ingilterede tiyatro eğitimi görmüş diye rivayet edilir nerde eğitim gördü bilmem ama o ve kenterdeki demet evgar la ikisi bence şu an genç nesildeki en iyi kadın oyuncu için çekişirler .antalyada devlet tiyatrosundaydı iki sene önceye kadar oyunlarını seyrettim -çok şanslı insanım ben onu tiyarto sahnesinde gördüğüm için , bir oyuna onun yüzünden iki kez gitmişliğim var - orda kaç performansını izledimse hep dibim düşe düşe çıktım fadik'i ışıl kasapoğlunun ben anadolu oyununda izleseydiniz ne dediğimi anlarsınız kesinlikle dizi oyuncusu değil sahnede devleşiyor resmen acayip bir enerjisi var kilitliyo sizi kendisine.umarım sahneyi bırakmaz sesi de çok güzeldir bir oyunda şarkı söylemişti brodway e gidecek kız bu kız abi yani ,ne diyim aşığım diycem ama cinsel anlaşılıcak ,hayranıyım diyelim ama dizilerde izleyemiyorum onu içim ezilio onu o aptal dizilerde görünce yeri bu değil diyorum ama, burası türkiye ,umarım fadik burayı aşar , isminin hikayesi de enteresan kendi anlatmıştı babası sönmez atasoy fadik isimli bir çocuk oyununu icra ederken almış doğum haberini adını fadik koymuş.
sinemanın hüzünlü bakışları olan yeni yüzü. bazen diyorum da sinemanın şöyle fallik, aşifte, zilli, kurnaz bakışlar atabilen yeni yüzleri de olsa. hep hüzün hep hüzün... severek izliyoruz kendisini o ayrı. bu tamamen farklı bi konu, her neyse saygılar.
(bkz: sinirim bozuk)
güzel desen güzel değil, vasat desen hiç değil, değişik ama çok etkileyici bir yüze sahip oyuncu. mesela gözler arası boşluk çok fazla ama öyle ilginç bir rengi ve ifadesi var ki insan bunu kusur değil orjinallik olarak görüyor. kalkık burun, silikon dudak, donuk bakış üçlemesinden sıkıldığımız bir zamanda televizyonlarımızla evimize girdiği için mutluyuz tabii.
yeni nesil türk bayan oyuncular arasında en farklı ve en yeteneklilerinden biri olduğunu düşündüğüm oyuncu. her zaman böyle farklı ve her zaman böyle sempatik olsun dedirtir.
bulgaristan devlet tiyatrosu tarafından "carmen"de başrol oynamak üzere davet edilen yegâne sanatçıdır. emel göksu'nun kızıdır. 4 dil bilen ve 6-7 farklı aksanı çeşitli dillere uygulayabilen, bilkent konservatuarı tiyatro bölümün'den lisans ve yüksek lisans diploması bulunan, dt'de birkaç yıl görev almış olup babası sönmez atasoy'la birlikte gittiği abd'de tiyatroculuk yapan, müzikal adına ülkemize birkaç beden büyük gelen performansa sahip sanatçıdır.
antalya devlet tiyatrosu sanatçısıydı istifa etti. sahnede mükemmel bir oyuncudur fakat kamera karşısında nedense bana o performansını yansıtamadığı fikrini uyandırıyor.
yıllarca devlet tiyatrosunda kendine oyun görevi yazdırtmayan, ayın 15'inden 15'ine maaşını tıkır tıkır çeken, ama sinema filmleri ve istanbul'daki özel tiyatrolardan kendisini alamayan birisiydi. istifa etmesi için birilerinin baskı yapıp yapmadığı meçhul, zira böyle çok oyuncu var. devlet tiyatrosuna bağlı ama dilekçe veriyor veya müdürle işi hallediyor oyunlarda görev almıyor. ama o sezon gidip özel tiyatrolarda sahne alıyor veya filmlerde oynuyor. ama maaş yatıyor. güzel iş.
bu yaz andaç haznedaroğlunun yöneteceği henüz adının bile koyulmadığı bir sinema filminin çekimlerine başlayacaklarını söyleyen zat. işin ilginci senaryo kendisine aitmiş, filmde hiç erkek oyuncu yer almayacakmış, bir ailenin 4 nesil kadınlarını inceleyeceklermiş filmde. kendisi de başrol olacakmış.
sözlük yazarlarının bira içmek istediği ünlüler diye bir başlık olsaydı kendisini ilk sıraya yazardım. bende böyle bir izlenimi var bu kadının. bira ve çerezleri eşliğinde süper muhabbeti var gibi geliyor bana.
en son usta filminde seyrettiğim çok başarılı oyuncu... üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor.... sahne ayırt etmemesi ve hep iyi oynaması onu ayıran özelliklerden... yetkin dikinciler ile olan kavga sahnesi de çok başarılı olmuş... usta filminde daha bir izlenilesi olan oyuncudur fadik sevin atasoy...
bu kızcağızın azıcık saftirik olduğunu zaten hissederdim..lakin bir gün bir program izledim. sanırım mtv de idi. bu konuktu bir adette gubidik sunucu vardı. bu hanım kızımızın tim burton hayranı olduğunu iddia ettiğini de ayrıca belirtmek istiyorum dostlar. neyse gelelim programa. fadikciğimiz gelinliklerini giyinmiş. sunucu elemanla saçma sapan işler yapıyorlar. sözümona bu kızcağız geberik gelin olmuş. neysem işte kocacığını arıyorlar falan. faytonlara biniliyor bir yerlere gidiliyor. ormanlık bir alanda ormana salıyorlar bu hanım kızı. iniyor arabadan ''victooooooooooooorr, victoooorr' diye koşup bağırınıp aranıyor...arıyor arıyor...sonra o da ne? victor diyerek gidip birine sarılıyor..peki bu tim burton hayranı kızcağızımızın, bu ölesiye entellektüel başarılı oyuncumuzun victor diye sarıldığı kim a canlar? bildiğiniz jack! evet evet nightmare before christmas taki jack..tim burtonla ne kadar ilgili olduğu daha kılığına girmeye özendiği geberik gelini ve hatta nightmare before christmas ı izlemeyişinden belli demelimiyim yoksa bu yorumu siz mi getirmek istersiniz...anlamadığım bir diğer konu, o sunucu ne bilem o kameraman ışıkçı bilmemneci o cu bu cu la hiç kimse mi demez ' la fadik dur kız o değil seninki o sallyninki ilahii' diye...valla gülsem mi ağlasam mı acısam mı bilemedim...
bu hanım kızımıza dair bir diğer durum daha vardır ki o da daha yorumsal olmakla birlikte en az birincisi kadar içler acısıdır. yine bir talkshow tadında programda konuk iken bu ve bunun gibisel bir kaç 'oyuncu'ya şu tarz bir soru gelmiştir..işte bir çok karaktere bürünüyorsunuz oynuyorsunuz sonra kendinize nasıl geliyorsunuz gibisinden...bu hanım kız da demiştir ki ''yaaa niye gelemeyim biz profesyoneliz bence bu dediğiniz amatör işi'' gibisel bir cümle kurmuştur..hıhım evet sevgili fadik..uuyuşturucu bağımlısı veya psikolojik problemleri olan insanları canlandırırken tedavi alması gerekir duruma gelen mesela bir angelina jolie falan amatör oyuncu statüsündedir değil mi? tövbe estaafurullaaah...allahım sen büyüksün..
fiziksel olarak garip bir çekiciliği ve iticiliği olan başarılı biir oyuncu. bu kadar farklı hatlara sahip olması bir oyuncu olarak kendisi için bir avantaj olmalı. yapımcı olsam kendisiyle çalışırdım, o ka yani.
dudaktan kalbede melek rolündeydi. trt deki ah kalbim dizisinde ise psikopata bağlamış. abartılı bir rol olmuş. ayarını kaçırıyor bazen. suç yönetmende mi oyuncuda mı bilemedim.