fatimanın üç sırrı   

adana çık aradan

1. 1917 yılında hz. meryemin portekizin fatima kasabasında üç küçük çocuğa görünerek üç tane sır verdiği söylenir. bir çocuğa üç sır verdiği versiyonu da vardır.

vatikan bu üç sırdan ikisini açıklamıştır. ama bir ara bu konuya acayip takıp uzun araştırmalar yaptıktan sonra öğrendiğim ilk iki sırrı şu an hatırlamıyorum ben. o kadar gereksiz şeylerdi. hani hz. meryem bana görünüp de söylemiş olsaydı tüm dünya bu değerli bilgiden mahrum kalacaktı.

asıl olay üçüncü sırdır. açıklanması sürekli ertelenmektedir. dünyanın sonu ile ilgili olduğu söylenir. bir ara m.ali ağca, papanın, hapishanede kendisini ziyaret ettiğinde, "maliciğim aramızda kalsın ama fatimanın üçüncü sırrı senin mesih olduğun bilgisi" dediğini iddia etmiştir. yazdığı kitapta bulabilirsiniz.

üçüncü sır diye bir şey olması ve bunu kimsenin bize söylememesi fikri hayata esrarengiz bir tat katmaktadır ki, ben bayılırım böyle esrarlı işlere.

lakin dünyanın sonu filan yerine, ne bileyim, şöyle günlük hayata dair bir sır olsa, türkiyede petrol var ama sakın çıkarmasınlar, dünyanın içine eder bunlar, gibi bişey demiş olsa ne güzel olurdu mesela. ya da basamakta durmayın sakın otomatik kapı çarpar şeklinde bir uyarı yapmış olsa istiyor deli gönlüm.

ürkmeyelim istiyorum dünya vatandaşları olarak.
    (maloğlan, 13.01.2006 00:08)
  2. üçüncüsü şudur:

- iki kişinin bildiği sır değildir. (meryem ana, 1917)
    (camel, 28.01.2006 23:21 ~ 23:27)
  3. meryem ana, portekiz’deki fatima kasabasında, 3 çoban çocuğa 13 mayıs 1917 günü görünmeye ve sırları vermeye başlamıştı. 2 çocuk, bu olaydan kısa süre sonra hayata veda ederken lucia dos santos rahibeliği seçmiş, yıllarca saklanan sırları vatikan’a iletmişti. sırlardan 2’si rusya’da komünizmin yükseleceği ve 2’nci dünya savaşı’nın başlayacağıyla ilgiliydi. 3’üncü sır üzerindeki esrar perdesi ise vatikan’ın bu konuda yaptığı açıklamaya rağmen hálá kalkmış değil. 3’üncü sırrın, mehmet ali ağca’nın 1981’de papa 2’nci jean paul’a yönelik suikast girişiminde bulunacağına dair kehanet olduğu öne sürülüyordu.
    http://www.hurriyet.com.tr/...
    (palantir, 11.02.2006 00:27)
  4. (bkz: altılı ganyan)
    (bkz: iddaa)
    (bkz: sayısal loto)
    (errant, 11.02.2006 02:07 ~ 02:08)
  5. üçüncü sırrı o dönem kardinallik yapan bugünkü papa benedict açıklamıştır. m. ali ağca'nın papa'ya suikasti olduğu söylenmiştir ama pek inanan olduğunu sanmıyorum.
    (assassin, 17.02.2006 11:03)