|
|
- ilk bakışta imkansız, tadınca lezzetli
- üzerinde oluşan kızarıklıktaki lezzet bana inceden kazandibinin sırrını ya da ne bileyim bir sütlü kabağın yanık kısımlarını hatırlatır. iğrenç makarna besinini tüketebilmenin tek yolu.
- malzemeler:
½ paket kalın çubuk makarna
½ çorba kasığı tereyağ
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı:
1) geniş bir tencereye tuz, yağ ve 3 su bardağı su koyup kaynatınız. makarnayı içine atınız. hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz. peyniri rendeleyip, yarısını makarnaya katınız.
2) yağlanmış kenarlı fırın tepsisine makarnayı yayınız. yumurta çarpıp sütle karıştırarak, üzerine dökünüz. peynir rendesi serpip orta hararetli fırında hafif kızartınız. dilimlere keserek servis tabağına yerleştiriniz.
- aslında çok güzel bir şeydir fırında makarna.özellikle çubuk makarna çok lezzetli olur.ancak makarna yapmaktan bile anlamayan bazı yaratıklar tencerede makarnayı fırında makarna diye yutturmaya çalışıyorlar ki çok yanlış.tadından anlaşılıyor bir kere fırında olmadığı.tek parçadan oluşsa da o tencereden diyorsunuz,tadı ele veriyor kendini.
- makarnayla yapılan atraksiyonların en zevklisi, en lezzetlisi. bir çok değişik yerde bir çok değişik tarifine ulaşılabilir. örneğin bir kısım kaynaklarda iç sosuna un konulurken (beşamel sosu gibi oluyor) bazılarında konulmaz. iç malzeme olarak da bir çok varyasyonu olan bir yemektir kendisi. sosis, sucuktan tutun; sebze türü şeylere kadar bir sürü değişik malzemeyle yapılabilir fırında makarna.
pişirmek isteyen yazarlara deneyimlerim sonucu edindiğim küçük bir püf noktasını aktarmak isterim: üstündeki kaşarlar çok çabuk yanıyor, kızarmıyor kül oluyor diyorsanız (ki ben diyordum); kaşar rendesini makarnaya fırından çıkmasına 5 dk. kala serpin. böylece bu yanık problemini aşabilirsiniz.
<ümit usta mode on> afiyet ossun! <ümit usta mode off>
|