edit ile büdüt : vurmayın üleeeen! ben de fenerliyim. ama gel gör ki; yaptığı tüm başarılı çalışmalara rağmen, aziz yıldırım'ın kaprislerinden; çocuk gibi "aha gittim, aha döndüm" triplerinden bıktım, usandım.
peki şu manzara karşısında bırakması gerekiyor mu?
bence evet?
peki nedenine gelirsek; türk milli takımı artık yeni bi hava yakaladı, bu futbol mantalitesinin daha ilerile taşınması için hava değişimi olması gerekir.
günün en güzel haberi. aylardır bir çok kişi tarafından beklenen haberdi sonunda geldi ama keşke "beceremedim bırakıyorum." diye bir açıklama falan yapıp bıraksa o zaman çok daha keyifli bir ortam olucak işte.
muhtemelen gelecek sezonda yabancı bir takımda, belki italya liginde falan göreceğimiz için gerçekleşmiştir. öyle olursa da buraya yazmıştım falan derim. olmazsa da nabalım kısmet.
ben fatih terim'in kendisi için çok mutlu olacağım bu olaydan, umarım gerçektir. herkes kına yaksın. bundan sonraki hocayla ne bok yiyeceğimizi de göreceğiz. ben inanmıyorum başka bir hocayla daha iyi bir yere gelebileceğimizi. ama ölümüne istiyorum, inşallah daha güzel günler gösterir bize her kim gelirse. çünkü ben milli takımın başına gelecek olan hocaya kişisel gıcıklıklarım yüzünden, hareketlerine gıcık olduğum için falan saçma sapan sözlerle saldırmayacağım. hatası varsa kendime göre söyleyecek, yaptığı doğruların da hakkını verecek ve en önemlisi hep başarısını isteyeceğim.
futbolu fm'den ibaret zanneden zavallıların sevinç çığlıklarıyla karşıladıkları haber. bence de en doğrusunu yaptı zira nankörlüğün bu kadarını hak etmiyordu.
fatih terim'i kötülemek moda olmuş nedense. her teknik direktörün hataları olabilir. önemli olan o hatalardan dönüp doğruyu bulabilmektir. fatih terim maç içinde en isabetli hamleler yapan teknik direktörlerden biriydi bence. her maçta oyun rakip lehine gidiyor derken isabetli değişikliklerle maçın gidişatını değiştirmiştir. her maçın son yarım saatini üstün oynayan milli takımımızdı (portekiz hariç), bunu kimse söylemiyor, ben birçok başlık altında yazdım. motivasyon konusunda ise söylenecek hiçbirşey yok zaten. türkiye'de onun kadar iyi motivasyon yaratan bir teknik direktör daha tanımıyorum, dünyada bile azdır. yimi dakika kala pozisyonlar kaçırıyoruz, son dakikada atınca işin adı kötüydük de baldan yendik oluyor. mustafa denizli falan gelince anlarsınız terim'in değerini. adamı euro 2000'de yere göğe sığdıramadık, halbuki birtek kıytırık belçika'yı yenmiştik o tunuvada. burada yendiklerimiz belçika'yı perişan ederdi.
türk milli takımının ilk kez yabancı bir hocaya yönelmesine vesile olacağını düşündüğüm haber. türkiye'de bu takımı kaldırabilecek teknik adam olduğuna ne yazık ki inanmıyorum.
giderse eğer en iyisini yapar. hayır ben fatih terim'i severim. beşiktaşlıyım ama o galatasaraydayken tüm galatasaray maçlarını izledim. sev dim çünkü oynatmasını takımın. teknik açıdan belki çok düşük kendisi, belki yanlış yapıyor ama yanlış yapıyorsa da neden yarı final oynadık yada neden galatasaray süper kupayı kazandı. bu adam işini biliyor. başka bir takıma gitmek için bırakıp gitmişse eğer çok üzülürüm.ama bir dönün bakın kim var onun gibi bu kadar başarı sağlamış. bir şenol güneş'le dünya üçüncüsü olduk. bir de fatih terim'le dödüncü olduk sanırım. ama biz her şeyin kötü yönünü eleştiririz. hiç olumlu eleştri yapmayız. kendi hakkında konuşulanlardan sonra bende teknik direktör olsam ben de giderdim. kaç kişi yermekten vazgeçip övgü yağdırdı?
çok güzel bi rekabet izledik dün gece. daha doğrusu, çok güzel bir milli takım. almanya ve hakem adeta bizden nefret edercesine hareket ettiler. bu zorluklara rağmen çok güzel iki golümüz oldu.
şimdi bir fenerbahçeli olarak derim ki, rüştü nün yediği şaka gibi 2 golün sorumlusu fatih terim midir?
bence değildir. adam sürekli kaleden çıkıyor, atıyor kendini önlere. tabi muhakkak o da üzülmüştür o golleri yediğine ama bu kadarına da pes dedirtti. yaptığı 2 koca hatayı semih beraberlik golüyle temizledi derken 90. dakika yine gol.
çıkma be adam yerinden!
şimdi bunların sorumlusu fatih terim midir? kalede volkan olsaydı belki yine gol yerdik belki de yemezdik.
diyelim ki yemedik. finale yükseldik. acaba bu insanlar fatih terim e laf söyleyebilmek için ne gibi bahaneler bulacaklardı?
bu iş şansla olacak iş değildi. belki fatih terim teknik açıdan çok donanımlı olmayabilir ama oyunculara aşıladığı inanç, azim, hırs ayakta alkışlanacak cinstendi.
yani derim ki bırakın adamın kaşını gözünü mimiklerini konuşmasını. muhakkak fatih terim'in sizlerin sevgisine ihtiyacı yoktur ama nankör de olmayın..
tribal bir hareket olmakla birlikte gereksizdir. zira fatih terim özellikle inanaç ve motivasyon yönünden milli takımın başına gelebilecek en iyi teknik direktördür. bu işleri bırakması gereken biri varsa o da kaleci rüştüdür. milli kadroya alınabilecek yeni, volkanın aksine karete judo ve tekvando yeteneği olmayan ve volkan kendini tutamayıp kırmızı kart yediğinde kaleden çıkıp gol yemeden duvar gibi koruyabilecek yeni bir kaleci alınarak fatih hocanın rahat bir nefes alması sağlanmalıdır.