farenjit

1. bu başlıkta
  2. bakın dur
  1. son yılların en harika buluşu olan, sağlık ocakları otomasyon projesine göre, böyle bir hastalık hiç var olmadı ve bundan sonra da var olmayacak.

(, 28.05.2010 18:51 ~ 18:52)

@5210558

2. bendeki etkisini sadece kuru öksürük olarak gösteren lanet hastalık.2 aydır sanki su içmişimde genizime kaçmış gibi bi his ve bu histen ötürüde 2 aydır davul gibi öksürüp duruyorum.içmediğim öksürük şurubu ve antibiyotik kalmadı(10 tane zinnat antibiyotik kalçadan yedim banamısın demedi,kevgire döndüm) zaten içtiğim adaçayı ihlamur vb'lerini saymıyorum heralde bi kaç tankeri bulmuştur.ne yapacağımı bilmiyorum hazır ramazanda gelmişken hacca gidip dua mı etsem?

(, 22.08.2010 13:43)

@5631004

3. yaklaşık 2 yıldır grip sandığım her hastalığımın adı. hafiften bastırıyor yine şu sıralar, burundan kafaya doğru bir basınç-baş ağrısı, boğazda ve burunda ve damakta yanma. ardından bademciklerin şişmesi ve kuru öksürük geliyor bu sürede ses kısılıyor tabii. sonra öksürükle devam ediyor yoluna boğazı parçalıyor bi kere, parçalamadan iyileşilmiyor. 24 saatin 18 saatini sadece uyuyarak geri kalanını da uzanarak geçirtiyor.
    şimdi sadece ilk belirtileri gösteriyor ve evet o soğuk biraları ve yanında 1 paket sigarayı içmeyecektim.

(, 23.09.2010 21:45)

@5775518

4. uyumanın işe yaramadığı hastalık. uyumadan önce sadece bi baş ağrısı ve boğazda yanma vardır. bir de belki burun tıkanır. sonra uyursunuz düzelme umuduyla. uyandığınızda bi bakmışsınızdır ki kuru öksürük tüm boğazınızı, balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının tüm ülkeyi etkisi altına alması gibi etkisi altına almıştır ve sanki boğazınız bir garip yumru vasıtasıyla istanbul trafiği gibi düğümlenmiştir. lanet olsun böyle hastalığa.

(, 24.09.2010 23:44)

@5780461

5. fazla sigara içmek durumu daha da ağırlaştırıyor. ölüyorum lan.

(, 28.09.2010 17:12)

@5793977

6. kbb uzmanının, boğazınızdan aşağı kameralı aparatı sarkıtıp; 'aha bak şu sikilmiş alan senin boğazın' dediğinde, ne menem bir hastalık olduğunu daha net idrak edebilirsiniz.

kıpkırmızı bir boğaz...

bir kere sigara içenler, asla ama asla başka sebep aramasınlar, sigara farenjiti %90 ölçüde tetiklemektedir.
    bunun dışında, üst solunum yollarında, yani burunda, sinüzit, et veya kanal darlığı kaynaklı herhangi bir tıkanıklık varsa, özellikle uyurken burundan nefes alamayacağınız için, ağzınızı açmanız gerekecek ve dolayısıyla alınan nefes nemlendirilmemiş, kupkuru bir nefes olacak, işte bu kuru hava da direkt olarak boğazla temas edeceği için, farenjiti destekleyecektir.

boğazda sürekli bir yanma, kuruluk, konuşurken, daha nefesinizin bitmemesine rağmen yutkunma isteği ve yine sürekli boğazı temizleme isteği farenjitin en büyük belirtileridir.

özet: sigarayı bırakın, bol bol su için ve varsa burnunuzdaki tıkanıklığı kesinlikle giderin!

(, 28.09.2010 17:37 ~ 17:40)

@5794072

7. emre aydın tarzı iğrenç bir romantiklik var üstümde.

- neyin var çocuğum aç bakalım boğazını.
    + bin bıçak var sırtımda biniyle de adaşsın.
    - boğazın diyorum kızım boğazın.
    + haa böyle bıçaklar, iğneler batıyor, boğazım kanıyor gibi.
    - duyduğum en romantik farenjit tanımı.

adamı böyle rezil eder işte doktorun karşısında acıdan kıvranırken. kesin çözüm üreten bilim adamının ölüm pahasına bile kobayı olmaya razı olduğum zıkkımın kökü.

(, 11.10.2010 17:51)

@5842456

8. an itibariyle her öksürüşte ciğerlerin çıkar ama o lanet balgam çıkmaz boğazından,birde yanında ateş basması,halsizlik ve birde bitmek tükenmeyen sigara hasreti (ki herşey onun yüzüne başlamıştır aslında) düşmanımın başına gelmesin,ya rab!

(, 30.10.2010 15:07 ~ 15:07)

@5905387

9. yurdumuzun kapısını çalan soğuk hava dalgasıyla benimde boğazlarımında "iste yine ben"demeye başlayan hastalık, fark ettim ki kronik hala gelmesinin sebebi sigara -e günaydın bana,evet.artık soğuk havalarda "bir montla çıksam yeter bana" günleri biter insanda, temmuz ortasında boyununuza şal bağlarsınız boğazları üşütmemek adına,aktarlardan ya da kendi bilgilerinizden size iyi gelebilecek bitki çayları yaparsınız.o da olmazsa hastalığı ikna çabaları başlar, yürü git artık bünyemden ,sevilmiyorsun istenmiyorsun burada gibi.baş ağrısı yapar,ateş yapar, halsızlık yapar.çok zor geçer,çok kolay geri gelir. ve kanseri yenenen tıp ,buna nasıl bir çare bulamıyor arkadaş diye düşündürür can havliyle

(, 10.12.2010 22:48 ~ 11.12.2010 11:24)

@6040037

10. nefes alıp verirken bile canımı acıtan, sancıtan belirtisi olmayan lanet hastalık. aha hasta oldum dersin ve olursun yani o derece. gırtlağınızda taş varmış da erimesini bekliyormuş gibi peşisıra yutkunmalar insanı hayattan soğutur.(bkz: insanı hayattan soğutan durumlar)

(, 07.01.2011 00:42)

@6173143

11. bir çok kişi tarafından faranjit diye bilinir.

(, 07.01.2011 00:43)

@6173146

12. hakkı verilmesi gereken bir illet. amacını kesinlikle çok iyi başarıyor. ayrıca boğazımdaki iltihap nasıl olduysa diş etime de sıçradı ve 20 yaş dişimin etrafını sararak ağzımı açmamı engelledi.

3 gündür çorbadan ve meyve suyundan başka hiç bir şey girmeyen bir mide nasıl doyar? hayır o ilaçların üstüne '12 saatte bir tok!' yazmayı biliyorsunuz ama!

olum büyüğüm gelmiyor lan! 3 gündür sıçmıyorum ve hiç bir şey de hissetmiyorum. piskolojik olarak da çöktüm artık.

son olarak; büyüklüğünü kabul ettim faro artık rahat bırak beni..

(, 25.02.2011 23:08)

@6499993

13. bir haftadır hayatımı sikertmiş hastalıktır antibiyotik bombardımanına rağmen bir türlü inmedi boğazım. zaten biraz daha şişerse uçan balon miseli arşa yükselicem. anlatılmaz yaşanır bu illet.

(, 06.03.2011 15:08)

@6557880

14. bir haftayı geçti artık bu amına koyduğumun hastalığından çekeli. iki günde bir doktora gidiyorum ve her defasında boğazın daha kötü olmuş lafını duyuyorum iğneye başladık artık 10 tane yiyeceğiz götten sabırsızlıkla bekliyorum. ulan sınava kalmış 20 gün falan benim öküz gibi test çözmem gerekirken neyle uğraşıyorum ya. en derin ve en ağır küfürler seninle olsun.

(, 08.03.2011 16:06)

@6570605

15. klasik kiş hastalığı. bi ara sık sık bani ziyaret ederdi ve doktora gittiğimde 'biliyorum farenjit' bakışları atardım.

(, 08.03.2011 16:08)

@6570628

16. 10 gün sonrasında artık iyice hafiflemiş hastalığımdır. o kadar uzun süre kaldı ki benimle artık bir parçam oldu nasıl ayrılıcam bilmiyorum. gerçi saati saatine uymuyor bir bakmışsın 2 saat sonra şişmiş boğazlarım. hooooop.

(, 10.03.2011 22:23)

@6587408

17. (bkz: ömürlük)
    (bkz: orospu çocuğu)

(bkz: edit)

(bkz: gaza gelmek)

(bkz: cinsiyetçi küfür)
    (bkz: ağza biber sürmek)

(, 10.03.2011 22:44 ~ 22:48)

@6587591

18. insanın canını epey bi' sıkan hastalık.

en büyük sebebi nemsiz ve tozlu ortamlar. bu yüzden eğer kaloriferli, kombili bir evde yaşıyorsanız, muhakkak peteklere suluk takın, ki ortam nemsiz kalmasın. yattığınız odayı muhakkak havalandırın. sonra kronikleşince, insanı hayattan bezdiriyor meret. tam geçti derken, gene başlıyor.

doktora gitmeye gerek duymuyorsanız, eczaneden tantum verde gargara alabilirsiniz. ama bence ona da gerek yok. bu boğazdaki şişliği hissettiğiniz anda, bir limonu sıkıp, saf limon suyu ile gargara yapın. hatta limon suyu çok rahatsızlık vermiyorsa, yavaşça için. o bölgedeki mikropları kırmış olur, bu sıkıntıdan kurtulurunuz.

bir zamanların kronik farenjitlisi vela kocaeli' den bildirdi.

(, 10.03.2011 22:51)

@6587651

19. sigara içinler için çin işkencesidir, gözlerden yaş getirir. genelde tekrarlar her yıl bununla uğraşırsınız.

(, 15.03.2011 05:02 ~ 15:20)

@6613544

20. antibiyotik almayın. üç hafta sürer. şu an o raddedeyim zira, her sigarada "ben galiba ölmeye çalışıyorum" hissi. en derinde. en dipte. faranjit, ağzıma sıçtın, tek kulağım duymuyor. az kaldı.
    antibiyotik nerede ?

bu hastalık başınıza geldiğinde, tamamen aklınızı kaybetme raddesindeyseniz, adamı iyice delirtir.
    gırtlak ağrır mı lan!

(, 17.04.2011 03:34)

@6813548

21. an itibariyle benle dalga geçtiğini düşündüğüm hastalıktır.kalkıp bilgisayarın başına oturunca 10 dakikada 1 öksürük, tamam geçti uyuyayım diyince adamı doğduğuna pişman eden ömür törpüsü.
    o değilde kafayı yastığa koydğumu nasıl anlıyor bu tek hücreliler onu anlamış değilim?

(, 29.04.2011 06:50)

@6876576

22. gelişi 1-2 gün önceden boğazda kaşıntılarla, yutkunmalarla, ufak tefek burun tıkanıklıklarıyla kendini belli eden ama ne kadar uğraşılsa da kaçılamayan yutak iltihaplanması.

(, 22.05.2011 06:58)

@6997671

23. görünen o ki, bir haftamı elimden alacak olan hastalık.

önce bi üşüme gelir. herkes terlerken sizin içiniz üşür. sonra ateşiniz yükselir. birine ''bi baksana, ateşim var mı?'' dersiniz. bakar. ''oha! yanıyorsun sen resmen.'' der. işten izin alır, erkenden çıkarsınız. eve gelirsiniz. bi yatarsınız. yatış o yatış. ertesi gün öğleden sonra kapıya çağrılan taksiyle hastanedesinizdir. ekrandan boğazınızdaki beyaz beyaz görünen o acaip cisimlere bakıp hüzünlü bir şekilde gülümsersiniz. kan tahlili yapılır. alyuvarlarınız vücudunuzda çılgınlar gibi at koşturmaktadır. götünüzden bir kaç tane iğne olursunuz. üzerine bile oturamazsınız. doktorunuz kesinlikle işe gitmemeniz gerektiğini söyler. 4 günlük raporu çakar. adama gözyaşları içinde sarılmak istersiniz, ama kendinizi tutarsınız.

iğne saatim gelmiş, dur.

(, 31.05.2011 23:39 ~ 23:47)

@7054353

24. bir bardak ılık süte, taze çekilmiş hastalığın ağırlığına göre 2-3 tatlı kaşığı günde 3 defa zencefil tozu katılır.

en iyi 2 en kötü 4 günde eskisinden saglam olup ağrı geçmez ise suratıma tükürün!
    ayrıca çok can yakar sonradan küfretmeyin bana ama kesin çözüm.

(, 08.06.2011 23:11 ~ 23:12)

@7095410

25. 22 senedir ilk defa başıma gelendir.
    galiba en iyi tarifi şu olabilir, bir dikenli tel yuttuğunuzu düşünün ve her nefes alışınızda/su içişinizde/yutkunduğunuzda (örnekler çoğaltılabilir), yani yaşadığınız her an o dikenli teli biri çekiyor gibi bir hisse kapılırsınız.

uyursunuz, salyalar genzinize doğru akmaya başlar, yutkunmanız gerekir... işte o an "bu sefer son" diyerek yutkunmaya çalışırsınız, hayatınızın en büyük acısıdır. ama 1 dakika geçmeden tekrar yutkunma ihtiyacı belirir.

yemin ediyorum böyle acı çekmedim. acı kıyaslanmaz tabi, ama daha 2 ay önce bileğim dışa döndü. 1 hafta en büyük acıyı çektim onda da. şu an geçirdiğim 1 haftayla onu kıyaslıyorum da...

o zaman da uyurken acı çekerdim, ama sadece dönmeye çalıştığımda. ama şu 1 haftadır her an acı çekiyorum, nefes aldığım her an! hani o aralar yatarken, otururken, uzanırken problem olmuyordu, ama lanet olası farenjit! her an ölüyor gibiyim.

gargara, antibiyotik, soğuk algınlığı ilaçları, garip bitkili çaylar, çorbalar... şu zamana kadar hastalıklara karşı hep çözüm veren silahlarım suskun kaldı. geçmiyor arkadaş!

kuru ve tozlu ortamlar diyorlar. 2 haftadır yol inşaatındayım, taş toz içinde temel seriyoruz, 150 derecede yol döküyoruz. arkadaş bu dedikleri kesinlikle doğru.

kısacası, farenjitli değilseniz aldığınız her nefesin değerini bilin.

(, 05.07.2011 20:53)

@7246829

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5