|
|
- nasıl olmuş da bugüne dek gözümden kaçmış şaşırıyorum. faruk peker türk sinemasının en ilginç aktörlerinden, yapıtaşlarından biridir.
akıllarda her ne kadar iffet filminin cemil'i olarak, müjde ar'ın başını cama sıkıştırıp takılan cemil olarak kalmışsa da 90'ların ikinci yarısına kadar onlarca türk filminde çapkın ve ekseriyetle kötü niyetli antagonist jönü oynamış, 90'ların ikinci yarısından sonra ise bu performansını böyle mi olacaktı tadındaki dizilerde devam ettirmiştir.
kendisi şahmaran gibi bir filmde de rol almış olmasının yanı sıra 3-4 filmin de senaryosunu kaleme almıştır, o cemilvari tecrübesi ile.
bu kariyerinin yanında, adı ne yazık ki kokain satın aldığı dönemde tutuklanmasıyla da gündeme gelmiş ancak kendisi, bildiğim kadarıyla, bu davadan beraat etmiştir.
süper adamdır, jöndür, jöleli saçlıdır, eskisi de yenisi de çapkındır nihayetinde. kenan kalav ile beraber mavi slip mayo ile denizden çıkan çapkın erkek ekolünün türk sinemasındaki yılmaz temsilcisidir.
- bir dönemin en yakışıklı aktörlerinden.. hemen her filminde çapkın bakışlar, entrikalar, ihtiraslar arasında gidip geliyoruz.. iffet filminde müjde ar'a yakın olmak için onun şoförü olmaya razı olduğunu, müjde ar'ın kız kardeşine yazılmasının bedelini fena halde ödediğini gördük.. yıllar önce banu alkan'la birlikte oynadıkları bir filmini hayal meyal hatırlarım.. banu ne yaptıysa bi kusur işliyor, esas oğlan faruk peker de bu kabahate karşılık banu alkan'ı bir sala ayakta duracak şekilde bağlayıp anadan üryan, eli kolu bağlı öylece açık denize salıyor.. dehşete kapılmıştım.. çocukken nasıl vurmuşsa o sahne beni, bir tek o intikam sahnesi kalmış aklımda.. filmin sonu nasıldı, bu intikam filmin sonu muydu hatırlamıyorum.. iffetin kafasını arabanın camına sıkıştırma fikrini de gözönüne alırsak faruk peker'in dönemin en yaratıcı rollerini kaptığını söylemek sanırım yanlış olmaz..
- türk abazan gencin erotizme bakışını değiştirmiş yüce şahıs
- bence kıymeti bilinmemiş banu alkan filmlerinin sapık bakışlı aktörü. nuri alço kadar olmasada kendi çapında bir kitle sahibi olmayı gerektirecek çabayı sarfetmiştir türk sinemasında. zira banu alkan'ı çırılçıplak soymuş, müjde ar'ın kız kardeşine tecavüz etmiş, kendisinin de kafasını arabanın camına sıkıştırmak suretiyle.. mühim oyuncudur, mahalledeki bıçkın delikanlıların vaatlerine kanmayın mesajı vermiştir, genelde fakir, yakışıklı ve azgındır.
- iffet filmindeki malum sahnesi ve o sahnede işini görürken kendinden geçmiş bir şekilde havaya bakışı şahsımca en az eisenstein'ın odessa merdivenleri kadar sinema tarihine geçmesi gereken aktördür. hiçbir şekilde iyi adam rolünde oynayamayacağını düşünmüşümdür, yüzünde rabbiyesirden eser bulunmamaktadır. ayrıca '90lı yıllarda star'da aydan şener'le beraber gölge çiçeği isimli bir dizide de oynamışlığı vardır.
|