fayda maliyet analizi   

adana çık aradan

1. hem kamu ekonomisinde hem de özel yatırım projelerini değerlendirmeye yarayan, topluma ve firmaya maksimum faydayı sağlayacak olan projelerin seçilmesinde ya da hangi projeye öncelik verilmesi gerektiğine dair seçim yapabilmek için kullanılan bir matematik tekniğidir.
    (dreamfactory, 15.01.2008 11:13 ~ 11:15)
  2. hayatın kendisidir bir bakıma:parasız bir insanın aşık olduğu kişiyle evlenip ömür boyu mutlu olmasıyla,zengin birinin sevgisiz kalması nedeniyle para karşılığı kadınlarla birlikte olması durumunun yarattığı ironi bu teoriye en güzel örnektir.

her iki durumda da fayda-maliyet analizi rahatlıkla yapılabilir.
    (metropolsalagi, 15.01.2008 12:14 ~ 12:14)
  3. dün sırf can sıkıntısından ( her canım sıkıldığında yaptığım gibi) trt'deki açıköğretim programında izleyerek can sıkıntımı giderdiğim konu. yaşlı amca çok güzel anlattı valla konuyu helal olsun. tesadüfen izlememe rağmen eğitimini aldığım inşaat mühendisliği bölümünde bu tür şeyler neden yok dedim kendime. zira bizim bölümümüzde de yönetecilik dersleri (sikindirik de olsa) var. ihale ile ilgili her bokun anlatıldığı yapı işletmesi dersinde şu fayda maliyet analizi de çok iyi olurmuş açıkçası.

bu fayda-maliyet analizini bilen inşaat girişimcileri (hem kamuda hem özel sektörde) savurganlıktan kaçacaklardır. melen çayı gibi bomboş işlere para yatmayacaktır. ya da bolu tüneli. velhasıl kelam bir inşaat mühendisi olarak bu konuyu okulda öğrenmek isterdim kısmet trt'deki amcayaymış. bir ressam bob bir de açık öğretim amcaları eğitiyor beni zaten anasını satayım.
    (fakespeare, 16.07.2008 16:46 ~ 17:01)