faşist düşmanlığı 

adana çık aradan

1. "faşist" dedikleri insanların ne yaptıklarını önemsemeden ya da faşist kelimesinin ne anlama geldiğini umursamadan,işin tarihine de pek başvurmadan her türlü durumda bu insanlara kabahat bulan ve laf sokuşturan insanların içinde bulunduğu düşünsel eylem.orn:bakkalda sigaraya zam geldiğini duyan bir insan bunu hemen faşistlere yorabilir...
    (ecologist, 26.06.2005 00:50)

2. (bkz: hahahahaha)
    (bkz: ay sinirlerim bozuldu)
    (close2death, 26.06.2005 23:09)
  3. her ne kadar "birşeyler yazmam bile gereksiz" diye düşünsem de dayanamadım efendim.

bir görüşü benimsemek için o görüşün mantığını öğrenmek ne kadar gerekliyse,düşman olmak için de o kadar gereklidir.

"faşist",kendisinden başka hiçbir şeye tahammül edemeyendir.genişletelim,bireysel<milletsel(toplumsal demiyorum)<devletsel.

bireysel faşizm,egoizmdir..o kadar tehlikeli değildir esasında.tehlikesini ve zararlarını kendisi görür muntazaman..örn: arto (gülmeyin lan aklıma o geldi)

milletsel faşizm,ırkçılıktır..ırkçılık,kanaatimce mandaların aslanlardan korktukları için göt göte vermeleri gibi bir şeydir..örn: nihal atsız,alparslan türkeş

devletsel faşizm,içlerinde en tehlikeli olanıdır.devletin yönetim şekli diktatörlük olsa bile,despotlaşılmadığı sürece zararsızdır..ama bir de despotlaşınca görün..azınlıklar yok sayılır,yokedilir.devlet halk için değil,halk devlet için vardır.örn: mussolini,adolf hitler,franco..

şimdi kardeşim,biz bunlara ne yapalım?..öpelim mi alınlarından?..bu adamlara düşman olmayacaksak kime düşman olacağız?..he mi gadasını aldıklarım..

edit: şu "bakkalda sigaraya zam geldiğini duyan bir insanın bunu hemen faşistlere yorması" konusuna da değinmek isterim.bakkal bir şeye zam yapıyorsa ne için yapıyordur,kendisi için..bakkala sigaraya zam yapması için yüklenen kimdir;şirketlerdir..şirketlere yüklenen kimdir;devlet ve iktidarlardır..bakın ne güzel bir besin zinciri oldu..resmen ekosistem piramiti oldu be.
    (close2death, 26.06.2005 23:22 ~ 23:26)
  4. (bkz: faşistler iplememek)
    (salihaki, 28.11.2005 07:14)
  5. (bkz: ya ne olacağıdı)
    (lethromar, 16.12.2005 15:32)
  6. ansiklopedilerden tanımını okuyup "vay be abi kötüymüş bu" düşüncesine saplı kalarak güya özgürlüğüne en ufak şekilde de olsa müdahale eden herkesi faşist diye nitelendirip düşmanlık beslemek.
    bu düşmanlığa sahip insanlar faşizmi mussolini ve hitler'den ibaret sayıp,sürekli olarak ırkçılıkla bütünleştirirler.eğer kendilerine soracak olursan burnundan kıl aldırmaz yurtsever devrimcidirler.deniz gezmiş'e hayranlık duyarlar.türk kavramını biraz önplana taşıyanlar ise kesinlikle düşmandır.(bkz: faşizm kadar başınıza taş düşsün)
    (orcinus orca, 16.12.2005 17:26)
  7. (bkz: ybudyasçdakb)
    (squadron, 18.12.2005 15:55 ~ 16:36)