|
|
- kendince yaptığı "bakanzi", "edenzi" gibi diyaloglarla komik olduğunu zanneden çizer. sonra sütaş karikatürü çizmeye başladı zaten, onda tutturdu ancak.
- ilk çıkışı, yamulmuyorsam pişmiş kelledeydi.
sonra piyasaya milattan önce yayınlanan 100 sayfalık gazete pazar diye bir hafta sonu gazetesinde çıktı. 1 tam sayfalık, bel altı olmayan esprileri, hiperaktif konuşma balonları ve adıyla bağdaştırmaya çalıştığı ekli türkçe ile çok sevmiştim genci. sonra gazete öldü ve bildiğin konulu bel altı çizeri, arıza karikatürist geldi.
ek: önce gazete pazar'da mı pişmiş kelle'de miydi hatırlayamadım. birinden birine transfer olduydu.
- isim ve soyisim itibariyle alman-italyan kırması bir bireyi gözümde canlandırdığım, ama gerçekte yalnızca özenti bir isim uydurduğunu bildiğim sütaş çizeri. benim anlamadığım, bu adam inekler için mi yapıyor bunları, yoksa bizi inek mi zannediyor.
(camel, 21.11.2005 02:35)
- sütaş karikatürleri forward manyağı olmuş çizer. o mail grubu senin, bu mail grubu benim dolaşır durur asırlardır.
- "yapanzi", "edenzi" tarzı diyaloglarıyla kendini sevdirmiş karikatürist.lakin pek komik değildi.
(bkz: toprağı bol olsun)
- asıl ismi faruk bayraktar olan, çizgi öykülerinde ve karikatürleründe kullandığı -en ve -e ekini adına da uyarlamış kişi. lombak'ta bir dönem çizdiği ve vizyondaki filmleri yorumladığı çizgi hikayeleri favorimdir.
- yakın dönemde fermuar'da çizmiş, fakat bilinmeyen bir sebeple ayrılmış karikatürist. zannımca köşesi pek tutmayınca, fermuar kendisi ile yollarını ayırmıştır.
memo tembelçizer'in kankasıdır bu. nerde memo varsa, orda faruken vardır.
- (bkz: bakanzi)
- (bkz: babanın gelenzi gidenzi diye konuşması)
- http://farukenbayraktare.blogspot.com/
adresinde daha önce yayınlanmış karikatürleri ve hikayeleri bulunmakta.(grasp, 01.01.2008 23:30)
|