|
|
- pc'nizde ekrana gelen bir uyarı şekli.türkçesi bilgisayarınız boku yemiştir hayırlı olsun dur.
(pudra, 24.08.2004 17:28 ~ 17:41)
- ölümcül hata olarak tercüme ettiğinizde saniyelik bir şokun ardından kopmanıza neden olabilecek windows os. in komik hata mesajı
- c dersi uygulamalarında sık sık görüldüğü takdirde dersten en çok cc alınacağına işaret olan uyarı.
- bu bilgisayar birgün beni öldürecek şeklinde türkçeye çevrilebilen hata türü. hiç bir şey yapmadan bilgisayarı kapatıyorum, sabah açıyorum, ahanda bu hata. bir iki şeydenedikten sonra düzelmezse gelsin format.
- windows terminolojisinde;
"çalışmakta olan programı sonlandırmayı zorunlu kılan hata".
yanlış bellek noktasına erişim genelde en sık karşılaşılanıdır; c kodlarının sık sık hata vermesi bu yüzdendir.
bir de şu var;
(bkz: hard error)(azureel, 21.07.2005 16:59 ~ 17:20)
- windowsun en cool hata mesajı. yatalak adamı bile tribe sokar.
- ağır abilere yapılan yanlışlar da bu sınıfta incelenebilir.
- hoca: oğlum şu pdf dosyalarını usb diskine alıver bilgisayarımdan.
ben: tamam hocam.
bilgisayar: fatal error!
hoca: fatal mı, aman allahım!!!
ben: (hepimiz gebericez nihahaha! ne saf kadın bu yaa!)
(bkz: yaşanmış bir olaydan uyarlanmıştır)
- bilgisayarcıların oha falan oldum yanisi.
- abi o değil de geçen bir siteye girdim bir action script kullanmış herif fatal error verdim. öyle böyle değil...
- ileri safhası için:
(bkz: blue screen)
- php ile uğraşanların sık sık karşılatığı sonra kendi kendine "allah ım ben nerde yanış yaptım" die soru sormasına yol açan bir hata mesajı.
- (bkz: fatality)
- (bkz: femme fatale)
- 2005 tarihli apocalyptica albümünden 3:00'lık tempolu bir parça. gaz verme özelliği olduğundan yorucu bir işe başlamadan önce dinlenebilir.
- aygıtın işlevini tamamen yitirmesine yolaçan, işlevselliğini yerine getirmesine tamamen engel olan hata.
- windows işletim sisteminin verdiği, sisteminizde çok ciddi hata olduğunu gösteren uyarı. ölümcül tehlike.
(helim, 11.07.2008 13:51)
- mortal kombat oyununu hatırlatan bir hata mesajı. sanki biri fatality demiş de iki komboyla bilgisayarı pencerenizden atmanız gerekiyormuş gibi bir izlenim yaratan aptal mesaj.
|