factotum 

adana çık aradan

1. bukowski'nin aynı adlı romanından uyarlanmış olan 2005 yapımı bir bent hamer filmi. bu sene filmekiminde gösterilmiştir. matt dillon, henry chinaski karakterini gayet başarılı bi şekilde oynamıştır. filmin konusuna gelince, filmekimi broşürünün gayet güzel açıkladığı biçimde; “amerikan rüyası”nın her parçasını reddederek de olsa hayatı dibine kadar yaşamaya kararlı bir adamın öyküsü..
    (earthshine, 30.09.2005 23:54)

2. ucuz alkol, ucuz kadın, ucuz edebiyat..
    (chladoceran, 12.11.2005 17:06 ~ 07.10.2006 13:53)
  3. kesinlikle loser bir film.
    kitaplarında canlandırdığım, hafızamdaki chinaski karakteriyle tamamen bütünleşti matt dillon.
    (anarsist, 23.09.2006 01:59)
  4. kendisine sözlükteki slm butonu ile seslenmekte sakınca görmeyen dördüncü nesil yazar.

-dördüncü nesil yazar. hoşgelmiş.
    (factotum, 04.01.2007 22:44 ~ 22:44)
  5. sözlüğe girer girmez futbol ile prim yaptığımı düşünen yazardır. lakin daha beni tanımadan nasıl böyle bir kanıya vardığını aklım ermez. girilerimin futbolla ilgisinin olması (-ki bir kısmı) şahsımın böyle bir yoldan prim yaptığımın göstergesi olamaz. herkesin girileri elbette bir yönden olacaktır siyasi,futbol, yemek tarifi, oyun fark etmez herkes bildiği konuda yazar sözlüğün amacı da budur zaten. düz mantıkla gidersek sözlüğe girer girmez siyaset ile prim yapmak, sözlüğe girer girmez oyunlarla ile prim yapmak gibi sonuçlar çıkabilr, sözlüğü daha öğrenmesi gereken yazardır. sözlüğün chat ve radyosunda daha güzel bir şekilde insanlarla tanışıldığını bilmeyen yazardır ayrıca.

(bkz: itü sözlük chat)
    http://sozlukradyo.blogspot.com/
    (korialstrasz, 26.02.2007 14:06)
  6. charles bukowski'nin okulunu (los angeles üniversitesi) bırakıp evden ayrılmasıyla başlayan sefil döneminin yazılı kanıtıdır factotum. 1975 tarihli kitapta bukowski, yani namı değer henry chinaski; çalıştığı, ve genellikle kovulduğu işleri ve beraberinde asla vazgeçmeyeceği yazar olma tutkusunu anlatır. 2005 yılında filme uyarlanan roman her zamanki avi pardo tarafından enfes bir anlatımla türkçeleştirilmiştir.
    (led zeppelin, 01.09.2007 01:06)
  7. zor okunası, didik didik edilesi bir elif şafak kitabından sonra çerez niyetine yiyebileceğiniz bir kitap. hikaye şöyle anlatılıyor kitapta: adam arabaya bindi. arabadan indi. bir kıza bindi. o kızdan indi öbürüne bindi. bir içki aldı. içti de içti. bir işe girdi. bir işten çıktı. iş ona girdi vs. artan ivmeyle hızlanıyor okumanız. gözleriniz bozulabilir, dikkatli okuyunuz. metis yayınlarından. çıktı. baya oldu.
    (w, 21.01.2008 23:12)
  8. entelektüel olmayan yazarların kitabı ve filmidir. nedensiz, sebepsiz ve öylece cahilce yaşayan güruhların içinden çıkan adamın hikayesidir.
    (henriçayniski, 02.04.2008 03:26)
  9. bukowski'nin o berbat ve yoksulluk dolu günlerini anlattığı harikulade bir kitabıdır.

"serseriydik, tembeldik, günlerimizin sayılı olduğunu biliyorduk. rahattık bu yüzden, ne kadar yeteneksiz olduğumuzu anlamalarını bekliyorduk. o gün gelene dek arada sırada birkaç dürüst saat çalışıp sistemin içinde varolmaya çalışıyor, geceleri hep beraber kafaları çekiyorduk."

"sevmem partileri. dans etmeyi bilmem, insanlar beni ürkütür, özellikle partilerde. seksi, neşeli ve zeki olmaya çalışırlar ama değildirler. olamazlar. durmadan çabalamaları durumu daha da dayanılmaz kılar. "

(bkz: charles bukowski)
    (intiharcı çocuğun son günleri, 10.06.2008 09:53 ~ 09:55)