belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · uludağ sözlük
  7. · galatasaray
  8. · dershanenin en tembel sınıfı
  9. · mehmet ali kışlalı

facebook tan vatanseverlik mesajları vermek  

1. (bkz: klavye delikanlılığı)
    (shagrath, 24.01.2009 22:54)
  2. öyle bir hale gelmiştir ki, "trt'nin kürtçe yayın yapmasına karşı çıkalım" grubu kurulmuştur.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (lrockstarl, 24.01.2009 22:57)
  3. tamam çok iyi eleştiriyorsunuz bu insanları da, biraz da şu at gözlüklerinizi atıp konuya daha objektif bakmayı öğrenin. bunu yapmanın hiçbir anormalliğini ben göremiyorum, elbette aralarında yaramaz adamlar vardır her yerde olduğu gibi, ama bunu yapmanın mantıksız olduğunu söylemek aptallıktır düpedüz. ulan orda vatanseverlik yapma, burda yapma zaten başka yerde yaparsan ergenekon'dan alıyorlar içeri, nerede yapıcaz lan biz bu vatanseverliği. tamam vatanseverlik diye bir kavramı bitirelim böyle bir şey olmasın o halde, zaten bir anlık boşluk yakalasalar bizi .ikmeye yer arayan bir yığın ülke var ülkeyi de geçtim ülkenin içinde bir yığın nane var, bırakın insanları rahat, ister feysbukta vatanseverlik yapar ister evinde yapar ister yattığı yerden yapar sana mı kaldı bunun notunu vermek?
    inanılır gibi değil gerçekten de ne garip ülke olmuşuz ya biz, adam vatanseverlik yaptı diye hakkında abuk sabuk götten tespitler yapılıyor, napalım ulan vatanı sevmeyelim mi, vatan hakkındaki düşüncelerimizi bir yerlerde belirtmeyelim mi?
    he bir de vatanın sevilmesi sana bu kadar batıyorsa buna diyecek şey çok da burası yeri değil.
    (spitzer, 24.01.2009 23:09)
  4. omurgasızlığın en bariz göstergesidir.

msn iletilerinde haykıran, facebookta kükreyen bu mal bebeler, günlük hayatta savundukları değerlere hakaret eden kişi ve durumlar karşısında adeta sahibi sikişirken izleyen köpek edasıyla bakmakla yetinirler. kaldır götünü de bir işe yara amına koyım.
    (pigme, 24.01.2009 23:13)
  5. -(tüm listeni davet etmeyeceksen kabul etme, edersen de yunansın).
    +noluyor lan?
    (zagnem, 24.01.2009 23:18)
  6. vatan'a hizmet etmenin yolu erkekler için en başta askerlik yapmaktan geçer.oturduğu koltukdan sallamak,atıp tutumakla vatan millet edebiyatı yapmanın bir yararı yok kimseye.git güneydoğu'nun dağlarında bir gece pkk'lı avına çık , kıçın donsun ayazdan.sonra gelince facebook'a da koyarsın resimlerini hem.bak o zaman istediğini salla .ucuz kahramanlıklar bunlar.
    (didyma, 24.01.2009 23:32)
  7. klavye ile vatan kurtaran insanların facebookta sık sık terkarladıkları olay.diğer bir hasta olduğum nokta ise israilin her büyük saldırısınıda israile boykot grupları açılır.israil ürünlerinin listesi çıkartılır.arkadaşlar davet edilir.etmeyenlere sövülür.herkez klavyesi ile zekasının el verdiği ölçüde söver.ve unutulup gider.birkaç ay sonra israilin başka bir büyük saldırısı sonucu bu döngü tekrar başa sarar.başka bir gruba üye oluruz.egomuzu tatmin ederiz.filistini kurtardığımız için gurur içinde dolaşırız (!) olan yine filistinlilere olur.
    (bil101e, 24.01.2009 23:51)
  8. gerçek hayatta siyasetten fersah fersah uzak olmayı tercih eden, siyaset kelimesini duyunca arkasına bile bakmadan kaçan yurdum insanının sanal ortamdaki hezeyanlarıdır. son olarak, bahse girerim benimle aynı fikirde olan on bin insan bulabilirim; ayrıca, bahse girerim ki tanrı türkü koruyacaktır.
    (ugo, 24.01.2009 23:58)
  9. çoğu zaman da vatanseverliği aşıp ırkçılığa kadar ilerleyen durumdur bu.nitekim facebookda yılmaz erdoğana hayır tarzı bi grubun sayfasındaki üye mesajlarını görünce dehşete düştüm diyebilirim.şöyle ki mesajlar yılmaz erdoğana eleştirilerden başlamış ,daha sonra tüm kürt kökenli vatandaşlarımıza saldırıya dönmüş,ilerleyen mesajlarda kerkük,musul bizimdire gelmiş ve doruk noktası olarak kürtlerin kökünü kazımalıyız naralarına kadar uzanmıştır.noluyoruz lan vatanseverlik ne demekmiş de biz bilmiyomuşuz.
    (sıradan kireç önleyici, 25.01.2009 00:01)
  10. amaç dağlar devirmek ,terörü bitirmek değil safını belli etmektir.mantığı da mitingin mantığından farklı değildir.belli bir kitleye ulaşıp ses getirmeye çalışıyorlar işte.hem de daha zararsız,kavgasız,gürültüsüz.
    bazıları da sadece kendini tatmin etmek için üye oluyor.ne var ki bunda?birçok miting katılımcısının asıl amacı kendini tatmin değil sanki.

kim öğretti size vatanseverlik sergilenecek tek yerin askerlik olduğunu ya da vatanseverliğin siyaset olduğunu?

evet kolay birşey.sözlükten eleştiri yapmak kadar kolay.daha kolay değil.
    (bukalemun, 25.01.2009 00:10)
  11. bir nevi orgazm çeşidi aslında. gerçek hayatta yapamadığı eylemleri, sanal ortamda yaparak ezikliğini gidermek ister bu face insanı.
    ezikliği gider mi bilinmez ama arkadaş ortamında sükse yapmıştır artık; taşın altına elini sokan yurdum cengaverlerinden biridir o...
    (barex, 25.01.2009 19:35)
  12. asker kaçağı arkadaşımın ' yarın savaş olsa bi saniye durmam anında giderim ortalığın anasını ağlatırım ' tarzı tam adını hatırlamadığım bi gruba üye olması.
    (mecbur, 25.01.2009 21:07)
  13. bilgisayarın başından rahat koltuğundan atıp tutmaktır. tatlı su vatanseverliğidir. vatansevercilik oynamaktır.
    (seashell, 25.01.2009 21:11)
  14. (bkz: hadi türk genci)
    (maslow, 25.01.2009 21:35)
  15. facebook ülkücülerinin sıkça başvurduğu bir yöntemdir.
    türksen izle izlettir gibi antin kuntin videoları sıklıkla paylaştıkları görülmüştür.
    (herut, 25.01.2009 21:40)
  16. adını hiç duymadığı kişiler hakkında birkaç paragraflık uydurma bilgileri okuyup o kişiye dünya'nın en kalleş insanı, en büyük vatan haini etiketini yapıştıran; o kişi hakkında araştırma yapmak adına hiçbir çaba sarfetmeyen koyun topluluğunun yazdıklarıdır.
    eskiden nazım hikmet'e vatan haini diyen zihniyet, şimdi onun fanı olmuştur. aynı zihniyet elinde vatan haini kalmadığı için başkalarına vatan haini demeye başlamıştır.
    şaşkınlıkla takip etmekteyiz.
    (mümkünsüz, 25.01.2009 21:51 ~ 21:53)
  17. enteresan arkadaşlarımında dahil olduğu eylemdir.

arkadaşıma enteresan diyorum.. zira , vatansever bir gruba katılma çağrısı atan arkadaşımın iki dakika sonra da "profiline bakıp kim 31 çekmiş öğrenmek için tıkla" grubuna davetiye yollaması onu enteresan kılandır.. hastamısın oğlum kim benim gibi bi erkeğe bakıp 31 çeksin..
    (robi ve cuma, 25.01.2009 21:57)
  18. günlerden 24 ocak 2009 kimse ama kimse bundan 16 sene önce nelerin yaşandığını hatırlamamıştı. oysaki tek yaptığım her seher vaktinde, tanatışında kızıl güller açar dağlar başında. faşist namluların her kurşununda, dirildik! ey halkım, unutma bizi... yazmaktı. belki birilerinin dikkatini çeker istedim. yine kimse hatırlamadı. yahu kardeş ne diyorsun, bana tanıdık geliyor bile diyen yoktu. biraz ileri gittim birilerinin aklına gelir belki diye yukarıdaki sözün sahibinin resmini profil resmi olarak değiştirdim. ardından gereksiz bin ton geyik çevirilmeye başlandı. son kez yazmıştım son bir not.
    mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
    asıldık ey halkım, unutma bizi...
    sonra ben ve 10 kişilik bir grup eski günlerin anısına selda bağcan eşliğinde sessizce çakmaklarımızı yakıp bu kara günü kınayıp, tüm nefretimizi içimize hapsetmiş bir şekilde türkümüzü söyleyip dağıldık...
    belkide en ağrıma giden vatanseverlik mertebesine bu kadar kolay ulaşılması. propaganda yaptığımı söyleyen dahi oldu. çok garip bir durumdur. ülkemde bu tür şeyler nekadar kolay yapılabiliyor. bir etiketi insanın alnının ortasına ne güzel yapıştırıveriyorlar.
    (jerksuck, 25.01.2009 22:05 ~ 22:09)
  19. (bkz: klavye delikanlılığı)
    (nikim yok birader, 25.01.2009 22:37 ~ 22:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil