|
|
- ticari amaç taşımayan dergi,makale,yazı dizisi bütünü..genelde fotokopi ile çoğaltılırlar...
- söyleyecek sözü, çizecek deseni, yapacak resmi, edecek küfrü olanların, canları nasıl istediyse öyle yaptıkları bir başkaldırı nesnesi.
- fan + magazin
- (bkz: altay öktem)
- (bkz: yaşasın fotokopi yaşasın fanzin)
- (bkz: ölüm ve cenaze)
(bkz: kırıntı)
(bkz: şebek)
- altkültür denilen şeyin en güzel yaratılarındandır kesinlikle tavsiye edilir, takip edilmelidirler.
- bir aralar blue jean in verdiği ekin adı.
- yerini yavaş yavaş (ne yavaş yavaşı yahu, fanzin mi kaldı?) webzine'lere bırakan samimi dergiler. insana bir işe yaradığını hissettirmesi bile yeter.
- türkiye'de tarihsel açıdan ilk fanzin zühtü bayar tarafından 83 yılında çıkartılan galaktika adlı bilimkurgu dergisidir, sonra
metin demirhan'ın çıkarttığı mondo trasho ve 90 lı yılların ortalarına doğru fanzinler kendilerini göstermeye başlamıştır..
zemberek, ender, gorgor, semender, disguast , antoloji, mega metal, aarg, urp, kesin, %30, monster film magazine, yavşak, horror news, büyük saat, lanahmeth, laneth, ganja, dran, sokak, eblek, hordcore, koloni, korsan, terkedildim, anestezi, yeraltizine, günbatımı çaganozları, rektal tuşe, uçurum, görünmez adam, monitör, sandoz, aşk ve şarap, karakutu, musalla taşı, a5 terörü, antikor, rockline, fanzine, piramit zine; 90'lı yıllarda çıkartılan bazı fanzinlerdir.
kaynak; eflatun sufleler
- bir tür yeraltı kulübü. gölgede kalmışların sesi. kitapevlerinin ve kafelerin ve çeşitli sahafların desteklemesi gerektiğini düşündüğüm güzel oluşum. fazla uzun ömürlü olamasalar da, ara sıra kalıcı izler bırakan eserler de çıkmıyor değil içlerinden. şubat ayında ben de en nihayetinde bir tane doğuracağım, büyük bir ihtimalle diğer kuzenleri gibi en fazla 2-3 aylık bir atılım olacak, yine de kimseler okumasa da, içte, "ben bir işe yarıyorum galiba" hissi de yaratmıyor değil.
|