fatih altaylı 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. sırık gibi boyu ve ferrarisi olan gasteci
    (kornish, 08.03.2004 22:41)

2. galatasaylı olup da sevilmeyen bir bu vardır. bir de kuşum aydın.
    (maherl, 09.03.2004 00:00 ~ 17.04.2004 13:46)
  3. ingilizce kelimeleri türkçeymiş gibi kullanma hastalığına kapılmış kişi, belki de ilk o başlatmıştır
    (bınar, 23.03.2004 16:38)
  4. galatasaray lisesi mezunudur fakat liseliler arasında da pek sevildiğini sanmıyorum.
    (spyder, 23.03.2004 18:53)
  5. fatih akyel'in "valla ben onu günahım kadar sevmem" dediği medya şeysi.
    (dr conners, 23.03.2004 20:26)
  6. toroğluna kabzımal dedikten sonra kendisinden "hıyarın iyisinden anlarım" cevabını alan adam.
    (fidelmiyo, 09.04.2004 21:11)
  7. görüntüsünden kısa olduğunu düşündüğüm 1.93 boyuyla beni şoka uğratmış hızlı konuşan gazeteci
    (jamal, 16.04.2004 23:51)
  8. jet fadıl'a "sen bu arabaları yap ben eşşeğim diye bağırıcam!" diyen gazeteci.
    (crownguard, 17.04.2004 01:43)
  9. yaşlandığında durulmasını beklediğim şahıs, keza ilk çocugunun dogmasıyla daha bir efendileşmiştir.
    (uhingen, 17.04.2004 02:29)
  10. "galatasaray yönetimi ancak migrostan alışveriş yapar" diyen eski galtasaray yöneticisi
    (lethe, 06.07.2004 14:25)
  11. (bkz: @355135)
    (solti, 16.03.2005 13:13)
  12. hürriyet gazetesi'ndeki köşesinden yıllarca sabah gazetesi ve çalışanlarına demedik laf bırakmayan ancak eline ilk fırsat geçtiğinde yine o saydırdığı gazeteyle anlaşan gazeteci.
    (bkz: tükürdüğünü yalamak)

dünyalığını fazlasıyla yapmış olan* ve paraya ihtiyacı olmayan altaylı'nın bu hareketi, medya çevresinde son dönemde kendi kategorisinde yükselişe geçen ahmet hakan'a karşı bir hamle olarak yorumlanıyor. kanal d'deki görevinden alınıp yerine mehmet ali birand'ın verilmesi de etkili oldu sanırım. belki de tebdil-i mekanda ferahlık vardır demiştir zat-ı alileri. ama yeni iş yerinde selam vereceği adam bulabilecek mi onu da merak ediyor insan.
    (balta, 16.07.2005 23:04)
  13. hürriyet gazetesi'ndeki yazıları son bulan kişi.
    (wondrous, 18.07.2005 19:51)
  14. iki milyon dolar'a transfer olmuştur. futbolcu gibi adamdır. yeni yerindeki ilk günlerinde yeni gazetesinin en kıl olduğu gazetenin baş yazarının gene aynı gazetede köşe yazarlığı yapan eşine karşı terbiyesizce iki cümle yazmıştır ne zaman adam oluruz köşesinde. bu sabah o bayan yazardan cevap geldi. önümüzdeki yedi gün içerisinde de selahattin duman'ın yazılarının içinde bir satırlık kallavi bir ayar bekliyorum kendisine.
    heyecanla takip etmekteyim.
    (azwepsa, 04.08.2005 14:50)
  15. hikmeti spekülasyon,ajitasyon ve manipülasyon olan ıkınarak konuşan dinlemesi iç sıkan;itü sözlükte yazsa statüsü kabızımsı olması lazım gelen gazeteci yazar
    (marooned, 04.08.2005 15:24)
  16. çukurova grubu 20 ayda borcunu ödeyebilirse ben de kapısında anırırım diye bir laf etmiş vakti zamanında. çukurova holding borcunu da ödedi... e burdan bişey çıkar gibi geliyor bana ama... hadi bakalım.**
    (azwepsa, 28.11.2005 09:36)
  17. skyturk kameralarının tmsf'nin önüne kamp kurup, zamanında mehmet emin karamehmet için ettiği bir sözü tutup anırmasını beklediği gazete elemanı. anıracaktı, ne oldu bilemiyorum.
    karamehmet gibi ülkeye borç takanları haklı çıkarmaz tabi bu ayrı.
    (palanthaser, 28.11.2005 19:18)
  18. zamanında köşesinde şöyle bir yazı yazmıştır, atatürk kültür merkezi'nin restorasyonuyla ilgili olarak, mealen:
    "akm restorasyonuyla ilgili yazdığım yazı sonrasında restorasyonun başındaki yetkili beni aradı. restorasyonun maliyetini sordum, 20 milyon dolar dedi. o para çok onun yerine yıkın yeniden yapın dedim. yıkamayız, sit alanı dedi. öyle sit alanı olmaz, gidin fransa'daki almanya'daki sit alanlarını inceleyin görün dedim. haklısınız fatih bey dedi."

adam sanki bahçesine çim ektiriyor. hayır sanane bir, ikincisi sanki uzmanısın konunun.
    (bkz: dün başbakan aramış, ben yoktum hanımla görüşmüş)
    (gelirsemkal, 27.03.2006 06:31 ~ 17.04.2006 20:50)
  19. yolda bir çukur görse aracını bilerek onun üstüne sürüp hasar verdirdikten sonra bu yolda çukurlar var diyecek ama çözüm falan önermeyecek kapasitede, gazeteci olarak varlığı son derece gereksiz insan.
    (anubis, 17.04.2006 14:37)
  20. ne zaman adam oluruz yazılarını acilen ne zaman adam olurum haline getirip kendisini yontması gereken gazetecimsi.
    (anubis, 17.04.2006 19:48)
  21. 16 ağustos günü yazdığı yazıyla bu ülke için ne kadar değerli bir yazar olduğunu anladığım; beni 'o olmasa her gün kime küfür ederdik' diye derin düşüncelere salan gazete yazarı (daha sonra küfür edecek bunun gibi birsürü adam olduğunu hatırlayarak rahatladım)

16 ağustos günü yazdığı yazısında, lübnan'a barış gücü gönderme konusundaki yorumlarıyla olaya son noktayı koymuştur. lübnan'a asker göndermenin gerekli olduğunu belirterek şöyle bir noktaya değinmiş yazarımız

"türk anaları vatanı korusun diye askere yolladıkları "mehmetçiklerini" artık uzak diyarlarda kaybetmek istemiyor. pek çok yazarımızın popülist yaklaşımla da olsa ortaya koyduğu bir gerçek var ki, hiçbir "vıp" in evladı, kritik noktalarda görev almıyor.
    şahsen ben de "mecburi askerlik" yapan evladımın gidip araplarla israilliler arasında nöbet tutmasını istemem."

böyle hassas bir noktaya parmak basan yazarımız çözümünü de söyleyerek ülkeyi büyük bir çelişki içinde kalmaktan kurtarmıştır.

"ama bunun çözümü var: profesyonel ordu.
    türkiye'nin zaten uzun vadeli böyle bir düşüncesi var.
    türk silahlı kuvvetleri, giderek artan bu tarz görevler için kendi içinde "profesyonel bir birim" oluşturabilir.
    yani en küçük rütbeli askerinden, en üst rütbeli subayına kadar tamamı "maaşlı muvazzaflardan" oluşan bir birim.
    bu birimin tabur mu, tümen mi olacağına, yani büyüklüğüne ihtiyaçlara göre karar verilir.
    isteyen her türk vatandaşı bu profesyonel orduda görev alır ve ülke çıkarları için uygun görülen görev neredeyse oraya gider. bu somali de olabilir, afganistan da olabilir, lübnan da...
    böylelikle de tartışmalar biter.
    ne de olsa parasıyla..."

(bkz: ne de olsa parasıyla...)

evet ne de olsa parasıyla değil mi? parayı bastırın yazıyı yazdırın...
    (bkz: sahibinin sesi)

yazının tamamı için (bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    (libertar, 19.08.2006 02:22)
  22. empati yeteneği aşmış mı aşmış kişilik! son olarak bir şehit babasının cümlelerini bile yorumlayabilmiş, onlara katılmadığını beyan edebilmiştir. şehit düşen onun kendi evladı değil sonuçta.

(bkz: http://www.habera.com/...)
    (my dying bride, 05.10.2006 16:06)
  23. (bkz: sahibinden az kullanılmış satılık yazar)
    (dreams2, 05.10.2006 23:49)
  24. nefret ettiğim sabah gazetesi yazarı.
    (pattiz, 18.01.2007 21:33)
  25. yanılmıyorsam bu gece yayınlanacak olan programında* körler sağırlar birbirini ağırlar sözünü hayata geçiren iki taraftan birisi olacak insan. diğer temsili kahraman için;
    (bkz: hülya avşar).
    (applepie, 18.01.2007 21:45 ~ 21:46)
 sayfa  / 3