|
|
- fetih yapan, fetheden, ele geçiren.
- (bkz: fatih sultan mehmet)
(bkz: mehmet the conquerer)
- pekçok kişide rastlandığı için artık pek bi orjinalliği kalmadığını düşündürten, arapça kökenli isim.
- 2005 yılında ikamet ettiğim istanbul semti. pek bir müslümandır, geceleri pek tekin değildir.
- (bkz: ismin orjinalliği)
- (bkz: fatih üniversitesi)
- (bkz: fatih terim)
- yeni nesil türk evlatlarının pekçoğunun sahip olduğu, kendi içinde aslında karizma olan ama işte pekçoğunun sahip olduğu için bu karizmasını yitirmiş olan isimdir. bu kişilerin soyadlarını kullanmasını ya da orjinal süper bir nick kullanmasını tavsiye ederim.
- rastignac. (bkz: cevdet bey ve oğulları)
- istanbul'un minik iran olma yolunda adım adım ilerleyen ilçesi.
- yüzölçümü 10 kilometrekare olan istanbul ilçesi
- kökeni arapçadan gelmektedir.(bkz: fateh)
- 50 nc modeli çok satar hale gelmiş, üzerine eklenecek farklı kasalarla tam bir joker kamyonet.
- (bkz: fatih tekke)
- fetih kelime manasıyla "açmak" demektir..fatih de "açıcı" manasına gelir..araplar anahtara miftah derler ki bu da aynı köktendir..
- istanbul ilinin 407.991 nüfuslu ilçesidir.
a.ertan yücel* ilçenin kaymakamıdır.
- fetih yapan kişi anlamına gelir ancak daha çok müslümanların başka bir dinde olan toplumların topraklarını aldıkları zaman kullanılan bir sıfattır. yani her toprak kazanan kişiye "fatih" denmezdi.
- her 50-100 metrede bir trafik ışığı bulunan, otobüslerin 7234234 saatte geçebildiği bir yer. istanbul'da bulunmaktadır.
- kulağımda kulaklık, müzik dinleyerek yürürken, birisi tarafından çevrildiğim ve "ezan okunuyo radyo dinleme" sözleriyle karşılaştığım istanbul semtidir. aynı zamanda bir ezanın yarım saat sürdüğü yerdir. bu olay; adım başı cami olduğundan ve her cami de diğerinin ezanının bitmesini bekleyip, ezana öyle başladığından kaynaklanmaktadır.
- istanbul'un yeni (şehir hatları) vapuru.
(bkz: hayırlı olsun)
- kışın uzun kaşmirimi giydiğim,üzerine de el örmesi mor atkımı taktığım zaman her adım başı selam veren çarşaflı ablaların, teyzelerin; yazın tişört ve jeanle dolaştığımda ters ters baktıkları semt.
- istanbul'un bir zamanlar en lüks semtlerinden biri olan ilçesi.
fındıkzade
karagümrük
vefa
aksaray
|