belki ilginizi çeker
  1. · milliyetçilik toplumsal şizofrenidir
  2. · bilgi kusmak
  3. · ben üstünüm çünkü türk üm
  4. · solculuğun bir akıl hastalığı olması
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · aşk ı memnu
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · aşk
  8. · mezun olur olmaz genel müdür olan çocuk
  9. · türklerin dosyalarını paylaşıma açmayı sevmemesi

faşizmin bir akıl hastalığı olması  

1. kesinlikle katıldığım durumdur. bir kere nedir faşistlik, sadece ırkçılıkla bağıntılı bir şey değildir bence. özünde kendi düşüncesinin kesin doğru olduğunu kabul etmek, "ben ne dersem o" zihniyeti, ben ve çevremdekiler en iyi en doğru, diğerleri yanlış inancı... bir de her şeyin kendi kontrolünde olması ihtiyacı. mesela o istemediği için bir kişi saç uzatamaz. halbuki sana ne. sana bir giren çıkan var mı? illa ki onun istediği gibi olması lazım her şeyin. bu akıl hastalığı değil de nedir.
    (mustafa tr, 14.09.2009 15:07)
  2. (elpinoras, 14.09.2009 20:32)
  3. az biraz yakındığı sorundan muzdarip bir fikir. faşizm toplumsal temelleri olan bir ideolojidir. bir insanın komünist yada faşist oluşu o insanın ruh sağlığından daha çok toplumsallık içindeki savruluşuyla açıklanmalıdır. bu nedenle, bazı coğrafyalarda tarihin belli dönemlerinde bol bol faşiste rastanırken, bazı tarihsel süreçlerde ve coğrafyalarda bunun olmadığını görürüz. ayrıca faşistlik karşısındaki düşünceye saygılı olmamaktan çok daha fazlasını kapsar ki, esasında 20. yüzyıla ait olan bu ideoloji kapitalist üretim ilişkileri ve onun ulusçu tasavvurlarının bir ürünüdür. bağnazlıktır ama her bağnazlık faşizm olamaz. onun ayrı ayrı ekonomi politik koşulları vardır.
    (allegra, 14.09.2009 20:40)
  4. muhtemel olamayacak bir durumdur.

faşizm sonradan edinilen bir öğreti olduğundan akıl hastalıkları kategorisine dahil edilemediği gibi, azınlığın faşist olması durumunda bir bozukluk çeşidi olma ihtimalinden bahsedilebilinecektir.
    (molly, 14.09.2009 20:59)
  5. akıl hastalıklarının çoğu tedavi edilebilir. tedavi edilemeyenleri de ilaçla kontrol altında tutulabilir. ancak faşizm öyle bir şeydir ki ne tedavisi, ne de ilaçla kontrol altında tutulması mümkündür.

illa ki tanım: "keşke" dedirten hededir.
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 14.09.2009 21:02)
  6. (allegra, 16.09.2009 16:47)
  7. yanlış bir tezdir.faşizm bir hastalık değil,siyasi görüştür.zira kişiyi faşist yapan,yaşadığı ortamda dil,din,ırk ve renklere bağlı olarak yapılan sınıflandırma olmakla beraber,yine bu unsurlara bağlı olarak talep edilen ayrıcalık da sebep olarak görülmelidir.her seri katilin bir akıl hastası olup olmadığını araştırabilirsiniz ve buna göre ya cezalandırırsınız,ya da tedavisine başlarsınız."faşizm bir akıl hastalığıdır" tezi bilim insanlarının değil,faşizme karşı olanların tezidir.
    (bkz: faşizme karşı açılan faşist başlıklar)
    (sanal pilot, 16.09.2009 17:44 ~ 17:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil