popülerliğini yitirdiği şu son senelerde hep ağlak, acı çekmiş, bağrına taş basan anne rollerini üstlenmiştir. keşke böyle yapmasa da onu eski güzel filmlerindeki genç haliyle hatırlasak.
yaprak dökümü'nün yıllar önce çevrilmiş filminde leyla karakterini canlandırmıştır. hiç çocuğu olmamıştır. ayrıca yapımcı/yönetmen memduh ün'ün hayat arkadaşıdır.
altın kızlar dizisinde iğrenç beyaz jöleli saçlarıyla nene rolune hiç yakışmamış. diyeceksiniz ki diğerleri sanki olmuş. bir de 50.000 tl alıyormuş dizi başına diyorlar.
hollywood'un ünlü simalarından olan fatma girik, geçen yıl oyunculuk kariyerine son vermiştir. en ünlü filmleri ise "pain" , "ezo bride" , "big swearing" , "love to death" olan fatma girik son filminde angelina jolie'nin eşi brad pitt'le olan erotik sahneyle ses getirmiş sharon stone'dan daha öte bir varlık olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. oscar ödüllerinde sahneye çıkarken sharon stone'a nanik yaparak medyanın sempatisini bir kez daha kazanmıştır.
biraz önce kanalları dolaşırken ismini anmak istemediğim lanet bi kanalda kemal sunal'la oynadığıı japon işi diye bir filmine denk geldim..bi kaç saniye baktım neymiş diye tam da o anda kemal sunal fatma giriğin kolundaki saatin tuşlarına basıyordu ve fatma girik komutları alan bir robot endamıyla gözlerini filan açıyordu..güldüm valla bayağı *
çocukluğumda bildiğin korktuğum için filmlerini izleyemediğim kadın (ya da değil). anam o nasıl bakışlar yarebbim valla gece rüyalarıma giriyodu yahu.
bunun erkek versiyonu da stanley kubrickin the shininginde jack nicholson tarafından sergilenmiştir. tabi ki bu film için konuşuyorum. yoksa jack nicholson nereye fatma girik nereye...
tesadüf ettiğim bir kaynağa göre ilk filmini 1954 yılında çevirmiş. ikinci filmini çevirdiği 1958 senesinden son filmini çektiği 1988 senesine kadar, yani otuz senede, çektiği film sayısı 178. seneye ortalama altı film düşüyor ama mesela 1967 senesinde toplam on yedi film çevirmiş. on yedi... yeşilçam emekçisi dedikleri bu olsa gerek.