faşist 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. moderatörler tarafından bile hakaret olarak algılanan, aslında hakret olmayan görüş
    (bkz. fatih terim)
    (lillymarlin, 17.05.2004 23:33 ~ 25.06.2004 10:35)

2. (bkz. tokuşan kafa arızalanır)
    (vonalı, 17.05.2004 23:43)
  3. ing = racist
    (vinsanity, 18.05.2004 08:44)
  4. en genel tanımı ile; "mali sermayenin en tepkici, en şöven
    ve en emperyalist güçlerinin terörcü ve saldırgan diktatörlüğü" dür.
    (uzay fatihi, 18.05.2004 17:20)
  5. efendim kesinlikle italyan ırkçılarına verilen isim değildir. en güvenilir ve en anlaşılır olması bakımından tdk sözlüğünden anlamına bakabilirsiniz, e üşenenler için buraya alıntı yapalım oradan; "faşizm yanlısı olan (kimse, görüş vb.)". demek ki neymiş, faşist kelimesi herhangi ırk'ın tekeline verilmemiş bilakis tüm ırkçıları tanımlamak için dünyanın hizmetine sunulmuş.

e artık 'benim reisim, faşist italyan ırkçılarına verilen isimdir diyor, ondan daha iyi mi bileceksin' diyenlerin bir zahmet tdk'ya başvurmalarını rica ediyorum.
    (sifirdankucuk, 17.08.2004 14:54 ~ 14:54)
  6. benimsenen fikir,idea,ülkü nün dışına çıkan düşünce sistemi ve bireyleri zorla kendi amaçlarına döndürmeyi amaçlayan veya bu amaç uğruna karşı tarafı yok etme gibi saplantılara sahip kişiler için yapılan tanımlama...
    (radiance, 18.10.2004 20:00)
  7. (bkz: faşo)
    (bkz: kafatasçı)
    (maniacxx, 21.12.2004 01:01 ~ 01:03)
  8. bazı sol ve çok harfli örgütler tarafından ağızlara sakız edilen kelime. zorda kaldıkları durumda kullandıkları can simididir. önceleri ülkücüler için kullanılan bu kelime artık o kadar sakız edildi ki vatansever ya da milliyetçi insanlar bile faşist olarak adlandırılmaktadır.

ör: yasa dışı yapılan gösterilerde dağılın uyarısı yapan, uyarı dikkate alınmadığında müdahale eden polis de onlara göre faşisttir.
    (bilge tonyukuk, 12.04.2005 13:18)
  9. böyle puşt gibim ibne gibim bişey
    (bkz: faşo aga)
    (selam kelamı, 01.11.2005 01:41)
  10. (bkz: faşist olmak)
    (salihaki, 28.11.2005 07:07)
  11. latince fasces sözcüğünden gelir. eski roma'da yargıçların önü sıra taşınan ve ortasında celladın baltasının bulunduğu değnek demeti italya'da faşizmin simgesi olarak benimsenmiştir. ironik olarak yargıya atfen bir simge olarak da kabul edilir. abd temsilciler meclisi binasında da vardır bu mesela. italyan halkına zorla dayatılan bu kitle simgesi dayak yiyen italyan halkında yalnızca nefret uyandırabilmiştir. sonrası malum
    (dem, 04.04.2006 16:30)
  12. (bkz: lazio)
    (peace, 04.04.2006 18:13)
  13. kendine faşizm felsefesini belirlemiş insanlar bütünü.bunların arasında en ünlüleri adolf hitler olup hala varlıklarını sürdürmektedirlerdir.en büyük özellikleri de kafalarında oluşturdukları saçma sapan ayrımlar yüzünden bazı kesimlerden nefret etmektir.
    (nectar, 23.06.2006 23:38)
  14. günlerden bir gün bir faşo ve ateist karşı karşıya gelirler, aralarında şöyle bir konuşma geçer;
    f: sen necisin bilader?
    a: ben ateistim
    f: tamam ateistsin de allah'a inanıyor musun? inanmıyor musun şimdi sen?
    a:!?!?!?!?
    ( yaşanmıştır. mekan: tokat/turhal - turhal meslek yüksek okulu )
    (ccuk, 10.09.2006 19:18)
  15. nedense kendilerine -doğal olarak- faşist şeklinde hitap edilince hemen köpüren, ardından "faşist'ten başka sözcük bilmez misin sen? boş şeyler bunlar, çok duyduk biz bu sözleri." şeklinde karşıdakini azarlama girişimlerinde bulunan insanlardır. tdk sözlüğünü bile karıştırmamışlar daha, karıştırsalardı faşist olduklarını kabul ederlerdi çünkü.

kendilerine karşı gelenlere de hiç gelemezler, "sen kürtsün tabi ondan karşı çıkıyorsun bana" şeklinde karşılık verirler. sanki kendilerinden başka türk yoktur dünyada.

insanları ırkına, rengine göre kümelere ayırırlar. sırf bu yönleriyle yüce kurtarıcı atatürk ile oldukça çelişmektedirler.

bir de kendilerini %100 arı* türk sanarlar ki bu tam bir komedidir. yüzyıllardır uygarlıkların beşiğini oluşturmuş anadoluda, biz türklerin başka hiçbir ulusla karışmadığını, tamamen ırkını koruduğunu söylemek mantıktan pek bir uzaktır.

büyük olasılıkla bu giriden sonra "senin kim olduğunu gözüm kapalı bile tahmin ederim, kürdsün sen." diyeceklerdir. komiktirler, insanları görmeden bile kümelendirmeye çalışırlar, kendilerinin ırk saptama gibi bir özellikleri olduğunu sanarlar, pek bir yanılırlar. "faşistsen, bunu kabul etmelisin." deyince kürd mü olunuyormuş? ha ha haa ben buna gülüyorum ya.
    (voldemort, 23.09.2006 03:21)
  16. özünde, düzen içinde düzenek savunusu.
    (anarsist, 23.09.2006 13:07 ~ 13:08)
  17. -en azından türkiye'de- birinin çıkıp trt'de falan faşist sözcüğünün ne anlama geldiğini anlatması gerekiyor.

çünkü türkiye'de vatanını seven***, pkk gibi terörist örgütlere sempati besleyenleri düşmanı belleyen, sadece türkiye'nin menfaatlerini düşünen insanların adı faşist olmuş.

faşistin anlamı bu değil.. gidin araştırın, okuyun..

*** kendimizi tanımlarken "milliyetçi" demekten imtina eder olduk sayenizde.
    "milliyetçilik" nedir canım benim? atatürk ilkesi değil mi? sadece gülmekle yetiniyorum..
    (gxix, 10.12.2006 15:59 ~ 20:50)
  18. (bkz: alpaslan türkeş)
    (mastür, 10.12.2006 16:04)
  19. sihirli bir sözcüktür.

göt yemediğinde "faşiz!" der kişiyi demogoji yoluyla diğerlerinin gözü önünde kafatasçı konumuna düşürüp sıvışma imkanı verir.

götü yiyenin hayalleri yıkılıyo tabi, anlayışla karşılıyorum ve aynı zamanda takdir ediyorum. en azından götü yiyo.

(bkz: ne kadar baneel, göt dedi)
    (lefteyenine, 10.12.2006 16:43)
  20. (bkz: faşizm/!wondrous)
    (wondrous, 13.12.2006 17:22)
  21. politik skalanın en sağ ucu. yerli yersiz kullanımlar sonucu milliyetçilikle karıştırılıp, vatan-millet sevgisi besleyen her insanın üzerine yapıştırılan etiket olmuş, beni sinir etmiştir. oysa faşist kördür, sağırdır, düşünceleri kemikleşmiştir, yeni hiçbirşeye açık değildir.
    (mürekkepbalığı, 10.02.2007 00:41)
  22. ilginç bir yaftadır. canınız isterse herkese yapıştırabilirsiniz. asıl faşistler tarafından içi boşaltılmıştır.
    (tazmanya canavarı, 21.03.2007 19:15 ~ 22:03)
  23. türkiyemde vatanını milletini seven, "aa toprak mı istiyorsunuz buyrun alınız nasılsa biz bunları şehit kanıyla almamıştık" demeyen, bu tarzda bir saldırıyı kabul etmeyen vatandaşlarımıza da takılan sıfat.

vatanseverlik ile faşizm arasında çok ince bir çizgi vardır, ve her vatansevere faşist demek çok yanlıştır.

ve ne yazık ki, insanların uğrunda halen daha can verdiği vatana sözlü yada fiili saldırılara, yahut genellemelere (örneğin: hepimiz ermeniyiz, hepimiz hristiyanız) tepki veren vatandaşlarımıza da faşist deniliyor. (bkz: kendi adına konuş)

bunun tek anlamı şudur; faşist kelimesi ne demek biz bilmiyoruz.
    (kitiara uth matar, 19.04.2007 15:07)
  24. ideal bir günümüz faşisti şöyledir;

nazizm gibi bir düşüncenin aksine, bir ırkı temel almaz. kendine bir güruh oluşturur. örneğin, "türk* ve müslümanlar". daha sonra, örneğin kürt kökenli, kendi güruhuna dahil olmayan vatandaşları, hristiyan vatandaşları öteki olarak görmeye başlarlar. vatan onlara aittir, her karar, her değişim kendi lehlerine olmalıdır. daha sonra, örneğin; kendi güruhlarından kişileri, kendi rızalarıyla hristiyan yapan kişileri yok etmeye çalışırlar. keza; vatan içinde yaptıkları bu eylem kendi lehlerine değildir. sonra; gider, bu güruhtan bir grup, bu kişileri öldürür. bu aşamadan sonra da, kesinlikle bu ötekileştirmeyi yapan güruh, suçu üstlenmez. suç sadece gruba atılır. olaylar daha sonra aynı şekilde yinelenir.

kısacası, kendi düşüncesini ötekine dayatan, kendi güruhunu ötekilerden üstün gören herkes faşisttir.
    (thedewil, 19.04.2007 15:15 ~ 16:24)
  25. örneğin: hepimiz ermeniyiz, hepimiz hristiyanız gibi sloganları sindiremeyip üstelik sindirenlerin de vatan millet sevmeyen kişiler olduğunu düşünenlerdir.
    tabi değişik coğrafyalarda değişik örneklerine rastlamak mümkündür.
    (cappuccetto verde, 19.04.2007 15:27)
 sayfa  / 3