interplay'ın kapanması nedeniyle proje ve yapımı başka bir bahara kalan oyun olmuştur..ama hayran kitlesinin fazlalığından(arz-talep meselesi) dolayı yakın gelecekte projeye tekrar start verilip, oyunun piyasaya sürüleceğinden eminim..
çünkü efsane bir oyun olmuştu fallout 1 ve fallout 2..devamının gelmesinin tüm oyunseverler istemiştir..
fallout tactics faciasından akıllanmışlardır umarım da doğru düzgün bir şeyler yaparlar bu oyun için. fallout bir efsaneydi bu yüzden ufak bir hatayı bile kabullenmeyecektir oyuncu kitlesi(ve tabii ki ben).
bekleye bekleye sabır taşına döndüğüm oyun...hayır adamlar bilmiyorlar mı acaba, dünya üzerinde bu kadar fani var bu oyunun bi çıkartsalar oyunu paraya para demeyecekler??!
oyunun fanatiklerinin beklentileri çok çok yüksek olduğu için hiç bir baba yiğit firma interplay kapandıktan sonra üstüne almak istememiş bu projeyi..elinde patlaması gibi bir durum mevcut, hatta yüksek ihtimalli..herkes, büyük sermayeler yatırmadan bu efsaneye yakışacak üçüncü oyunu yapamayacaklarının farkında..
bethasda softworks, başka bir büyük firma 2 yıl önce ben bu işte varım dedi..varım dedi fakat izlenimlerim doğrultusunda söyleyebilirim ki bekleyiş yine uzun sürecek gibi..nitekim bethasda şu aralar kendini kendi yarattığı elder scrolls dünyasında çekip kurtarabilmiş durumda değil..
haa, yaptıkları işi allah için çok güzel yapıyorlar, saatlerce oyunlarını oynuyorum bilgisayar başında, ara veremiyorum sidik torbam patlayıncaya kadar..ama şöyle bir durum da var..eğer fallout 3 hakkında, son oyunu oblivion gibi bir şeyler düşünüyorsa bu firma -ki öyle duyumlar geziniyor yabancı forumlarda- cidden beklemeye değmez, şimdiden sonuçlarının berbat olacağını söyleyebilir..
bu tamamiyle oyunun atmosferine uymayacak bir motorun, atmosferin & oynayış tarzının böylesine eşsiz bir oyuna uygulanamayacağından öne gelen keskin bir savdır..kısmen ağır kalacaktır..öte yandan eminim ki ağzının tadıyla fallout oynamak isteyen güruh güzel grafiklerden çok etkileyici bir atmosferi ve kaliteli bir konuyu istemektedir..yoksa oblivion'a bok attığımdan değil, kendisini c-rpg tarihinin en kral oyunlarından biri ilan edebilirim..hatta ettim önceden..ama konu fallout babalar..oynayan bilir, yaşayan bilir..war, war never changes yaaa..
gözlerim doluyor, cidden duygusallaşıyorum ya..neden bıraktın bizi interplay, neden ayırdın bizi sevdiceğimizden??!..evet, içimden bir ses, korkarak, hiç kimse için kolay olmayacağını söylüyor beklemenin..allahtan sabır diliyorum fanatiklerine (biri de benim için dilesin lan)..
* * *
if i say you "jump", you'll jump! if i say you "fight", you'll fight and if i say you "die for your country", you will certainly die!! do i make myself clear?!
-fallout 2
her fallout hikayesi böyle başlar. ki en nihayetinde fallout 'un 3. hikayesi de resmen start aldı.
öte-gerçek hayal alemimin ölmediğinin somut kanıtını görebildiğim için sevincimden jet çakmış bir new renojunkie 'sine benzemişken, siz power armor yandaşlarını da ilgili kaynaklardan mahrum bırakmayayım.
izometrik kamera açısını, turn based oynanışı, kafa-göz patlatma efektini seçenek olarak barındırması şart olan oyun. obliviondaki gibi yüzeysel diyaloglar, saçma level sistemi olmamalı. obliviondaki gibi büyük harita, ilginç questler olmalı. ayrıca 18 yaşından büyükler için yapılmalı, küçükler gitsin taş fırlatsın...
interplay & black isle ortaklığıyla henüz haklarını satmadan önce başlanmış fallout 3, van buren project demosu geçti elime. nasıl? xaladin sağ olsun. bu iptal edilmiş demoyu oynama şansına eriştim, büyük bir heyecanla açtım oyunu ve ne göreyim? aynı atmosfer, aynı izometrik kamera açısı, aynı turn based oynanış (real time yapabiliyorsunuz, size kalmış). müzikleri yine klasik fallout müzikleri idi. daha sonra biraz kurcalamaya karar verdim, önce zoom yapabildiğimi gördüm. daha sonra şans eseri yön tuşlarına elimin çarpmasıyla kamera açısının yön değiştirebildiğine de şahit oldum. bu gayet olması gereken bir yenilikti. ek olarak bir de amcamızın tipini de belirleyebiliyorduk artık bu iptal edilen van buren projesinin demosunda. ardından tekrar bir umut, fallout 3'le ilgili haberleri arayayım dedim.
..şaka gibi ama..
..geliyor!
trailerdan anladığımız kadarıyla oynayabilmek için 2008 sonbaharına kadar beklememiz gereken, çıktığı anda ise yaşamsal faliyetlerimizi tekrar düzenlememiz gerektirecek oyun.
* ron perlman var : "war..war never changes.."
* ink spots 'un fallout 1 için düşünülüp de o zaman için black isle tarafından lisanslanamayan şarkısı var: "i don't want to set the world on fire"
* birinci şahıs gözünden * perspektif var.
* yakın planda "yan gelen" bir grafik detay var.
* dökük aracın dışına çıkılıp geniş açıya geçildiğinde adamı aptallaştırıp öyle kalakaldıran bir manzara var. monitörün içine girip koşmak istedim.
* e bi de power armor var, 10 sene sonra bu trailer 'dan daha ne istenir ?!
buram buram fallout kokan videosuyla heyecan dozunu iyice arttıran, müthiş serinin üçüncü oyunu.
o tanıdık gelen müzik, kardeşim gibi gördüğüm pipboy, yere saçılmış nuka-kolalar, ışıldayan zırhının içindeki brotherhood of steel üyesi... vee war never changes! oyun içi video olsa ancak bu kadar etkileyebilirdi, bravo bethesda! enginlere sığmayıp taşasım, sokaklara dökülesim var!