    (recai pengül, 21.03.2008 17:39)
  9. itiraf.com' da bir rumuzda da adı geçmektedir
    (bkz: felandiilfalan)
    (ya suck ya fuck, 21.03.2008 18:29)