belki ilginizi çeker
  1. · ben kadın değilim kızım bir kere
  2. · siyasal düşünceler tarihi
  3. · cumhuriyet in gözü yaşlı çocuklarıydı onlar
  4. · barışa söz verdik
  5. · istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi
  6. · türkiye de feminizm
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · aşk ı memnu
  4. · dersim katliamı
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · bir çift yeşil göz
  9. · vize dönemi msn iletileri

fatmagül berktay  

1. istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi uluslararası ilişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan feminist siyaset bilimci. bülent tanör'ün kardeşi ve halil berktay'ın eski eşidir.

sbf'deki "siyasal düşünceler tarihi", "çağdaş siyaset teorileri" ve "demokrasi teorisi" derslerini verir. manzaraya bakan, büyük ve ferah bir odası vardır fakültede. kendine özgü zarif telaffuzu ile eski yunan der, platon der, aristo der, atina der, kent devletleri der....arendt'i de çok sever. fakültedeki pek çok öğretim üyesinin bir şekilde feminizme ya da kadın çalışmalarına meyletmesinin müsebbibidir.sınav kağıtlarında, öğrencilerden özgünlük ve yaratıcılık bekler, ezberci (papağangil) öğrencilere tahammülü yoktur. sınavlarından 90 ve üzeri alabilen öğrencilerine de kitap hediye etmekten imtina etmez. şu sıralarda arendt üzerine çalışıyormuş. fransızcası vardır bir de.
    (neredesin soğuk kış, 15.08.2007 15:44 ~ 15:45)
  2. (bkz: tarihin cinsiyeti)
    (bkz: tektanrılı dinler karşısında kadın)
    (korkunç kertenkele, 04.01.2008 09:35)
  3. koridor sohbetlerinin aranılan hocalarındandır. "tarihin cinsiyeti" hususundaki çözümlemeleriyle dikkati çeker. iyi bir siyaset bilimcidir.
    (meramise, 10.02.2008 15:12)
  4. son derece faydalı bir çalışması için:
    http://stk.bilgi.edu.tr/...
    türkiyede feminizmin birçoklarının sandığı gibi duygu asenayla başlamadığı teeee osmalıya kadar gittiği gerçeğinin anlaşılması açısndan önemlidir.*
    (varolmanın dayanılmaz ağırlığı, 03.07.2009 12:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil