|
|
- istanbul ilinin bir belediyesidir. an itibariyle akpli mustafa demir belediye başkanıdır.
- kahramanmaraş ilinin bir belediyesidir. an itibariyle anapli ökkeş aktaş belediye başkanıdır.
- ordu ilinin bir belediyesidir. an itibariyle akpli mustafa güneş belediye başkanıdır.
- staj yaptığım şirkette arc gis programı ile çözemediğim bir sorunu bir üst yetkiliye sorduğumda bana problemi sitesine girerek çözebileceğimi söylediği belediye.
başka belediyelerin böyle bir hizmeti var mıdır bilmiyorum ama fatih belediyesi ağzımı açık bırakmıştır.
şöyle ki; www.fatih.bel.tr adresine girip sağda bulunan resimli "fatih coğrafi bilgi sistemi" linkine tıklıyorsunuz. karşınıza fatih haritası çıkıyor, ne kadar normal, her belediyede var.
ama bitmiyor, istediğiniz kapı numarasına kadar ulaşabiliyorsunuz, ister açık adres bilgisiyle ister bina kodu ile. parsel sorgusu yapabiliyorsunuz, imar planını inceleyebiliyorsunuz, o da yetmiyor her bina ile ilgili ayrıntılı bilgi alıyorsunuz üstüne üstlük binanın fotoğrafını da görebiliyorsunuz.
ne var bunda demeyin, adamların yaptığı aslında her belediyenin yapması gereken bir hizmet, ama şahsen çok şaşırdım. arc gis'i kullanmaya ne gerek var dedim, belediye kendi kendine çözmüş sorunları.
- ayrıca çapa tıp fakültesi sınırları içerisinde kablosuz internet hizmeti verdiğini cümle aleme duyurmak için afişler astırmış belediyedir.
boylarının kablosuzun kapsama alanıyla doğru orantılı olarak uzadığını düşünmüyor değilim
|