|
|
- yalan arkadaşlıkların sitesidir.
bir arkadaşlık talebi gelir, isim size hiçbir şey ifade etmiyordur ama resmine dikkatli bakınca görürsünüz ki talebi gönderen kişi yedi yıl boyunca aynı ortaokul-lise koridorlarını paylaştığınız ve bir kere bile karşılıklı 'merhaba' demediğiniz birisi. onay verirsiniz, sonra yine birbirinize 'merhaba' demez, uyarılarda gözüken "mehmet profil resmini değiştirdi" veya " mehmet is fire in the hole" gibi ibarelerden o hiç konuşmamış olduğunuz adamı tanımaya çalışırsınız. sonra gün gelir mehmet'in durum ibaresinde "mehmet is listesini küçültüyor. sadece ismimi tanıdık gördüğü için eklemiş olanlar siliniyor" yazdığını idrak eder, mehmet'i arkadaş listesinden silersiniz.
yine bir arkadaşlık talebi gelir. yine tanımadığınız ancak bu sefer bir ortak arkadaşınızın olduğunu gördüğünüz birisidir talebi gönderen. 'tanıdıktır, ayıp olur' diye eklersiniz kendisini. sonra o ortak arkadaşınız olan kişiye "abi bu barış kimdir, eklemiş beni." gibi mesaj atılır. arkadaşınız "valla ben de bilmiyorum, beni de eklemiş kabul ettim" der. sonra barış'a dönülür. "selam abi, sen beni de ömer'i de eklemişsin ama biz seni çıkaramadık" denir. adam da gayet pişkin "valla ben de sizi msn listesinden ekledim, tanımıyorum. herhalde müzik işlerinden falandır" der. barış'a "hocam madem msn'ler var, siliyorum ben seni facebook'ta. msn'den konuşuruz" denilir. facebook'tan silinir, msn'den asla konuşulmaz. ancak barış arkadaşımız -sanıyorum ki yine bir msn taratması sonucu- yine arkadaşlık talebi gönderir, ignore edilir.
görüldüğü gibi arkadaşlık kavramını ucuzlattıkça ucuzlatan bir sitedir. öyle gün gelir ki "yahu şu an mutsuzum, dertliyim, sıkıntılıyım ve yüzden fazla arkadaşım var ama dertleşecek bir tane dostum yok" dedirtir adama.
not: zan altında bıraktığımız mehmetlerin ve barışların affına sığınıp, ömerlerin dostluğuna vurgu yaparak... ayşeler de tadabilir.
edit: bir de şöyle bir durum vardır.
birkaç yıldır görmediğiniz okul arkadaşınıza mesaj atarsınız "naber, nasılsın?" diye. muhabbet açarsınız. sonra "nerede çalışıyorsun canım sen şimdi?" diye sorarsınız, o da "profilimde yazıyor, baksana" dercesine "x bankası" yazar, bozuk çalar sanki. her şey profilde var ya zaten, ne diye mesajlaşıyoruz değil mi? mesela ben moods özelliğini yükledim "i am feeling angry" bu sabah, ikonu da böyle kırmızı surat, dalacakmış gibi bakan adam. ingilizcen yoksa bari resimden anla. status'üm zaten "charey is bu sabah solundan kalktı." sonra "sevgilin var mı? aşk hayatın nasıl?" falan diye soruyorlar, relationship status'üm belli arkadaşım. okulum belli, yaşadığım şehir belli, adresim bile yazıyor be, ne diye iletişime geçiyoruz ki... okuyun öğrenin.(charey, 16.11.2007 12:57 ~ 19.11.2007 11:16)
... toplu gösterim ... |