belki ilginizi çeker
  1. · 10 ekim 2009 belçika türkiye maçı
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · kemal kılıçdaroğlu
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · yerde 100 ytl bulmak
  9. · solved

fatih terim den nefretimin 8 nedeni  

1. ahmet hakan'ın bugünkü yazı konusu.ahmet hakan nefret nedenlerini sekiz madde de toplamış ama bence genelde fatih terim'den nefret sebebi adamın kendini aşırı beğenmesi gibi duruyor.adamın nefreti öyle çok ki kendini içimizdeki irlandalı gibi görmeye başlamış.
    (scorpio, 18.06.2008 11:37)
  2. ahmet hakan ı bağlayan, çok kişisel bir yazı olmuş. formata aykırı bir kere.

şöyle çeşitlendirilebilir:

bakkaldan nefretimin 8 sebebi
    kasaba deli olmamın 16 nedeni
    bi abi var remzi, ağzını burnunu kıracam yakalarsam, işte ona kızgın olmamın 65 nedeni
    (dedirten başlık, 18.06.2008 11:40 ~ 14:14)
  3. 1.mimikleriyle dalga geçiliyor.
    2.kendisiyle alay ettiriyor vs.. yahu hep basın ya .. bulmuşsunuz rahat ülkeyi yazıyorsunuz. sonra nefret ediyoruz.
    (lolita lempicka, 18.06.2008 11:42)
  4. hepsini toplasan iki madde etmeyecek nedenler. temcit pilavı gibi aynı şeyleri söyleyip durmuş. bir de aralarına yavuz donat yıldızı koysa daha fazla gözükürmüş ama neyse...
    (karizmatik, 18.06.2008 11:49)
  5. sarsıcı ve üzücü bir yazı olmuştur. böyledir çünki, kendisini entellektüel yazarlar arasında gören bir kişi, türkçe'de birsürü tasvip etmeme, beğenmeme duyg ve düşüncelerini ifade eden kelime varken gidip en uç, en sevimsiz olanını seçmiştir. hem de bunu spor gibi nefretle bağdaşmayan bir konu ve bir kişiyle ilgili etmiştir.

yazısından anladığım kadarıyla ahmet hakan'ı en çok fatih terim'in yüksek egosu rahatsız etmektedir. yüksek bir ego ancak, tatmin edilmemiş, bir yerlerinde ağır eziklik hisseden başka egoları rahatsız eder. sen ahmet hakan, yazdığın yazıdan utanmalısın, sporla ilgili bir konuda nefret duyguları yaşadığın ve yaşattığın için, egondaki ezikliği ayan beyan ortaya koyduğun için, gündeme gelmek için nefret ettiğini söylediğin insanı, ucuz bir yöntemle kullanmak seviyesizliğine düştüğün için.
    (neyapmali neetmeli, 18.06.2008 12:01 ~ 16:06)
  6. gereksiz öfke kusan köşe yazısıdır, terimi eleştirmek herkesin hakkı. adamın bulunduğu konum ve yaptığı işler bunu icap ediyor zaten ama çıkıp nefret ediyorum bu heriften diyip madde madde nefrete sebeb sıralamak ziyadisiyle gereksizdir..
    (enceladus, 18.06.2008 12:02)
  7. yazıyı okumadım gerek de görmedim fakat bir yazarın önce başllık atmasını öğrenmesi gerektiğini göstermiştir bizlere. ya "fatih terim'den nefret etmemin 8 nedeni" ya da "fatih terim'e olan nefretimin 8 nedeni" yazacaksın. bu ne böyle, sözlü sınavda heyecandan cümlenin öznesini yüklemini karıştıran öğrenci cümlesi gibi.
    (ness, 18.06.2008 12:14)
  8. yorum yapmadan önce bu 8 nedenin tekrar incelenmesi gereken giri. zira ahmet hakan yanlış bişey söylememiştir ve insanların çoğu da fatih terim'den nefret etmektedirler. ahmet hakan'ın hatası sadece 8 neden sıralamasıdır. bence bu nedenlerin sayıları çok daha fazla olmalıdır. ayrıca ahmet hakan'a sporla ilgili bir konuda nefret duyguları yaşatma suçlamaları da saçmadır. zira fatih terim'i her gören, herifin ne kadar nefret dolu olduğunu anlar ve fatih terimle nefret kelimelerinin yanyana çok abes durmadığı kolayca görülür.
    (babylon, 18.06.2008 12:15)
  9. ahmet hakan ın yazısı. kendisini bağlar elbette ama isterim ki bana da o gazetede bir şans versin , ben de ahmet hakan dan nefret etmemin 88 nedenini bir güzel yazayım. hodri meydan.
    (hplovecraft, 18.06.2008 12:18)
  10. yazının tamamı.

(bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...)

her yönüyle baştan savma üzerine fazla düşünülmeden, hazır bugünlerde popüler bir figür, bundan biraz bende nemalanıyım anlayışıyla kaleme alınmış izlenimi bırakan bir yazı.

sanki bir gazetenin köşe yazısı değilde acemi bir sözlükcünün eseri gibi duruyor.başlık bile yazım hatası taşıyor.ayrıca ortada 8 neden falan yok. terim'in egoları üzerine aynı eleştirileri çevirip çevirip alt alta sıralamış.

şimdi terim'i severiz, sevmeyiz ama bir gerçek var, böyle acemi eleştirirler onun elini güçlendirmekten başka bir işe yaramaz.sağlıklı değerlendirmelerden uzak içi nefret dolu bu tür gereksiz yorumlar sadece bir sonraki basın toplantısında terim'e malzeme olur.arada da yapılmış ciddi eleştiriler boşa gider.
    (kasaba insanı, 18.06.2008 13:53 ~ 14:05)
  11. fatih terim türk futboluna en büyük damgayı vurmuş futbol adamıdır. son birkaç yıldaki gereksiz fevri tutumları,basına karşı olan sert çıkışları ve sürekli laf ebeliği oynamasıyla karizmasından belli başlı puanları kaybetmiştir. kendi bildiğini okuma, değişik olan güzeldir düsturuyla hareket etme gibi zerre gereği olmayan davranışlarla hem itibarına hem milli takıma zarar vermiştir.

çek cumhuriyeti maçından sonra basına yaptığı sert çıkışla aklı sıra basına " kontrol bende, turnuva bitene kadar ortamı germeyin yakarım" imajı verdirmek istese de aslında bu sert çıkışıyla ortamı kendi germiştir. ha bu olabilir fatih terim ego fazlasıyla bunları yapabilcek bir adamdır zaten. yanlış yapmıştır ve gereken zaten günlerdir yazılıp çizilmektedir. amaa ahmet hakan gibi spordan ve sporcudan zerre anlamayan bir populist köşe yazısıcısının böylesine saçma sepen ve bir o kadar da gereksiz bir başlıkla sivrilmeye çalışıp " ulan istersem ben de kulaklarımdan ego çıkartabilirim ki ben de karizmatiğim ki hem ne var " dercesine ortamı germesi, kendisinin bakımsız sakalı ve çirkin gözlüklerinin nedenlerini açıklar gibi aslında.

fatih terim sevilmemeye ve sevilmeye çok müsait bi karakterdir. insanlar genel olarak çoğu özelliğini sevmez bu tip adamların. normaldir. ama kalkıp da ulus olarak böylesine kenetlendiğimiz bi dönemde saçmasapan yazılarla köşeleri işgal etmenin pek bi alemi yok.

benden ahmet hakan kardeşimize bi tavsiye ;

eğer fatih terimi köşeye sıkıştırmak istiyorsan meydan sana kaldığında yap bu işi. kurulu gergin bir ortamdan pay almaya çalışma. ha amacın dikkatleri üzerime toplayayım bakın ne de hoş fatih terimi sevmiyorum ben böylesine sivri dilliyim korkmuyorum prim yapabilicem diyosan böylesine bi dikkat çekmenin sana uzun vadede faydası olmaz. dikkat çekmek istiyosan sakalsız bi fotografını koy bak hürriyete de mail kutun dolsun.
    (thedude, 18.06.2008 14:37)
  12. yazdıkları maddeler konusunda tamamen haklı olan, ancak yazının başlığında nefret kelimesinin kullanımı pek uygun olmayan yazıdır.fatih terimin bu davranışları bende nefret derecesine kadar olmasa da gitgide artan bir gıcıklığa sebep olmaktadır.ahmet hakan'ın bu yazıyı yazmaya teşvik eden de son basın toplantısı olmalı.yani bir anlık gaz diyebiliriz ya da bardağın sonunda taşması.şu aralar medya ile terim arasında gerekli gereksiz sataşmalar, bir inat var.ve bu inadın nedenlerinden en önemlisi de terim'in egosudur..hatalarını kabul edemiyor.çek maçındaki kadro seçimi örneğin.defalarca söyleniyor ki şu ikinci yarının kadrosunu başta çıkarsan ne olur diye.bir çok eleştirilere maruz kalıyor, kalacak da.ancak ne mutlu ki allah'ın da yardımıyla futbolcularımız vazgeçmedi ellerinden geleni yaptı ve oyunu kazandı, sonra fatih hoca çıkıyor ve yenilmemiz halinde yazılacak olanları kastederek medyaya nasıl laf sokarım derdine giriyor.ben haklıyım imajını yaratmak, medyadan bir manada öc almak için ''ama hep diyordunuz nihatı neden çıkarmıyorsunuz diye, işte bakın çıkarmadım ve gördük..'' bile demiştir.yahu kardeşim bırak da medya yanlış bir şey yaptıysa da kendi yanlışını kendi görsün.bunu demekle atılan o gölün de önüne geçiyor ve yine kendini ön plana çıkarıyorsun.
    (doktor kim bil, 18.06.2008 14:41 ~ 18:15)
  13. nefretine koyum sana bir şey olmasın denilebilecek insanın gündemde olmak için yazdığı son yazı.
    (nistelrooney, 18.06.2008 14:45)
  14. içeriğini falan geçtim, rezalet bir dilbilgisiyle yazılmış yazıdır. "fatih terim'den nefretimin 8 nedeni" diye bir cümle olmaz. ya "fatih terim'den nefret etmemin 8 nedeni" ya da "fatih terim'e olan nefretimin 8 nedeni" olur.

yazdığı maddeler de başlığına uymamaktadır. hadi başlık doğru diyelim. bu başlığa göre maddeler "şöyle yapmasıdır" ile bitmelidir. "bilmem ne yaptığı için" diye madde sıralıyorsan, o yazının başlığı "neden fatih terim'den nefret ediyorum" olmalıdır. bu adamdan da böyle bir ilkokul türkçe'si beklenir.

ek: ilk paragraftakilerin aynısını, benden önce, ness de yazmış ve ben görmemişim. ilerisinde yaptığım ekleme nedeniyle silmedim.
    (depik, 18.06.2008 14:50 ~ 14:53)
  15. pamuk prenses ve yedi cüceler diye akabinde iğrenç bir espri yapılabilecek söz öbeği.
    1 pamuk prenses + 7 cüce = 8
    (memocan, 18.06.2008 18:26)
  16. bir nedeni de 70 milyon insanı (hatta bütün avrupayı) sinir hastası etmiş olmasıdır. euro 2008'de türk milli takımının maçlarını seyreden herkeste manik depresif haller görülmeye başlıyo. misal ben dün akşam kaç kere sıçrayarak uyandım uykudan hatırlayamıyorum. rüyamda 119 da gol yiyip 121 de atıyoduk, sonra penaltılarda adamlar dışarı atıyodu sürekli.
    lan, hala uyanamamışım, işe geç kalcam.
    (heathcliff, 21.06.2008 09:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil