belki ilginizi çeker
  1. · alternatif maliyet
  2. · her tercih başka bir şeyden bir vazgeçişmiş
  3. · fırsat eşitliği
  4. · yeni başlayanlar için dantel
  5. · amerika birleşik devletleri
  6. · ekonomik rant
  7. · alternatif maliyet
  8. · hesap işletim ücreti
  9. · her seçim bir kaybediştir
  10. · yazı tura şansına güvenmek
gündem
  1. · kar yagarken hissedilen duygular
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · yılmaz özdil
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · itü sözlük radyosu
  9. · msn messenger paralı olacakmış

fırsat maliyeti  

1. ekonomide elinizdeki seçeneklerden birini seçerek (yani) diğerlerini seçmeyerek kaybettiğiniz değer.
    (the weakest link, 28.08.2004 13:30)
  2. basit bir örnekle whopper yediğimizde yiyemediğimiz dürüm dönerdir. bu durumda dürüm döner bizim opportunity costumuz olur.
    (bkz: her seçiş bir vazgeçiştir)
    (twinkle, 14.03.2006 15:16 ~ 15:24)
  3. fırsat maliyeti analizi hayatın heralanında zihnimizin derinlerinde yapılır aslında. yüksek lisans yapmadan önce, yüksek lisansın doğrudan maliyetleri düşünülür öncelikle ve sonra yüksek lisans yapılmadığı takdirde çalışarak kazanılacak olan maaş vardır. işte yüksek lisans kararında bu maaş fırsat maliyetidir, kitap, yol, harç, haraç...vs ise doğrudan maliyettir. fakat yüksek lisans yapıldığı takdirde gelecekte daha fazla getiri sağlayacağı düşünülür eğer bu kazanç, fırsat maliyeti ve doğrudan maliyetten fazla ise yüksek lisans yapılır. artık gönül rahatlığıyla karar verebilirsiniz... *
    (yuziko, 03.05.2006 00:28 ~ 04.05.2006 00:16)
  4. opportunity cost'un türkçesi. mesela okula gelirsiniz ama bir yandan da full-time çalışma fırsatını kaçırırsınız. burda kaçan fırsatın maliyetidir fırsat maliyeti.
    (keyif pezevengi, 08.03.2007 18:39)
  5. (wondrous, 13.11.2007 17:42)
  6. iktisada giriş derslerinde yüzeyselce değinilen bi kavram.
    ileriki yıllarda finans eğitimi alan iktisatçılar net şimdiki değerin falanın filanın birer fırsat maliyeti olduğunu fark ederler
    (pelin87, 04.05.2008 00:09)
  7. sözlükte salak saçma giriler yazarken "faydalı bir şeyler yapabilirdim... birilerine bir şeyler katabilirdim..." diye hayıflanmaya başladıysanız, ne olduğunu çözmeye başlamışsınız demektir.
    (electro, 04.05.2008 00:12)
  8. iktisadın en büyük sosyolojik açılımı olduğunu düşünüyorum.
    (jizis krayst, 03.02.2009 03:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil