belki ilginizi çeker
  1. · aydınlık
  2. · mesai saati
  3. · mesai
  4. · allah özene bezene yaratmış
  5. · ofis aşkları
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · ölünce cehenneme giden itfaiyeci
  8. · meha tekstil
  9. · mutsuzluk veren küçük şeyler
gündem
  1. · ezel
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · sert sulu elma
  9. · diablo 2

fazla mesai  

1. adamı kişilik çatışmasına sokan kapitalist sistemin oyuncaklarından biri. eğer okkalı bir ücret veriliyorsa kişi zaman zaman fazla mesai yapmaktan kaçınmaz. geberene kadar çalışır.
    (keyif pezevengi, 11.02.2006 06:41)
  2. "bir insan iş yerinde 12 saat kalıp ayrıca 2 saatini de yolda geçirebilir mi, bir günde 3 öğünü de çalıştığı yerde yer mi"
    "eve gitmeseydim bari"
    "artık bu kadarı da fazla"
    dedirten, üstelik buna çoğu çalışan için değmeyen ve sık sık tekrarlayan işkence.
    (frock, 10.07.2006 20:31)
  3. (options, 06.12.2007 07:33)
  4. 90 saatinin aşağı yukarı bir maaş ettiği çalışma biçimi.
    (losfer words, 06.12.2007 08:15)
  5. karşılığı maaş çekinde görülmediği takdirde insanda daha da çok sinir ve stress uyandıran fenomen..
    (xzarenqn, 06.12.2007 08:39)
  6. beyin sulanması geçirten zorunluluk. akşam kalınan bir mesai için yemek söylenecektir. telefon açılır,

- aloo buyrun, "bu saatte zıkkımın kökünü ye" lokantası
    + ben taşbaşılı kuşbaşı istiyorum.
    - efendim?
    - şey işte taneli kuşbaşı.
    + anlamadım..
    - aman işte herzamankinden iyi akşamlar...

son cümleye kadar beyinde kıpırdanma var ama, son cümlede beynin ruhuna el fatiha. oğlum, ne? nereye? kaç tane? nasıl? altı üstü ayda yılda aranan bir lokantaya birde her zamankinden deyip kapatıyor.. (yazar burda sadece "1 tane kuşbaşılı kaşarlı pide" demeye çalışıyor.)
    (anarsist, 18.08.2008 18:37)
  7. fazla mesai'yi iki cümle ile özetleyebilirim:

- eğer ki şirket size fazla mesai karşılığında para ödemiyorsa bilin ki şirket sizi sikiyordur.
    - eğer ki şirket size fazla mesai karşılığında para ödüyorsa bilin ki size birkaç kişinin yapacağı işi yaptırtmaya çalışıyordur.
    (man on the moon, 22.09.2008 00:12)
  8. haftaiçi akşam çalış bitmez haftasonu çalış bitmez. insanı küfrettiren lanet...
    (zedt, 17.04.2009 19:49)
  9. özel sektörün vazgeçilmezlerindendir. her akşam hem annemi hem babamı ben evimi özledim türküsünü söyletir.
    (muhayyel zartalos efendi, 17.04.2009 19:53)
  10. yıllık beyannamelerin hazırlandığı zaman haftanın 7 günü çalışmak zorunda olup 2 saat daha fazla kalmaktır.
    (lahanaturşusu, 17.04.2009 19:55)
  11. hele ki performans ölçümü yapılan işerde daha bir sinir bozucu olaydır.

örneğin; fazla mesai yapılır ve maaşa yansımazsa, bunun getirdiği psikolojik bozukluk birebir görüştüğün müşterileri de yansır ki, bu görüşmeler, "çalışanın sömürülmesinin verdiği agresiflik nedeniyle" müşterinin en ufak bir algı bozukluğunda ya da algıları tamamen kapalı bir müşteriyse, o müşteriyi aşağılama şeklinde devam eden diyaloglardır, agresif bir tavırla geçen bu diyaloglar kalite kontrol grubu tarafından kontrol edilir ve performansın düşükse primine yansıtılır. bu da yapmış olduğun fazla mesai ücretini alamamanın üstüne bir de maaşındaki primin düşmesinin eklenmesiyle sinirleri tavan yaptıran bir hal almaya başlar. devamı da iş yerindekilerle gırtlak gırtalağa gelmeye kadar gider.
    (nicky rush, 17.04.2009 20:21)
  12. 00.00 - 08.00 vardiyası'nda çalışanların yapamayacağı olaydır. diğer vardiyalar'da fazla mesai olayı işlemektedir fakat sadece bu saatler arası kişiler bu olaydan yararlanamamaktadır. yada şirketler bu kişilerden yararlanamamaktadır.
    (tmb, 26.08.2009 02:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil