|
|
- sahibi 3 türk kardeş olan crytek adlı firmanın oyunu. aslında cryengine adlı oyun motorlarını pazarlamak adına bir reklam olarak yapmaya başladıkları farcry'ı biraz fazla iyi yapmışlar anlaşılan! oyun size çok hoş bir özgürlük sunuyor; farklı araçlar kullanabiliyor, çalıların arasına sinip insan avlayabiliyorsunuz. görülmeli
- son dönemde piyasaya çıkmış en iyi oyunlardan. muhteşem ötesi ve neredeyse gerçek olan grafiklere sahip ve iyi bir de senaryoya sahip oyun. her şeyiyle on üzerinden 9 verilebilecek oyun
- son zamanların en başarılı fpssi..galiba bilgisayar animasyon tarihinde bir ilk sayılabilecek su ve çalı efekti var oyunda..zaten konu gereği tatilde iken aniden saldırıya uğramış bir zavallı bir adamı yönetiyoruz..yakındaki ilk başta ıssız bir ada gibi gözüken ama bir şeylerin döndüğü tropik bir adada buluyoruz kendimizi..adamlar kasmışlar yapmışlar..sağlam bir ekran kartı ile tam bir görsel şölen olmakta bu oyun..ayrıca yine ayriyetten adamlar fiziksel motor olayında da abarmışlar..doom3 veya halflife 2 öncesi iyi kan yaptı bu oyun..teknolojisi baya gelişmiş olan bu oyunun başka bir şaşırtan özelliği ise yapımcılarını türk olması..tabiki de hepsi türk değil ama projenin başında türk isimleri var..bu da ayrı güzel bir olay..
yaklaşık 800 metre gibi abartı mesafelerden (normal yaşamda abartı olmayabilir ama bir bilgisayar oyununda harbici 800 metreden adam indirmek her oyuna kısmet değildir..) adamlar dediğim gibi adayı resmen render etmişler..sonuçta bu cennet gibi adada bir tepeden diğer tepedeki adamı vurabiliyorsunuz..şölen gibi..
oyunun silahları ise başka bir bomba..baya realistik dizayn edilmiş bu silahlar, sağlam bir ses sistemi ile gerçekten elinizde ateş alıyormuşcasına canlı ateş ediyorlar..
half-life 2, soldier of fortune ve halo karışımında bir tad var oyunda..bir kere oyunun yapay zekası ter döktürecek cinsten..unrealdaki gibi hoplayıp zıplamıyorlar ama yine de taktik yapan, sizin olduğunuz bölgeyi hilal taktiğinde saran, kuşatan bir zeka var..allah dedirtiyor bazı yerlerde..ayrıca çok zekice bir seçenek var ki o da oyuna başlarken seçebiliyorsunuz..eğer seçerseniz oyun içinde yapay zeka sizin seviyenize göre ayarlanıyor..yani b.k gibi oynarsanız oyunun zorluk seviyesi düşüyor, çoştuğunuzda ise artıyor..
multiplayer ise daha başka zevkli..hani hatırlarsanız er ryan'ı kurtardığımız filmde bir keskin nişancı sahnesi vardı..parlamadan adamın yerini öğrenip basardı gözünün ortasına mermiyi kahramanımız..hah işte aynı öyle bir sahneyi canlandırmanıza imkan tanıyor bu oyun..çalıların arasına saklanmış olan adamı, silahını dürbünü ile bulup, çakıyorsunuz mermiyi kafasına..son derece zevkli..
dergi açıklaması gibi oldu ama son söz: alınıp oynanılması, arşiv yapılması şart bir oyun..kaçmaz..
ps: oyunu alır almaz suya dalın ve çalıları inceleyin..tekrar uyarıyorum sağlam ekran kartı lazım bu sistem canavarı oyuna..
ps2: o deniz efekti harbi kaçmaz..oynayamazsanız bile iyi bir bilgisayarda görün derim..gerçekçilik tavan yapacak yakında..(zeus, 29.07.2004 12:11 ~ 13.06.2007 16:52)
- yapımcısı (bkz: crytek)
- grafik motoru gayet süper olan oyun.fakat ilk başlarda daha çeşitli silahlar bulabilsek dadından yinmeycek bi fps.makinaları kastırdığı ayrı bi gerçeklik
- minimum sistem gereksinimi olarak kutusunun üzerinde "pentium 4 2.0 ghz işlemci, 512 mb ram, 128 mb veya daha üstü ekran kartı" yazan fakat tavsiye edilen sistemin en az 1024 ram gerektirdiği oyun.
512 ram, p4 2.8 işlemci ve 9600xt ekran kartı olan bir makinayı kastırdığı tecrübeyle sabittir.
- önce grafik motoru olarak tasarlanan fakat sonra ne yapalım lan bari şunu yaptık üzerine bir de oyun giydirelim mantığıyla yapılmış sağlam bir first person shooter oyun.
- geçen sene yaz aylarında piyasaya bomba gibi düşmüştü..half-life 2'yi beklemekten sıkılmış insanlara ilaç gibi gelmişti..hey gidi günler heyyy..
şimdi ikincisi için gün sayıyoruz..başarılı bir oyundu ve devamı daha da güzel olacak gibi..
- yeşilliğin bol olduğu bi ortamda geçen güzel bi fps türü oyun.insanın oturup piknik yapası geliyo.
- (bkz: directx 10)
- büyük bir adada olduğunuz grafik ve seslerin oldukça iyi olduğu oyun. yapay zeka da gayet güzel oyunda saklanarak sessiz ilerlemeniz gerekiyor. adada heryere gidebiliyorsunuz. oynayabilmek için iyi bir sisteme sahip olmanız gerekiyor.
- (bkz: cryengine 2)
- (bkz: crysis)
- samanlıkta mum ışığı ile iğne aradığımız, half life 2 çıksın artık diye valve'ye mail attığımız, aciz aciz bilgisayar karşında cips ve kola tükettiğimiz bir yaz günü onunla tanıştım..staj yapmaktan denize gidemiyordum, haftasonuna pestilim çıkıyordu..ister kronik asosyal deyin, ister sanal gerizekalı ama bu farcry'in alabildiğine gerçekçi grafikleri ile süslenmiş ada sahillerinde güneşlenmeyi ve denize girmeyi çok seviyordum..bundan garip bir keyif alıyordum..almamı sağlayacak bir atmosferi vardı nitekim..oyun bittikten sonra uninstall etmiştim..şimdi bu aralar tekrar yükledim..adamları temizledikten sonra açıyorum şezlongu, akşamüstüne kadar sahilde uzanıyorum..ohh, mis gibi..
şaka bir yana yeni oynu ile yine adından çok söz ettirecek bir ekibin işi idi farcry..yeni gelecek oyunun ismi; crysis..fotolar oyunun xbox versiyonunun fotoları ama level dergisinin bu ayki açıklamaları, pc versiyonunun daha da canlı ve etkileyici olacağı konusunda..ilgilenenler için aşağıdaki linki incelemekte yarar var;
(bkz: http://screenshots.teamxbox.com/...)
- içinde türk uzmanlarında bulunduğu bir ekip tarafından yapılmış,görsel efektleri takdire şayan bir first person tarzı oyun.
- karakterlerin vurulup yere düştüklerinde götlerinin başlarının, kollarının bacaklarının ayrı ayrı oynadıklarını gösteren motora sahip oyun.
- oyunun muhteşemliği bir yana, menüsünde gezerken çalan müziği de bambaşka olan oyun.
- berbat bir senaryo, mükemmel grafikler, zengin bir oynanış, taktik derinliği, terletici yapay zeka, klostrofobi ve bolca mutant. oyununun içinde bulacaklarınız bunlardır; planör kullanarak üsse baskın yapma gibi sürpriz eğlencelere de gebedir.
eğer bilgisayar oyun kültürünüz solitaire oynamaktan ileri bir seviyedeyse; oynanması gereken oyunlar listenize ekleyebilirsiniz gönül rahatlığıyla bu oyunu da. zira çevre grafikleri tablo tadındadır; hele ki bu yazı evde geçirmek zorunda olan tayfanın bir üyesiyseniz.
- tam sürümü resmî olarak bedava indirime sunulmuş, o yılın fps'si seçilmiş crytek yapımı oyun. ikincisi 2008'de gelecek fakat hakları ubisoft'ta kaldığı için crytek üstlenmeyecek yapımını. ayrıca çoklu oyuncu haritaları da 'eşşek' kadardır.
(marsh, 01.09.2007 22:43)
- bazı ekran kartlarında grafik problemlerine sebep olan oyun.
eğer bazı kaplamalar simsiyah görünüyorsa menüden ışık ya da gölge ayarlarıyla oynamayın. bütün ayarları düşürürseniz oyun çekilmez oluyor ve güzelim tropik adanın nimetlerinden mahrum kalıyorsunuz. ileri düzey video ayarlarından sadece doku kalitesini düşürün. diğer ayarları göz ve gönül sağlığınız için yükseltin.
bu sorun bump mapping ile alakalı olduğu için bazı ati ve nvidia kartlarda kaplama problemleri çıkabiliyor. sadece doku ayarlarını düşürerek bu sorunu halledebilirsiniz.
- 2008 sonbaharında filmi gelecekmiş.
imdb;
http://www.imdb.com/...
trailer;
http://www.youtube.com/...
yönetmen uwe boll olduğu için filmin nasıl bir şey olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.
- muhteşem grafikler,vasat senaryo.
- sonlara doğru zorluk bakımından boku çıkan oyun.
an itibariyle bitmiş olan oyundur.grafikleri güzeldir,konusu pek de işe yaramaz ama oynanması gereken bir oyundur.
- başları güzel -adam vurmalı- ortaları ve sonları kötü -canavar vurmalı- oyun...
bana canavarla gelmeyin kardeşim...*
|