fatsalı 

adana çık aradan

1. merzifonlular nasıl amasyalı olduğunu kabul etmiyorsa fatsalılar da orduluyum diyemezler...zaten fatsa ordudan daha çok tanınır ve bilinir...
    (carpathia, 31.03.2007 16:30)
  2. ordu'nun kumru ilçesinden olup da, bu küçük ilçenin pek bilinmemesinden dolayı fatsalıyım da diyenler vardır.
    (ellisande, 20.08.2007 13:27)
  3. (bkz: kadir inanır)
    (universalmind, 20.08.2007 13:29)
  4. dokunmayın şabanıma filminde oya hanım'ın belalısı osman'ın lakabıdır. şaban kendisine pastacı osman diyerek bizi yerlere yatırmıştır.
    (yeşil başlı gövel ördek, 20.08.2007 14:11)
  5. döneminde karadeniz in küçük moskova niteliğini kazanmış nadide ilçesinin insanları..
    (yerdengelen, 16.09.2007 01:31)
  6. olmakla gurur ve onur duyduğum , sözlükte de sıcak kanlılıkla bana hoş geldin mesajlarını atmaktan geri durmamış insanlarında gurur duyduklarını gördüğüm yöresel tanımlama.
    (hani karlarda açan çiçektim, 19.10.2007 21:45)
  7. benimde içlerinde olduğum ve onur duyduğum güzel mi güzel yerleri olan ilçenin insanları.
    (sedank, 05.06.2008 13:13)
  8. ordulu değildir onlar, fatsalıdır. nasıl ki bir karşıyakalıya izmirliyim dedirtemezseniz bize de orduluyum dedirtemezsiniz. 52.5 olayına pek girmeyiz ama biz*

çok büyük bir kısımları terzi fikri'yi sever. sevmeyeni de vardır elbet, ama onlar da bölgenin sayılı zenginleri ile sağcı köpek*lerdir

sıcakkanlıdır. "bu kadar erkeğin içinde ben seni ayakta komam abla" diyerek size bir taksi parası uzatan minibüs şoförleri, siz* yürümeyesiniz diye yolunu uzatan şoförler, girip 1-2 bira içmek istediğinizde "bu da benden" diyerek size bir şişe rakı getiren ve bunları sizinle birlikte içen meyhane sahipleri vardır içlerinde.

içlerinde orta yaşın üzerinde bir eyhanede demlenmekte olanlarını görürseniz selam verin oturun yanına. hayatınızda duymadığınız hayat dersleri alırsınız. marx'ın, lenin'in adını bile duymadan, saf teoriye neredeyse değinmeden bunbların pratiğe uygulamalarının ne kadar harika olabileceğini görürsünüz. hatta amcamın keyfi yerinde ise bir rakı bile ısmarlayailir size.

*:köpek diye itham ettiğim sağcı dürüst dava adamları değil onun bunun kapısında ona buna yaranmaya çalışan zavallılardır. nokta operasyonu'nun peçelileridir. yoksa dürüst sağcılar da sever terzi fikri'yi.
    (aria galactica, 05.06.2008 13:36)