badge künye demek yanılmıyorsam. sıkıcı şaka, üzgünüm. bu adresi görünce sinirlendim, "lan yapmıyorlardır di mi bu şakayı" diye. tıkladıktan sonra resimsiz, profilsiz, isimsiz, sırf dişilere bakmak için girdiğim kolpa fb hesabımı görünce karşımda sinirim 2 kat arttı. "hadi yapmış gençler bir şey de, daha kötüsü okuyanlar yemiyorlardır bunu di mi?" diyordum kendime. hayal kırıklığı dolu ortalık, miserable failure resmen. ööf öf içim sıkıldı be.
neyse, tıkladığı adrese bakmayanlara ders olsun böyle şakalar, azıcık öğrensinler girip çıktıkları şu interneti ve siteleri, ve dahi kullandıkları şu bilgisayar denilen aleti.
bu işte bir gariplik var denilen olay. insan pala bıyıklı kıllı bir tip beklerken birden karşısına mükemmel karizma biri çıkıyor. bir şeyler yapmadan önce kaynağa yönelmem iyi oldu. o da bi sazanlık gerçi*
hayatımda yediğim en sağlam sazan avı/esprilerden bir tanesiydi. bir de yataktan yeni kalkıp sözlük başına oturunca etkisi biraz daha katlanıyor sanırım. 15 dakka boyunca bir hasssiktir ifadesiyle bilgisayarı seyrettim*
linke tıklayıp kendimi gördükten sonra yukarı kata arkadaşın yanına çıktım napacak bakalım diyerek. aç bilgisayarı birşey göstericem derken abisi geldi içeri. abisi arkadaş ben oturuyoruz ve o ana geldi sıra.aç dedim ekşisözlükte var linki. tıkladı ilk 2-3 yazıya baktı başlıkta olum komik falan değidir şimdi ne işlerle uğraşıyosun diyor arkadaş bana. dedim yaz şifreni log in ol. tabi ben arkadaşın fotoğrafıyla karşılaşıcaz abiyle beraber gülecez zannediyorum. arkadaşın profil fotoğrafını abisinin kendi düğününde sarhoş olup maymun gibi çekilmiş fotoğrafıyla değiştirdiğini bilmiyorum. arkadaş ben abisi bekliyoruz beklenen an geldi abide bu ekşisözlüğüde herkes biliyor falan diyor bu ara ve ekranda abi maymun gibi duruyor. ben gülecem gülemiyorum abisi ne düşündü bilmiyorum ama amınakoduğumun evladı diyerek arkadaşa daldı.arkadaşın babası annesi ben arkadaşı abisinin elinden kurtarmaya çalışıyoruz ama abi hala küfrediyor ecdadını siktiğimin evladından sonra bu sefer arkadaş bana küfretmeye başladı sen mi yaptın bunu falan diye baktım o da bana dalacak daha yüzündeki kızarıklık geçmeden kaçtım biraz önce aradı amınakoyim senin diye anlamış herşeyi abisine de anlatmış durumu. dedim sana niye vurdu ki ibne. benim yaptığımı sanmış seni de benim ayarladığımı düşünmüş dedi. çat diye kodu ibne abisi arkadaşa hala gülüyorum.
linke tıklayıp karşıma çıkan manzara sonrası şok olduğumu itiraf etmeliyim. şaka lan şaka. şok falan olmadım. olm biriniz de şu resmi görsellere falan koysa ya. ulan herkesin mi facebook hesabı var anlamadım arkadaş. meraktan sağ böbreğime ağrılar girdi mk. koyun lan biriniz fotoğrafı. lütfen lan.
yapılabilecek en zekice şakalardan birisiydi.dumur olma,korku,endişe,rezil oldum ve bunun gibi bir sürü duygu karmaşasına yol açtı.bu güzelim pazar sabahında yüregim agzıma geldi.
facebook hesabım olmadığımdan merakımı yenemeyip kardeşimin hesabından olaya dahil olduğum,panik içinde "merve b**u yedin,ekşi sözlük itü sözlük seni konuşuyor" diye sazanlığıma bacımı da dahil ettiğim durum."olacak iş değil,çirkin de değil benim kardeşim" diye ara gazını da nasıl vermişsem.
güzelim pazarımın ve sabahımın içine eden, fotoğrafta kendimi görünce bir an kafa tasımın içindeki karıncaların harekete geçmesiyle, beni beş on dakika hiç bir şey yapamadan kala kalma durumuna iten tırsma sazanlık olayı.
bi çok insanın beğendiği siyah beyaz fotoğrafımı görmemle "yuh ulan ne oluyoruz" dediğim, giri sahibine panikle mesaj attığım, hatta ve hatta facebook'a girip "değiştirsem mi lan acaba fotoyu" diye düşündüğüm fotoğraftır. bi de "evrime inanası geliyor bu gibi insanları gördükçe" diyene önce sövdüğüm, "abi ne var bunda bence gayet karizmatik biri" denilince de "oh lan bi tane nsandan anlayan çıkmış, mesaj mı atsam acaba, selam o fotodaki karizma kişilk benim diye!?" düşündüğüm bence, benim gibi ultra sazanları yakalamak için geliştirilmiş süper şakadır...saygıyla eğiliyorum.
bu arada ne kadar sazan ve safmışım onu da anladım,duyurulara bile yazmıştım "yaaa ekşide profilim açık edilmiş yeaa napçam yeaaa" diye...
rezilim evet...