|
|
- istanbul'un güzide bir mahalle muhtarının,çocuğunun eğitim giderleri için yardım isteyen bir anneye söylediği söz..türkiye'de eğitime verilen önem bir kez daha yerlerde..
- (bkz: eğitim sistemi)
(bkz: dersane)
(bkz: yök)(ironic, 26.11.2004 01:41 ~ 01:41)
- (bkz: türkiye'deki eğitim sistemi)
- çoğumuzun öğrencisi olduğu üniversitenin temel politikası..
- devletin temel görevi olan, toplumun her kesimine eşit bir şekilde tanımak zorunda olduğu hukuk,eğitim ve sağlık haklarının parası olmayanın aleyhinde işlemesi daha doğrusu hiç işlememesi sonucu ortaya çıkan durum; fakir olan okumasın, hakkını aramasın, hastalanmasın, hasta olursa da ölsün. bu devlet daha nereye kadar böyle gider bilmem ama acil çözümler getirmesi gerekli.
- eğitimde fırsat eşitliğinden yoksun bir ülkede,sıkça karşılaşılan durumdur.devletin sağlaması gereken en temel hizmet grubu olmasına rağmen ,cami,çeşme,köprü yapmaya devam eden bürokratların,büyük ayıbıdır.insana verilen değerin parayla ölçülemeyeceği bilincinden uzak olan zihniyetin,bir çok dehayı harcamasına neden olan durumdur.türlü türlü saçmalıklara para döküp,'al kardeşim bir çocuk okut.'dendiğinde yan çizen bünyenin,sonrasında ülkede vuku bulan ,şiddet,gasp,tecavüz,hırsızlık,intihar,depresyon,işsizlik...vb.durumlara tepki gösterip,en ön sırada vaaz vermesi de ayrıca komiktir.keşke her şey lafta kalmasadır.
- para verenlerin bile doğru dürüst eğitim alamadıkları ülkemde, fakirlerin ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını gösteren söz.
- güneydoğudan bir çoban çocuğun öss birincisi olabildiği bir ülkede, çalışmak ve başarmak için birinci unsurun para olduğunu düşünenlere ait cümle.
|