belki ilginizi çeker
  1. · dance of the sugar plum fairy
  2. · piyotr ilyiç çaykovski
  3. · cevizkıran
  4. · waltz of the flowers
  5. · nutcracker
  6. · mahir sağlık
  7. · tarkan in eurovision a katılması
  8. · çelesta
  9. · misterioso
  10. · bale
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · beşiktaş
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · ugg
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · etüt odasının taşması
  9. · i feel loved

fındıkkıran  

1. e.t.a. hoffman'ın the nutcracker and the mouse king kitabı üzerine temellendirilen ve ilk defa 1892 yılında rusya'da mariinsky tiyatrosu'nda sahnelenen bale. müziği aynı yıl peter llyich tchaikovsky tarafından bestelenmiştir.
    (nienna, 22.07.2004 16:03)
  2. istanbul devlet opera ve balesi'nde sergilenen bale örneklerindendir. bestecisi pyotr ilyıch chaikovsky'dir. dekor ve kostümler bir harikadır; fakat kalabalık bir çocuk grubunun baleyi izlemeye geldiği bir güne rastlarsanız gürültüden dolayı izlediğiniz koreografiden keyif alamayabilirsiniz.
    (lupin, 29.11.2004 20:28)
  3. (lillith, 16.01.2006 14:58)
  4. bu sezon akm'de sergilenmekte olan eser.

dekorlar ve müzik gerçekten etkileyici. özellikle de çaykovski'nin sanatını konuşturduğunu söylememe lüzum yok sanırım.
    (cerceve, 16.01.2006 20:32)
  5. müzikleri dinlendikçe tapılası bir konuma gelen bir çaykovski balesi. şimdi sahneleri hayal ediyorum da, keşke bir kez daha gitme imkanım olsaydı, ama sanırım yalnızca ocak ayları sahne alıyormuş. seneyi çaresizce bekleyeceğiz artık.

edit: gelecek sezon yeniden sahnelenecekmiş!

yaşasın!
    (cerceve, 28.01.2006 22:59 ~ 06.03.2006 15:01)
  6. jokeradlı taksimdeki bar da satılan ilginç yapılmış votkanın adı.
    (impera, 29.03.2006 16:23)
  7. çikolatalı fındık ezmesi (çokokrem, chokella, nutella vb..) üreten, zamanında rekalmaında bir kaç çocuğun şuursuzca ağzlarını oynattığı bi marka.
    (sen benim kim oldugumu biliyor musun, 29.03.2006 16:47)
  8. bu balenin içinde adını öğrenmek için yıllarımı verdiğim şeker perisi (sugar plum fairy) isimli, çelesta ile çalınan mükemmel bir parça vardır. tabii hatırlamaya çalıştığım sırada bu parçanın bir balede yer aldığını ya da çaykovski'ye ait olduğunu falan bilmiyordum. ama kafamda dönüp duruyordu. sonra bir gün müzikten anlayan bir arkadaşımı aldım karşıma, "bak" dedim, "hani böyle zille çalınıyor, kromatik gibi bir inişle başlıyor..." tam mırıldanmaya hazırlanıyordum ki, "şeker perisi mi?" deyiverdi. gittim alnından öptüm. böyle de bir anısı var işte bu balenin.
    (ali kamber, 24.07.2009 16:31)
  9. lezzet silsilesi bir kokteylin adıdır aynı zamanda. votkalı, fındık şuruplu, ananas sulu...
    ( pek bir zamansız oldu... )
    (nausicaa, 30.08.2009 04:01)
  10. windows 95 ile birlikte gelen müthiş midi dosyaları arasında da yer alan ünlü "dance of the sugar plum fairy", çaykovski'nin bu isimli süitinden gelmektedir.
    (janken, 19.09.2009 19:09 ~ 19:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil