|
|
- en kaba tabirle parası olmayan, gönlü zengin olan kimse..
- fakir hausgeraete, biricik alman ev eşyası üreticisi. muhtemelen isminden dolayo türkiyede tutunamadı.
(bkz: http://www.fakir.de)
- replikasın debut albümü köledoyurandaki replikas şaheseri. sözlerin anlamsızlığının önemi yoktur önemli olan müzikle uyumudur ve o müzik ruhunuzu ele geçirir, sizi delirten bir psychedelic eser ortaya çıkar.
- (bkz: replikas)
kaç gecedir yemyeşil her yer
sensizliğe alışamadım ki
başım ağrır kalbim durur
sensizliğe alışamadım ki
gözlerimden akan yaşı
etrafımda dönen kurşun
ah bir görsen ah bir bilsen
gözlerimden akan yaşı
aah kimse yok, kimseler yok
bedenimin içinde
sonu gelmez ah sonu gelmez
gecelerin sonu gelmez
kaç gecedir bembeyaz her yer
geceleri öter kuşlar
neden bilmem aynaya baktım
aynadaki bana baktım
aynadaki bana baktım
kaç gecedir yemyeşil her yer
aah kimse yok, kimseler yok
bedenimin içinde
- çoğulu fukara oluyo yanılmıyorsam.
- yüzyılımız insanının maneviyatı.
- köledoyuran albümünün en dikkat çekici şarkılarındandır, dinlenesidir.
- anne:a
çocuk:ç
ç: bir düş gördüm anne...
a: fakirler düş görmez evladım.. hayal kurarlar...
ç: ulan yeter bıktım be.. hüzüne boğdunuz lan beni !
a: fakirler boğulmaz karada ölürler...
ç: bok.
a: bok babandır...baban nedir? fakir... hoop geldimi yine konu fakirliğe.
ç: hay allah belanı versin...
(bkz: yiğit özgür)
- herkes evini sever ama siz abartın,
fakir alın evinizi şımartın. sloganı ile reklamlarda sıkça boy gösteren, halı yıkama makinelerinde öncü firma.
- niyeyse her zaman solcu kardeşlerimizin "emekçi" olduğu fakat devler tarafından fakir hale getirildiğini sandığı kişi. kimsein aklına adamın tembel olduğu için ya da devlet yardım etsin demek daha kolay olduğu için fakir olabileceği gelmez, hatta dünyada iki sınıf vardır emekçiler ve zenginler, zenginler asla emekçi değildir. çünkü emekçiler nasılsa sürekli emek harcayıp fakir kalmışlardır.
yemezler. herkes kalbinin ekmeğini yer demek istemiyorum ama durum bu, insan kaderini yaratır
- alçakgönüllük göstererek "ben" anlamına gelir, getirilir. örneğin; "şu fakir sizin karşınızda acizdir." gibi. eskiden böyle hatun kaldırılırmış, hoş hâlâ bu yöntemi kullananlar var ya neyse.
- ingvar ambjornsen'in : 'fakirdik,ama sanatçıydık.norveçte müflis bir klise faresi gibi yaşıyorduk.' dediği durum.
- dünyanın en iyi şarkısı.
- bir elektrik süpürgesine yakıştıramadığım marka.
- fakir, bu dünyanın peşinde koşmaktan yüz çevirerek, hakikati, yani kendı varoluşunun sırrını soruşturmaya başlayandır. bir de hint fakiri vardır, desteksiz ipi havaya dikerler falan, inanmayın.
- fakir atlar ip üstüne sonra düşer s.k üstüne diye birde atasözü vardır,bu sözcükle ilgili.
|