ratatouille *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. pixar'ın 2007 temmuz sonunda vizyona girecek filmi. paris'te yaşayan, en büyük dileği aşçı olmak isteyen bir farenin öyküsü.
    aynı zamanda fransızca'da bir yemek ismi.

hoş müziklerini indirirken yapılan edit:
    tam kıvamında bir film. romantik komediye kaçmış, ama gene de çoğu rom-komda rastlanan hatalara düşülmemiş. şaşırttı mı peki? hayır, alıştık pixar'dan böyle muhteşem yapıtlara.
    (özgürlük, 24.04.2007 12:32 ~ 09.08.2007 23:37)
  2. brad bird'ün elinden çıkma harika ötesi sevimli ve eğlenceli bir animasyon(?!). görüntüler aşmış, mükemmel bişi diyemiyorum. sonlara doğru temposu artıp doruk noktaya ulaşıyor. hele son sahnelerdeki toplu yemek pişirme sahnesinde kendimden geçtim evet evet ikna oldum anyone can cook. yalnız beraber izlediğim 4 yaşındaki kuzenim çok sıkıldı. anlam veremedim.
    (snowberry, 29.07.2007 22:06)
  3. metacritic puanı şu anda 96/100 olan animasyon. haliyle gelmiş geçmiş en iyilerden biri konumunda.
    (noscho, 29.07.2007 22:33)
  4. zamanında the lion king te olduğu gibi klasik olacağından emin olduğum, her kesimden izleyiciye hitabenden muhetesem animasyon filmi. bu arada ratatouille bir fransız yemeğidi kısaca anlatmak gerekirse bizim türlünün vejeteryan versyonu diyebiliriz. filmdeki sevimli fare parisin en önemli yemek eleştirmeni restauranta gelip şefin kendisine yaratıcılığını sunmasını istediğinde bizim farecik en klasik yemeklerden olan ratatiouilledan yapar ve kibirli eleştirmen ilk lokmasını yediği anda çocukluğuna doğru bir flashback yaşar ve annesinin ona yaptığı ratatouilleu hatırla. özellikle filmin sonunda esas şefin fare olduğunu öğrenen restaurant çalışanlarının işi terkedip bütün yemekleri fare ordusunun yaptığı sahne inanılmaz.şiddetle tavsiye ediyorum.
    (kodcanavari, 11.08.2007 17:38 ~ 17:39)
  5. annemin şiddetle izlemek istediği , pixar dan babam çıksa izlerim dedirten harika ötesi animasyon. izlemek , izlettirmek lazım.
    (chinaski, 11.08.2007 18:00)
  6. televizyon ekranında reklamları görülmeye başlamış animasyon şekeri. bir de sinemalardaki tanıtım resimlerini ve de kocaman gösteriş objelerini görünce alıp götürme isteği uyandıran çizgi eser. aylar öncesinde fragmanını hayran hayran izleyip merak kat sayısını arttırmış bünyeler için zaman yaklaşıyor. türkiye'de gösterime giriş tarihinin 24 ağustos olduğu söylenmektedir.
    (berrak, 12.08.2007 13:20)
  7. bugün 15.15'de fox tv'de özel bir programa konu olacak film. 10 dakikalı bölüm gösterilecek deniyor.
    (sycrone one, 12.08.2007 14:08)
  8. her iyi restaurant'da bir fare olabilir.ama tek farkla o da iyi bir aşçı ise. remy bir sonraki favori pixar karakteri olmaya aday dory'den sonra. büyük çocuklara şiddetle tavsiye edilir. özellikle de remy'nin linguini ile şapkanın altından çorba yapma sahnesi.
    (life for rent, 24.08.2007 19:18)
  9. hamster aşkımı tetikleyip yine annemle burun buruna gelmeme sebep olan izlenesi animasyon.
    (tangocu kedi, 24.08.2007 20:39)
  10. çok eğlenceli bir film..animasyon inanılmaz başarılı..ve dublajlı olması bende bilet alırken tereddüt yaratmasına rağmen dublaj da gayet başarılıydı..remy'i seslendiren sanırım toprak sergen'di ve çok başarılıydı..eğlenceli,kafa yormayan,çok kaliteli bi animasyon..
    (dream with the fishes, 28.08.2007 11:34)
  11. fransız farenin maceralarını anlatan animasyon film.

film adına gerekli gereksiz herşeyi bulabileceğiniz link: http://disney.go.com/...
    (themummy87, 29.08.2007 01:03)
  12. şimdiye kadar seyrettiğim en güzel animasyon diyebilirim. özellikle anton ego karakteri çok başarılıydı. anton ego'nun ratatouille yemeğini yediği sahnede gülmekten yerlere yattım. kimse kaçırmasın şahane bir animasyon film.
    (acayip biri, 30.08.2007 11:37)
  13. gitmek istediğiniz salona ve saatlere burdan ulaşılabilen film.

http://beyazperde.mynet.com/...

ayrıca imdb puanı 8,5 olmuştur !!!

http://www.imdb.com/...
    (j butterfly, 30.08.2007 11:49)
  14. herkes yemek yapabilir mottosuyla yola çıkmış, izlerken ağızda şapurtular, yüzde tebessümler yaratan nefis bir aşcı fare filmi.
    (grace, 05.09.2007 15:13)
  15. bugun tesadüfen yediğim fransız sebze yemeğidir, içine biraz da et koysan pilav üstü şahane türk yemeği olur bundan.
    (excalibur, 06.09.2007 13:28)
  16. bende aşçı olma isteği uyandıran pixar yapımı müthiş keyifli bir film. kesinlikle izlenmeli.
    (zarpandit, 06.09.2007 14:04)
  17. türkçe dublajı hakikaten başarılı animasyon..
    ama tek bir rahatsız edici unsur vardı, o da cüce aşçımızın kötü aksanı..
    "keşke ingilizce olsaydı da, fransız aksanıyla ingilizce konuşsaydı" dedim..
    onun dışında her bi'şeyler harika.
    (dirtypain, 06.09.2007 14:09)
  18. bu yıl sinemada izlediğim en güzel film. bayıldım, remy'yi günlerce aklımdan çıkaramadım, dayanamadım filmi indirdim, sıkıldıkça bikaç saniye remy'yi görüp mutlu oluyorum. özellikle yemeklere baharat döktükten sonra elleriyle kokuyu yüzüne doğru yelleme hareketi (bunun tek kelimelik bir karşılığı var mı bilmiyorum) bitirdi beni.
    çıkarabildiğim kadarıyla dublajında remy'i toprak sergen; skinner'ı nüvit candaner seslendirmiş. toprak sergen'in sesine kısa sürede kulak alışıyor; diğer sesleri ise pek beğenmedim ama film o kadar güzel ki ispanyolca dublajlısını bile izleyebilirim.
    (yilan tislak, 24.09.2007 02:42)
  19. (bkz: anybody can cook)
    (acayip biri, 24.09.2007 12:18)
  20. izlediğim en iyi filmlerden biridir, animasyon film sevmem diyenlerin izlemeleri halinde fikirlerini değiştirmeleri olası bir durumdur.
    (ikiileribirgeri, 28.10.2007 23:33 ~ 23:36)
  21. gayet güzel olmuş, izlerken eğlendiren güzel zaman geçirilen bir animasyon filmi. filmde çizimler o kadar iyi ki, kaldırımları, duvarları, sokakları gerçekten ayırmanız çok güç oluyor. yakında animasyon filmler de tanınmayacak, gerçek çizgi içeçe girmiş iyice...
    (condospree, 13.12.2007 13:25)
  22. insanların güldüğü, ego'nun ratatouille yerken çocukluğuna gittiği sahnede gözleri dolan bir mal ben mi varım diye sorduğum, annemle aramızdaki 3000 kmyi daha bir uzak gösteren film oldu bana, her şeyin dışında...
    (kornish, 19.12.2007 03:50 ~ 11:01)
  23. gülerken eğlendiren, eğlendirirken nadiren de olsa tiksindiren bir film. animasyon olayında güzel bir iş çıkarmışlar ama filmi gerçekten keyifli kılan senaryo ve ayrıntılar olmuş. bir de herkes yemek yapabilir ama kimse annem gibi yemek yapamaz.
    (rhgy, 01.01.2008 19:15)
  24. sanıldığının aksine rat (rattus)* kökenli bir yemek değil közlenmiş sebzelerden yapılan bir çeşit türlü imiş. senariste sıçanları çağrıştırması ise bu film ve pixar animation studio adına ayrı bir hoşluk olmuş.
    filmin resmi web sitesi için:
    http://disney.go.com/...

ratatouille tarifi için:
    http://lezize.blogspot.com/...
    (gizli özne, 01.01.2008 19:41 ~ 19:41)
  25. pixar'ın elinin değdiği müthiş bir animasyon daha. zaten arkadaşlar arasında geyiğini yaptığımız "denizden pixar çıksa yerim" tezimizi doğrulayacak kadar başarılı bir yapım.

l.d: fena halde spoiler içerebilir!!!!

remmy'nin kavanozun içinde mahsur kaldığındaki mimikleri, farelerin yemek pişirmeden önce buhar makinesine girişleri, ego'nun yemekten bir lokma aldığında çocukluğuna flash back yapması ve aklımda yer eden şu replik;

-where are you going remmy?
    +with luck, forward dad.

aşık oldum ben bu filme. kesinlikle izlenmeli.
    (stellina, 17.01.2008 19:17)
 sayfa  / 2