görseller
fahrenheit 9 11 

belki ilginizi çeker
  1. · türkiye nin iran la çatıştırılması
  2. · sonunda vay anasını denilen filmler
  3. · half baked
  4. · paul wolfowitz in çorabı
  5. · paul wolfowitz
  6. · fire water burn
  7. · fahrenheit 451
  8. · bowling for columbine
  9. · george w bush
  10. · britney spears
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · ugg
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · yılmaz özdil
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · ayşecan
  9. · melanie c

fahrenheit 9 11  

1. (nienna, 29.08.2004 10:38)
  2. michael moore yapımı sıkı bir belgesel daha.filmde sık sık bush'un ailesinin kökeniyle bin ladin arasındaki ticari ilişkilerden bahsediliyor.aynı zamanda gene bush'un florida eyaletinden kazandığı(!) haksız oyların altı çiziliyor.bunlardan bahsedilirken, tüm belgeler ve fotoğraflar açıkça gösteriliyor.amerikalıların kendilerine "iyi kazanç ve saygınlık" vaad ederek nasıl asker bulmaya çalıştıklarını ve devlet adamlarının çocuklarının isimlerini orduya yazdırmamak için nasıl kaçtılarını da bu filmde görmek mümkün.izlerken insan kimi sahnelerde gerçekten geriliyor, ve kimilerinin gerçekleri nasıl göremediklerini, ülkelerine nasıl taptıklarını izledikçe sinir katsayısı yükseliyor.sonlara doğru ise aslında herşeyi iki tane yaşlı kadın basit cümlelerle özetliyor.tüm bunların arasında ise beni gerçekten güldürmeyi başaran bir sahne varki, o da britney spears'in ağzında sakızıyla "ben başkanıma güveniyorum" demesi.izlemeye değer bir belgesel.
    (marla singer, 29.08.2004 20:10)
  3. isminin fahrenheit 451'e reyting için benzetildiği gerekçesi ile micheal mooreun kitabın yazarı tarafından dava açılmasına sebep olan eser.
    (azwepsa, 29.08.2004 20:15)
  4. film değil de bir belgesel olarak bakılması gereken siyasi yapıt. filmde bush'un maymun edilmesi, savaşın eleştirilmesi bir tarafa filmin bitişine yakın değinilen savaşa sürülenlerin hep sıradan veya varlıksız insanlar oluşu ne kadar da tanıdık gelmektedir.
    (excalibur, 07.09.2004 00:22)
  5. 10 eylül'de türkiye'de gösterime girecek olan film.
    (creepingdeath, 07.09.2004 15:07)
  6. baştan sona küfür ettiğim, michael moore'un hala nasıl hayatta kaldığına hayret ettiren muazzam belgeselimsi. bazı sahnelerde fakir edebiyatına girilse de, hem ıraklı nine, hem amerikalı anne için üzülüyorsunuz. bazı yerler de ise kopuyorsunuz. özellikle paraşüt reklamı çok bomba. bir kadının da kulelere bakarak "oh my god. they are jumping. they are jumping" demesi de şoka sokucu. aferin michael moore'a çok mangal yürekli, çok delikanlı, galiba karşıyakalı
    (hepten aykırı, 12.09.2004 16:36)
  7. tüm sözlükçülere şiddetle tavsiye ettiğim süper film.
    bu belgeselin amerikan başkanlık seçimleri öncesinde önde görünen bush'u devirmesini diliyorum.
    (the weakest link, 13.09.2004 19:32)
  8. micheal moore imzalı, yine bowling for colombine misali amerika karşıtı temalı belgeselimsi film..amerikada gösterildiği ilk haftalarda belgesel dalında kırılması imkansız bir rekora imza atmış ve 100 milyon dolar (!) hasılatı aşmıştır..altın palmiye ödüllü; ırak savaşı'nın arkasında yatan gerçekleri ve amerika ile el kaide terör örgütü lideri usama bin ladin arasındaki gizli ilişkileri konu alan dört dörtlük bir belgesel..
    (zeus, 15.09.2004 17:01 ~ 17:02)
  9. bowling for columbine ile ister istemez karşılaştırdım ve bu filmdeki duygu sömürüsünün bopyutlarının abartılmış olduğu, üstelik moore'un parayı görünce muhalefeti de biraz yumuşattığı sonucuna vardım. gene de bir çok şeyi anlamanızı sağlayan sağlam bir film olmuş. ama şu bir gerçek ki bfc'de doğrudan saldıran, lafını esirgemeyen yeri gelince "salak beyaz amerikalılar!" diye bağıran bir film çekmişti. bu filmde oldukça geri adım atmıştır.
    (gelecegim, 13.07.2005 20:19)
  10. belgesel başlı başına bush yönetimi için bir darbe niteliğindedir.micheal mooreun ne kadar çok tehdit aldığını tahmin etmek bile zor.benimse belgeselde en şaşıp kaldığım bölüm bir anaokulunu ziyarete giden busha danışmanlarından birinin ikiz kuleleri haber vermesinin ardından yerinden hiç kıpırdamadan,hiç renk vermeden anaokulundan bir çocuğun okuduğu hikayeyi(yanlış hatırlamıyorsam) gayet sakin bir biçimde dinlemesi olmuştur.bir ülkeye suikast düzenleniyor,bu ülkenin başkanı ise hikaye dinliyor..şaka gibi,inanası gelmiyor insanın.
    (karamelize ekmek, 10.08.2007 15:10)
  11. an itibariyle show tv'de yayında olan micheal moore filmi.
    (kitiara uth matar, 12.09.2007 00:36)
  12. filmde, ikiz kulelerin bombalandığı haberini aldığında george w. bush o an bulunduğu anasınıfında hikaye kitabı okumaya devam ediyor. ve film bush'un yaptığı olası yanlışlıkları sıralamaya başlıyor..
    (sylvia manson, 12.09.2007 02:27 ~ 04.09.2008 01:59)
  13. filmin daha başında basın ordusunun sorularını yanıtlayan bush’a michael moore soru sormak isterken, bush ‘bence kendine gerçek bir iş bul michael’ diye seslenir.michael ise yeni işini bulmuş olmalı ki ‘başyapıt’ demeye çekinmeyeceğim bu filmde, bush’un siyasetten tutunda, ilginç arkadaşlık ilişkilerine, çıkardığı planlı ve yanlış rotalı savaştan tutunda sürekli tatil yapmasına kadar her ayrıntıyı gözler önüne seriyor. savaşın ruhsal götürülerinden söz ederken gözlerinizin dolmaması elde değil.
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 22.03.2008 12:18 ~ 23.03.2008 00:02)
  14. görsel gerçekler çok ağır geldiği için ikinci yarısını izleyemediğim 9 eylül hakkındaki anti-bush belgeseli
    (chocolattes, 18.07.2008 10:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil