daha çok dahi bebeğin sürüklediği güzel çizgi film.
steve griffin: the untold story diye filmi çıktı pek süper, güldük eğlendik.
genel olarak aynı tipler yaptığından mıdır bilinmez ama bir de bunun benzeri bir show olarak
american dad vardır aynı komiklikte ama belki family guy daha komik olabilir, bilemiyorum kararı sizler verin izleyip.
simpsons'ın bayması,
south park'ın sezonlar ilerledikçe daha kötü olması sonucunda büyük bir çıkış yapan süper çizgi film. yıllar önce yayından kaldırıldıktan sonra dvd satışlarının patlamasıyla tekrardan geri dönen griffin ailesinin (peter, lois, chris, brian, meg, stewie) maceraları. brian ile stewie süper bunun yanında glenn diye bir karakter var o da yarıyor, hem de ortadan.
sonunda izleyebileceğimiz şahane bir animasyon.
dizisi kadar filmi de
bi harika olan çizgi film
bir sahnesinde,
jinekolog koltuğunda oturan bir kadın ve bir jinekolog bulunur.
jinekolog, haydi başlayalım der ve siyah bir "kuyunun içinden" bakarız,doktor kuyunun ağzında belirir, ortam tamamen karanlıktır ve elini daldırır, "what do we have in here? oh, my keys!" der, ve o ne lan derken kadının sesi duyulur:
"doctor! are you snooping my bag?!"
"ups! sorry! hehe"
doktor hemen arkasında duran çantanın içine dalmıştır.
kendisi, şu anda amerikanın en çok izlenen dizisidir. simpsons'dan daha detaylı karakterler olmasa bile, homer simpson kalibresindeki adam sayısının artması, aynı orantıda komedi ve kahkaha oranını arttırmıştır.
look at the bells
look at the bells
holy crap here comes jesus
and he doesnt look too happy
noel şarkısıyla beni benden almış dizi.
izlerken insanı yaran gülmekten karnına ağrılar sokan animasyon dizi.
south park ile
the simpsons arasında seyreder çok ince kaliteli esprileri bünyesinde barındırır. asıl komik yanı 1 yaşındaki bir çocuğun normalden son derece tezat olarak düşünceleri ve konuşmaları.
(bkz:
ailecek izliyoruz)
(dna, 27.11.2006 20:30 ~ 21:10)
american dad ile aynı yapımcılardan çıkan çizgi dizi. hastalıklı bir espri anlayışı var genel olarak ve bence asıl tutulma sebebi bu. ya da en azından benim tutma sebebim bu. simpsons'a benzetilse de sadece basit bir klonu değildir. diziyi en orijinal hale getiren unsurlardan birisi 1 yaşındaki dahi bebek stewie griffin. oldukça ilginç bir karakter olan stewie diziyi götüren sebeplerin en başında geliyor. amerikan televizyonlarını keskin bir dille eleştirmesi de güzel yanlarından. bir de jesus christ'a ayar verilmesi durumu var tabii.
2005 yapımı filmi de var. stewie griffin: untold story adında. iyi olmuş, devamı çekilir umarım.
simpsons'ın taklidi.
yok ya. bu enfes orjinal tespiti ilk olarak hangi übermensch insan yaptı acaba merak ediyorum.
hangi amerikan dizisinde baba sorumsuz, aptal, çocuksu, daima hatalar yapan ama karısını çok seven bir karakter değil ki peter homer'ın taklidi olsun. hangi amerikan dizisinde anne sorumluluk sahibi, daima aileyi ayakta tutan bir karakter değildir ki louis, marge'ın taklidi olsun.
olay örgüsü farklı, anlatım farklı, espri anlayışı farklı. simpsons ile olan benzerlik sadece karakterlerin rolleri ve set ile sınırlı o kadar. başka hiç bi benzerlik yok.
gelelim southpark'la olan benzerliğe. evet en az southpark kadar aykırı gidiyor bazı şeylere family guy. özellikle isa, din, tanrı olaylarında aşırıya kaçan esprileri oluyor. amerikan'ın yumuşak karnı eşcinselliğe her seferinde değdiriyor. ünlülerle de outhpark'taki kadar değil ama yine de dalga geçiyorlar.
the simpsons, southpark ve family guy. üçününde yeri kalbimde ayrı. üçü de birbirinin taklidi değil. fakat duruşuyla, hayatı kavrayış yoluyla ve aksanıyla stewie her zaman gönlümdeki tahtın sahibidir. herşeyden önce stewie gibi bir karakter yaratılmış mı onu söyleyin.
bu bölümüyle greasele güzel güzel eğlendiren dizidir. bir de ergen tripleri vardır ki alır kişiyi oturduğu yerden kahkahaların şen şakrak dünyasına götürür.
(bkz:
güzel bişi)
altyazıları takip etmekte zorlanan küçük kardeşimi bile gülmekten osurtabilmiş dizi. simpsons'tan daha komik demeye bazen cesaret edemediğim fakat kesinklikle öyle düşündüğüm komiklik silsilesi.
aile babası
ilk birkaç izleyişte fazlasıyla
the simpsons taklidi gibi görünse, bunun neresi komik dense de karakterleri tanımaya başlayınca sempatik gelen
cnbc e dizisi.
dizi hoşuma gitmekte ama diziye tat veren flashback'imsileri bazen abartıyorlar gibi geliyor. south parkla azcık düşmalıkları da vardır.
ailenin en akıllı üyesinin köpek brian olduğu eğlenceli dizi.
(heliad, 21.02.2007 23:03 ~ 29.08.2007 13:01)
sadece küçük veletin sesi için küçük bir gülümseme yaratabilmiş, onun dışında son derece sıkıcı olan dizi.south parkın 1. sezonunu tekrar tekrar izlerim fakat bunu 5 dakikadan fazla izlemem.sevmedim, sevemedim.
(bulamadım, 21.02.2007 23:07 ~ 22.02.2007 11:13)
hep birlikte bir malikaneye taşındıkları bölümde
the shining,
austin powers, hatta
star wars göndermeleriyle öldüren, bitiren dizi...
(talen, 09.04.2007 14:04)
ne simpsons ne de south park gibi efsane olabilecek ancak kendi çapında hoş bir dizi.
izledikçe insana daha da komik gelemeye başlayan dizidir. özellikle peter yerlere yatmanıza sebep olabilir.
neresi komik ve ilginç diye uzun süredir araştırma yaptığım, sanırım bir amerikandan başka hiçkimseyi güldüremeyecek çizgi dizi.
sonradan yorum : kötüleyen sevgili arkadaşım, faşizanlığın alemi yok, sanırım diyorum, ben diyorum, öznel yorum diyorum! beğenmek zorunda mıyım ulan! sen beğeniyorsan beğenmeye devam et, benim lafımla cnbc-e diziyi yayından mı kaldıracak?
sayesinde jiletçi fanatikleri olduğunu öğrendiğim dizi olmuştur.
bugün nete düşen bölümünde -s6e18-,
geleceğe dönüş* filmiyle acayip dalga geçen dizi, yarıldım izlerken.
birden salonda beliren karatahta, peter ile lois'in tanıştığı lise geçesinde peter'ın üstten sahnedeki solistin üzerine düşmesi, bunun üzerine brian'ın sahneye çıkıp
earth angel'a gitarla eşlik etmesi, o sırada peter lois'i öpemediği için cebinden silinmeye başlayan bir aile fotografı çıkarması, ardından "here's a song by a gay guy" diyerek bir şarkıya girmesi ve sonunda batırması gibi detaylar,
anlatılmaz yaşanır.
bir de o lise gecesinde peter eğlenirken geçen bölümlerin birinde aralıksız 3-4 dakika kavga ettiği horoz adam'a da yanlışlıkla bir tane vurması gözlerden kaçmadı, birisi "sakin ol, zaten artık hayatın boyunca onunla bir daha karşılaşmayacaksın" diyerek sakinleştirdi. demek ki geçen bölümde karşılaşınca bu yüzden kavga ettiler.
(sükun, 21.05.2007 22:05 ~ 22:06)
south park vakti zamanında bu şov ile de baya bir dalga geçmişti..
o aralar bir de
hz. muhammed'in karikatürü olayları patlak vermişti avrupa'da..ondan dolayı ortalık çok hassastı..şovlarında o'nu göstermek isteyen family guy'in yazar ekibi ile görüşmek isteyen cartman ise en sonunda isteğine kavuşmuştu..
(zeus, 26.05.2007 00:08 ~ 05.09.2007 16:51)
stewie gibi bir karakterle tanışmama vesile olan çizgi dizi. aslında stewie başlı başına bir dizi olacak kadar kaliteli ve aykırı bir karakter bana göre .seslendirmesinden, yürüyüşüne kadar en küçük bir atraksiyonu bile izlerken yarmaya yetiyor. dizinin stewie'nin gölgesinde kaldığını söyleyebilirim. şahsen ben bir süre sonra sırf stewie bu bölümde ne yapacak merakıyla takip etmeyi sürdürdüm. stewi'ye olan hayranlığım diziyi genel olarak subjektif değerlendirmeme neden olacağı için sağlıklı bir yorum çıkmaz bu bünyeden.
stewie forever derim çekilirim.
(rene, 26.05.2007 05:03 ~ 04.06.2008 19:56)
nedense bir türlü ısınamadığım, sevemediğim, saçma bulduğum çizgi film.