ilkokulda sayı saymayı öğrenmek için aldırılan şey.genellikle her okul günü bir kaç tanesi kaybolan,unutulunca öğretmen tarafından azar işittiğin,renk renk bu zımbırtılara bir de çubuklar eşlik etmiştir ki fasulye daha bi hayatın içinden bir şekil olması sebebiyle favori olmuştur.
mükemmel türk filmi. zamanında tanıtımının pek yapılmamış olması nedeniyle sinemada izleyemediğim, tvde defalarca izledikten sonra gidip cdsini aldığı, kaliteli oyuncuları ve güzel hikayesiyle beni benden almış film. başrol oyuncusu daha sonra yarım elma ve dayı dizilerinde de oynamıştır. (bkz: selim erdoğan)
burak sergen, haluk bilginer, bülent kayabaş gibi efsane oyuncularla tadından yenmeyen, içerdiği absürdlükler ve yarıcı diyaloglar sayesinde deli gibi gülmenizi sağlayacak, tam anlamıyla bir gizli hazine. televizyonda da atv vermişti bu 2000 yılı yapımlı filmi.
ayrıca alakasız ama, olur olmaz her taşın altından çıkmasından dolayı bünyede tiksinti uyandıran kaan kural bu filmin yapımcısıdır. inanamadım, isim benzerliği dedim, araştırdım sonra da üzüldüm.
absürd, üstadın* tavsiyesiyle girdiğim o güzel diyaloglar içinde adeta kaybolduğum, kesinlikle tavsiye edilesi ve oyunculuk performanslarının zirve yaptığı bir türk filmi. bülent kayabaş'ın bir '' merhaba '' deyişi var ki anlatamayacağım. filmle ilgili ipucu vererek okuyucuyu yönlendirmek istemem ama komik bu film, gerçekten komik.
her izlendiğimde güldüren film
bülent kayabaşın yakın korumasını oynuyan kişide kurtlar vadisinin mematisi bıyık var saçlar uzun ama tanıdım ben onu
diyalog ise süper (bülen kayabaş-b burak sergen-s memati-m)
b-kim yaptı o zaman
s- sefer taslı adam
m-sefer tası ne yaw
b-kim bu sefer taslı adam
s-bilmem ben senin adamın zannettim
m-sefer tası nedir yaw
b-benim sefer taslı adamım yok senin adamın olmadıgı ne malum
s-benim adamım olsa burda işim ne
m-nedir bu sefer tası silah gibi bişey mi...
bilge dedenin* sessiz arkadaşa* verdiği "öğüt" dolu kasetin uçurumdan aşağı düşmesinden sonra, o bilge duruşunu bi kenara bırakıp tekme tokat girişmesi filmin sevilesi sahnelerindendir.