farklı olmak   

adana çık aradan

1. insanların uğrunda türlü çeşitli şeyler yaptıkları şeydir. halbuki bu çaba bile insanı bu ruh halindeki insanlarla benzeştirmektedir ki aslında bir bakımda farklı olunmamaktadır. farklı olunmaz doğulur halbuki.

kendisi olmak yeterlidir.
    (neyapmali neetmeli, 24.08.2006 00:34)
  2. (bkz: farklı olduğunu zannetmek)
    (gudu bet, 24.08.2006 00:39)
  3. yolu, ne kadar aynı olduğunu kabullenmek ve farklı olmak gibi bir çaba içerisine girmemektir.
    (gibigibi, 24.08.2006 00:55)
  4. yaşadığımız dönemde insanlara batan bir özelliktir. çünkü gruplar basmakalıp, sistemci ve tektip insanların üretimini geliştirmek için özel bir uğraş halinde adeta. bir durum karşısında her bireyden aynı tepkiyi almak istiyorlar. kendileri gibi düşünen, kendileri gibi davranan olmalısın yoksa...........

oysa herkes "tek"tir, farklıdır. farklı olmak için farklı değiliz; farklı olduğumuz için farklıyız.

yüzyılımız bunun bunalımını yaşıyor. hissedilen bitkinlik, zaman zaman bir şey yapmak istememek, bunalım...çünkü kendi sözcüklerimizi değil bize öğretilen kalıplaşmış ve kokuşmuş sözcükleri kullanıyoruz.

başkalarının bizlere nasıl olmamız gerektiğine dair söyledikleri bizim düşüncelerimizden o kadar farklıdır ki bazen kendimizi tanıyamayız, anlayamayız, davranışlarımıza anlam veremeyiz.

"mutlu olamam değişirsem,
    salt sizin bencilliğinizi doyurmak için.
    hoşnutta olamam eleştirdiğinizde beni,
    sizin gibi düşünmediğim
    ya da görmediğim için.
    uyumsuz diyorlar bana.
    oysa inançlarınıza her karşı çıkışımda,
    siz de benimkilere karşı çıkıyorsunuz.
    aklınızı biçimlendirmeye çalışmıyorum.
    biliyorum ki kendinizi bulma savaşı veriyorsunuz.
    bana akıl vermenizi de kabul edemem.
    çünkü kendimi bulma çabasındayım ben de."

farklı olmak yapay olarak yapılmadığı sürece olumsuz bir eylem değildir. özgürce kendini ortaya koyabilmektir.
    (sunflower, 24.08.2006 01:00 ~ 19.01.2007 01:01)
  5. toplumun çoğunun kendini koyduğu kefedir farklı olma kefesi... bugünlerde karşılaştığım çoğu insanın biraz sohbetten sonra kurduğu cümle şöyledir:beni sakın sıradan insanlarla karıştırma. işte bu cümleyi ilk zamanlarda kuran insanları tanıdıkça görüyorum ki hepsi aynı kendilerini farklı sanan, toplum genellemesi yapan ama kendilerinin de buna dahil olduklarından habersiz binlerce insan topluluğu. artık sıradan insanlar tanımak istiyorum ben
    (pitys, 13.03.2008 22:30)
  6. popüler kültürün pazarlama terimidir.
    (buhranıkendisindenikiadımöndekoşanbuhranpilavı, 22.03.2008 13:38)
  7. hıncal uluç'un hayat üzerine yaptığı sohbetlerde epeyce bahsettiği şey. hangi işi yaparsanız yapın farklı yapın diyor. çöpcü bile olsanız diğer çöpçülerden daha farklı bir şekilde çalışın.

hayatta bir amacınız olsun istiyorsanız "farklı olmayı" deneyin diye de ekliyor.
    (retrospect, 24.06.2008 19:20)
  8. topluluğun dışına itilmek. kendini onlardan birisi gibi hissedememek.

"kendini kandırma" diyorlar, "sen de bizden birisin" diyorlar.. bir dakika dur ama, sizi tanımıyordum ki ben.. çoğunluğunuzla farklı düşünüyordum.. farklı ol, farklı şeyler yap, farklı hisset temalı 21. yüzyıl öğretileriyle hareket eden insanlardan bahsetmiyorum da ama ben. ne yapsam da ilgi çeksem ya da ne yapsam da insanları kendimden konuştursam insanlarından bahsetmiyorum. onları anlayamam ben.

fakat çoğunluk sıcak bir güney sahilinde tatil hayalini kurarken aklından buz ülkelerinin düşünü geçirenler..
    fakat çoğunluk televizyon seyretmek için çıldırırken, bir duvardan bir milyon gölge oyunu izlemeyi tercih edenler..
    fakat çoğunluk bir otomobilden bir diğer otomobile zıplarken asla mp3 playerı ile kaldırımda yürümenin zevkinden vazgeçmeyecek olanlar..
    fakat mizah olsun, ortam olsun diye yazanların aksine yaza yaza kan kaybından hakikatin içinde ölmek isteyenler..
    fakat insanlar hiç susmamacasına her konu hakkında konuşurken, en çok bilgili oldukları konuda bile tereddüt içinde konuşanlar..

bunlar farklı olmak değilse nedir ben bilmiyorum.. bunlar yine de herkesle aynı olmak demekse neden o halde insanlar birbirini küçümsüyor, ayar veriyor, ben bilmiyorum.. farklı insanlar yoksa neden hala kavgalar savaşlar var ben bilmiyorum.

ve bütün bunların yanıtını bulamadan, en güzel yazımı yazamadan ve henüz en içten kahkahamı atmamışken öldürüleceğim bir huzursuzluğun küçük bir ilçesinde.
    (geber marla singer, 23.08.2008 14:59)
  9. en büyük farklılık kendin olman ya da olmaya çalışmandır. kendin olmaya çalıştığın da ya da hepsini geçtim kendinle ilgili böyle ilginç takıntıların olmadığında bir şekilde sen kendin olursun.
    (frethax, 23.08.2008 15:11 ~ 03.09.2008 00:22)