|
|
- bir nevi portekiz halk müziği.
- fado de portugal, amalia rodrigues ile anılır.
- zannedersem bilmem kaç yılında bir yangın veya bir savaştan sonra oluşan portekiz halk müziği. ağıt gibim birşey.
- yazar. üçüncü nesil. gelmiş. hoş.
- genellikle denizcilikle uğraşan portekiz erkeklerinin ardından,aşık portekizli kadınlar tarafından yakılan ağıt.
bugün geleneksel portekiz müziğiyle bütünleşmiştir. fado dinleyebileceğiniz özel restoran ve kafeler bulunmaktadır portekizde.
- ispanyol diktatör franco ülkeyi nasıl bu kadar yönettiği sorulduğunda 3f'den bahseder.bu 3f ise fado, futbol ve fiesta'dır.
başka bir söyleyişe göre portekiz lideri salazar'da aynı şekilde ülkeyi 3f'e göre yönetmiştir:
fado, fatima , futbol'dur.
- portekizce'de anlamı kaderdir.
- istanbul üniversitesinin demirbaşlarından, hayır okulu bitiremeden askere alcaklar, üzülüyorum artık.
- linux daki penguen logosu yerine alternatif olarak düşündüğüm açık kod insan.
- (bkz: fadista)
- kırtasiyeden aldığı mis kokulu silgileri ve atlasını, evinde bir masaya yayıp dünya haritası üzerinde ki sınırları, silme süretiyle ortadan kaldırmaya çalışmıştır. başramamış olsa bile artık atlas mis gibi kokuyor.
- portekizcede kader anlamında olan bu kelime dinlediğinizde sizi alıp açık denizlere götüren kaliteli bir müzik türüdür. 12 telli gitar vazgeçilmezidir. ayrıca amalia rodrigues, mariza ise üstün yeteneğe sahip fadistalardır.
- (bkz: mariza)
- (bkz: dulce pontes)
(bkz: fado mae)
- denizden dönemeyen insanların yakınlarının deniz kenarında yaktığı ağıtlardan doğan portekiz in, acı, ölüm, isyan ve umut dolu müziği.. en iyi temsilcilerinden bazıları; amalia rodriquez, dulce pontes, mariza ve monica molina dır.
- (bkz: amalia rodrigues)
- neredeyse tamamı güzel olan bir müzik türü. sanırım bu müzik türündeki tüm parçalar etkileyici, hoş en azından dinlenesi oluyor. ben de anlayamadım nasıl oluyor. herkesin hayatında en az bir kez dinlemesi gereken bir tür aynı zamanda ezgilerinde bir şeyler bulmamak ne mümkün.
- (bkz: fato)
- (bkz: madredeus)
(bkz: teresa salgueiro)
|