|
|
- milan roma real madrid gibi takımlara şampiyonluk yaşatan şu an juventus u çalıştıran 1946 doğumlu teknik adam.
- fenerbahçe'nin 5 milyon dolar/yıl teklifini kabul etmemiş zat.
- real madrid'in yeni teknik direktörü.
- fil hafızası ve deve kinine sahip italyan teknik direktör.
en son oynadıkları ve 1-0 kazandıkları zaragoza maçından sonra tribünlere orta parmağını göstermiştir. konu ile ilgili olarak " ben orta parmağımı bana maç boyunca hakaret eden 2 tarafara gösterdim, üstelik onları seslerinden tanıyorum 10 sene önce de real madrid'in başındayken bu kişiler bana küfür ediyordu" demiştir. tebrikler, biz 10 saat önce ne yediğimiz hatırlamazken; adam, 10 yıl önce kendisine küfredenleri sesinden tanıyor. bu ne hafıza.
- dünyanın en iyi ve başarılı teknik direktörlerinden birisidir. sağlam savunma hastasıdır ve nokta santraforla oynamayı tercih eder. zamanında real madrid'i şampiyon yapmış fakat 2. sezona kötüğ başladığı için işine son verilmiştir. milan'a belkide tarihinin en başarılı dönemini yaşatmıştır. roma'yla da şampiyonluk kazanmış, düzgün bir sistem oturtmuş takımı her zaman potada tutmuştur.
roma'dan ayrıldıktan sonra juventus'a geçmiş biri rekor puanla olmak 2 yıl üst üste şampiyon yapmış ama takımın şike skandalına karşıtığı ortaya çıkmıştır.
son yıllarda istikrarlı başarısız olan real madridi belkide düzlüğe çıkarabilecek tek adamdır. ısrar edilirse başarı yakın zamanda reale tekrar yüzünü döner.capello del pierro, montellatarzında futbolcuları pek tercih etmez, ayrılmasının ardından montello serie a da esmiş coşmuş azmıştır. ön liberolar onu için hayatidir göbekte gözü kapalı göveneceği en az tane kesici özelliği yüksek adam bulundurur.
- david beckham'ı bir daha maç kadrosuna almayacağını açıklamış real madrid teknik direktörü. sebep olarak da, gelecek sezon için senelik 50 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atmış futbolcuudan maçlarda gerekli verimin alınamayacağını göstermiştir.
- gittiği her takımda kupa kazanmak gibi ilginç bir geleneği olan ve aynı zamanda eski futbolcu olan teknik direktör...
- kendisine küfür eden rakip takim taraftarlarina orta parmak yapan teknik adam.
- real madrid'in başına ikinci kez geçip 10 sene aradan sonra yine şampiyonluk yaşayan teknik direktör.
- real madrid'deki görevine son verilen, calderon tarafından kapı dışına koyulan italyan çalıştırıcı.
- 10 yıl önce olduğu gibi real madrid takımını yine şampiyon yapan ve yine 10 yıl önce olduğu gibi yine kovulan teknik direktör.bu işte bir yanlışlık var ama çözemiyorum ben.
edit : buz gibi soğuk su capello'nun 10 yıl önce görevi kendisinin bıraktığını iddaa ediyor ve kendisine katılıyorum ben de.demek ki yanlışlık bendeymiş şimdi çözdüm.
- ingiltere milli futbol takımının başına getirilen teknik direktör.olay mahallinde kazan kaldıranlar da mevcutmuş.
(bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
- ingiltere milli takımının başına geçtikten sonra acaba emersonu da transfer eder mi diye düşünmemi sağlamış futbol adamı.
(megae, 14.12.2007 23:43)
- karşısındakini anlayacak ve derdini anlatacak kadar ingilizce bilse de, bugünkü basın toplantısında italyanca konuşmayı tercih etti. bbc'de rast geldim ve aklıma tabii ki fatih terim ingilizcesi geldi. ama capello, o fevkalade kariyeri ve egosuna karşın, ingilizce konuşmamasıyla ilgili gelen sorulardan sonra "bir ay içinde ingilizce konuşur hale geleceğim" dedi. duyamadığım bir sorudan sonra ise "good question" diyerek güldürdü herkesi. o an, fatih terim'in kırıtarak "fıdbıl" derken ağzını bir karış açıp sırıtması geldi gözümün önüne.
- 1946 doğumlu eski ortasaha oyuncusu. roma, juventus ve milan'da top oynamış, 32 kez de italya milli takımının formasını giymiştir. roma'dan juventusa o zamanın en yüksek bedeliyle transfer olmuş, juve'de üç tane şampiyonluk yaşamış ve italyan milli futbol takımının değişilmezi olmuştur. wembleyde oynanan ve 1-0 kazanılan ingiltere maçında italya adına kazanılanm gole imzasını atmış, italyanın ingilltere karşısındaki ilk deplasman galibiyetinin mimarı olmuştur. "iyi futbolcudan iyi antrenor olmaz" savını tek başına çürütebilecek kadar kariyer sahibi bir teknik direktördür.
|