fallout *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. fallout konsepti hazırlanırken, stanley kubrick'in dr.stranglove adlı kült kara mizah filminden oldukça etkilenilmiştir. fallout'un "maybe"si ve fallout 2'nin unutulmaz giriş müziği "a kiss to build a dream on"un, filmin sonunda çalan "we'll meet again"den (vera lynn) etkilenerek seçildiği apacçık ortadadır.

(level 85.sayı - şubat 2004)

mutlaka bakınız; (bkz: war never changes)
    (zeus, 02.03.2004 19:39 ~ 25.03.2005 01:47)
  2. (bkz. black isle)
    (zeus, 03.03.2004 22:57)
  3. 2005'te 3üncüsü gelicek denen,* efsane oyun
    (invisibleruh, 30.03.2004 21:08)
  4. gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri. tam bir kara mizah örneği. yapımcısı efsane brian fargo'dur.
    oyun o kadar özgürdür ki, oyunun gidişatını tamamen siz belirlersiniz.

ayrıca oyunda bir çok gizli bölüm vardır. bir tanesinde köprü üzerinde yaşlı bir adama rastlarsınız. geçebilmeniz için size üç bilmece sorar. üçünü de bildiğiniz takdirde arkasını döner ve kendi kendine söylene söylene gider:
    "şirketimle konuşmalıyım. son zamanlarda sorular çok kolay. ck ck ck nasıl herkes bilebiliyo" vs....
    (markrenton, 15.04.2004 13:44 ~ 24.01.2006 12:12)
  5. nükleer serpinti
    (nienna, 24.04.2004 20:48)
  6. araştırmalarım sonucu 3.sünün çıkmayacağını öğrendiğim efsane oyun. aslında 3.sünün yapımına başlanmış (hatta screenshotları elimde mevcut) fakat bilmediğim bir sorun yüzünden proje iptal edilmiştir. adı sanı pek duyulmadık bir firmanın projeyi kaldığı yerden satın alıp devam etmesi şu an olasılıklar dahilinde. aynı ekibi de kiralarsa süper olur tabi.
    (evrim, 28.04.2004 12:04)
  7. 1985 yılında piyasaya çıkmış wasteland adlı oyundan konusunu almış, baldur's gate motoruna benzer bir grafik yapısına sahip efsane ötesi güzellikteki bir atmosfere sahip rpg tarihinde kilometre taşı olan bir yapıt**..
    (zeus, 01.07.2004 10:04 ~ 10:05)
  8. yapılan son açıklamalara* göre bir ihtimal morrowind yapımcıları olan bethesda tarafından massive multiplayer bir oyun olarak çıkarılacağı belirtilmiş hatta ve hatta fallout 3,4 ve 5 için isim hakkı alınmış..massive multiplayer olması fanatiklerini üzer mi sevindirir mi bilinmez ama..
    (kaynak: level mayıs sayısı)
    (zeus, 01.06.2005 01:58)
  9. fallout hakkında herşey için; (bkz: http://www.nma-fallout.com)
    (zeus, 04.06.2005 19:57)
  10. en zevk alarak oynadığım rpg budur. oyunda herşeyi yapmak istediğimden uzun saatler başında oturup sonuna gelemeden sıkılıp bıraksam da dönem dönem tekrar baştan oynadığım oyun. çok güçlü ama moron bir karakterin diyalog kuramamasından dolayı herkesi kestiğim bir oyundan karizmatik ve zeki bir adamla bol bol konuşarak hikayeyi yönlendirdiğim oyuna kadar çeşit çeşit tarz denemişimdir. önemli olan oyunun muhteşem bağlayıcı atmosferinde o karaktere bürünmektir. 1 ve 2 den başka oyunun sadece savaş moduna dayalı fallout tactics diye bir versiyonu daha vardır ama rpg olmadığı için sadece çerez olarak kalmıştır.
    (wary, 05.06.2005 04:17)
  11. (bkz: special)
    (zeus, 08.06.2005 22:04)
  12. (bkz: a kiss to build a dream on)
    (napoleon, 08.06.2005 22:23)
  13. akşamlarımı ve beni benden alan oyun. bir ara öyle kopmuştum ki salak salak caravan bekçiliği yaparken buldum kendimi. gidip gidip geliyorum yeni görev alıyorum bi daha gidiyorum fln.
    (bkz: fallout un insan sağlığına etkileri)
    (chladoceran, 08.06.2005 22:32)
  14. hayatında oynadığın en iyi oyun sorusununun bendeki tereddütsüz karşılığı. özgürlük olayını aşmış, bitirmiştir. sonradan 2. si de çıktı; ama bana ilkinin tadını veremedi. eğer biraz ingilizce biliyorsam, bunun kaynağı fallout'tur, o kadar söyleyeyim.
    (twinkle, 09.12.2005 12:52)
  15. sahibinin cesedinde bir adet elvis resmi ve bir adet lazer tabancası bulunan, düşmüş bir ufo'ya rastlayabildiğiniz bir oyun. ayrıca devrilmiş kola kamyonu encounter'ına rastlarsanız kafadan taşıyabileceğiniz kadar parayı alabilirsiniz.
    (twinkle, 29.01.2006 20:50)
  16. tamamen apayrı bir kültüre sahip oyun. nasıl anlatsam. oyundan öte forgotten realms, dragonlance gibi bambaşka bir dünya. yani içinden onlarca oyun için malzeme çıkabilir.
    http://www.duckandcover.cx/...
    (twinkle, 28.02.2006 22:29)
  17. 3, 4 ve 5. serilerinin bethesda tarafından yapılacağı oyun. ancak mmorpg lisansı hala ınterplay'in elindedir. ınterplay finansal olarak batmış olmasına rağmen, hala fallout sırtından para kazanmaktadır. son olarak, fallout'un masaüstü frp sürümü için lisans haklarını başka bir şirkete satmıştır.
    (excessive, 04.07.2006 12:33)
  18. şu anda ınterplay tarafından mmorpg olarak hazırlanmakta olan şaheser. piyasaya çıktığında online oyun piyasasını kökünden değiştirecektir. ınterplay'in elinde şu anda sadece fallout mmorpg lisansı bulunmaktadır. mmorpg lisansı harici elindeki bütün fallout lisanslarını bethesda'ya sattığı için, tek kişilik herhangi bir fallout devam oyunu yapması mümkün değildir.

bu haber, fallout modu geliştiren bir grubun üzerinde çalıştıkları projeye fallout: zero ismi vermek istemeleri ve ınterplay'e telif hakları konusunda bilgi almak amacıyla mail atmalarıyla ortaya çıkmıştır:

fallout: zero becomes zero project

some weeks ago, the zero-project had a short dialog with ınterplay via email. the team wanted to clear out the copyright issues about using fallout content in a fan based project. ınterplay´s reply reads as follows:

"well, we are currently developing a sequel to fallout and feel that additional products based on the franchise could damage it because we won't have sufficient resources to review and approve the concept and design and such. ı'll check further and get back to you if management decides otherwise, but you cannot use the fallout contents or name at this time."

kaynak: http://www.nma-fallout.com/
    (excessive, 03.08.2006 19:47)
  19. (bkz: http://www.falloutvault.com)
    (soulforged, 14.11.2006 04:48)
  20. geçen gün 1736781231. kez oynarken başıma ilginç bir durum gelen oyun.

brother of steel a giriş için olan görevi almıştım ve biraz level atladıktan sonra sağdaki soldaki qöreverden sonra glow un yolunu tuttum.glowdaki işlerimi bitirdim fakat haliyle radiated olmuştum.geiger aletiyle ölçtükten sonra radyasyon miktarını öğrenip ilaç tedavisi ile * bunu halledebileceğimi gördüm ve hallettim.artık radiated diğildim ve brother of steel in yolunu tutmaya çıktım ki karakterimin çölün ortasında ölürken buldum.hayırdır dedim yeniden kaydettiğim yerden açtım oyunu fakat yine aynı şey.o kadar oynadıktan sonra ve durumu kurtaracak başka bir yükleme dosysı olmadıktan sonra kafayı sıyırdım.tabi bu konuda fikri olan arkadaşlar iletebilirler bana.

bunun bir bug olması büyük bir ihtimal bana göre.
    (zaknafein, 14.11.2006 10:45)
  21. "üç gözü, iki burnu, iki dili olan olan buzağı görenleri hayreti düşürüyor

kırklareli'nin babaeski ilçesine bağlı karahalil beldesinde önceki gün dünyaya gelen buzağı görenleri hayrete düşürüyor. veteriner kontrolünde doğumu yaptırılan neriman isimli buzağının hiçbir sağlık problemi de bulunmuyor. görenleri hayrete düşüren buzağının 3 gözü, 2 burnu, iki de dili bulunuyor. olayı duyan belde halkı buzağıyı görmek için akın akın beldeye geliyor. neriman isimi buzağının sahibi önder özmen dünyaya gelen buzağıyı gördüğünde şok olduğunu ilk bakışta korktuğunu sonra allahın bir hikmeti olduğunu düşünerek tefekkür ettiğini belirtti. özmen buzağının yaşayıp yaşamaması hakkında tereddüt ettiklerini belirtti. bu tür bir olayın karahalil beldesinde 8 yıl önce birkez daha yaşandığını ve o zaman doğan 2 iki kafalı buzağının uzun süre yaşamadığını belirtti." (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)

(bkz: anlayan anladı)
    (soulforged, 23.11.2006 23:40)
  22. gelen son haberlerle, ınterplay tarafından mmorpg sürümünün yapıldığı kesinleşen gelmiş geçmiş en iyi oyun.

http://www.sec.gov/...
    (excessive, 25.11.2006 13:37)
  23. mmorpg yapılması ile boka saracağını düşündüğüm oyun.o evreni böyle şeylerle harcayacaklar ya artık...yazık.
    (zaknafein, 25.11.2006 15:18)
  24. fallout mmorpg usulü* bir cinayete kurban gitmiştir..

yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz..
    (zeus, 25.11.2006 15:52)
  25. mmorpg olarak piyasaya çıksa bile, her oyunda kullanılan elf, dwarf, mage gibi klişe konularından uzaklaşıp mmorpg dünyasına yeni bir soluk getireceğinden çıkar çıkmaz satın alıp oynanabilecek bir oyundur. ayrıca yanınıza radaway veya geiger counter alıp radyasyonlu ortamlara dalmanızı sağlayan başka bir oyun da yoktur.
    (excessive, 20.12.2006 13:29)
 sayfa  / 2