faturalı hattı olan kişiden kontör istemek   

adana çık aradan

1. genelde 5 kontörle başlar talpeler. yollarsınız. sonra talapler çoğalır yine yollarsınız. bir süre sonra sıkılmaya başlar insan. ne lan enayimiyim ben diye. talepleri geri çevirince cimri konumuna sokarlar adamı. lan bi kerede şu kardeşimizin faturasına katkıda bulunalım demezler. bir de lan oğlum 80 lira fatura geldi geçen ay atamıycam kontör diyince şu tarz bir cevaba da gıcık oluyorum. "ne var olum benim de eksi 20 kontörüm var". "atıver işte bi 5 kontör ya ne var lan, geçen ayda kalmış o fatura bu ay az konuşursun olur biter". afedersin ama bana akıl vereceğine sen eksi 20 kontörlere düşürmesene diyesim gelir bu tiplere. bi de zeytin yağı gibi üste çıkınca bu tip arkadaşlar iyice gıcık oluyorum. he bi de bu tiplerin şöyle bir müdahelesi de olur. aynı zamanda önyargılı da olur bu tipler. bir arkadaş gelir kontör ister bunun yanında. daha önce hiç böyle bir talepte bulunmamıştır. belli ki ihtiyacı vardır. tam" tamam kardeşim yollayayım" diyecekken yanımdaki o tip atlar hemen." ya bırak ya cimri bu herif, ben sabah istedim yollamadı sana mı yolluyacak beyefendinin faturası çok gelmiş hadi abisi başka kapıya". lan sana ne oluyo allah allah bak sinirlendim şimdi yine bilgisayarın başında def ol git lan. al telefonunu da al git.
    not: yanlış anlaşılmalar olmasın eksi 20 kontöre düşenlere bir lafım yok. sadece bu yüssüz kişilere sinir oluyorum.
    not 2: lan biri de gel kardeşim senin faturanın 5 lirasını ödeyeyim desin lan. çok mi cimri gözüktüm buradan acaba.
    (jaguarboy, 09.08.2007 20:49 ~ 20:50)