fındık aromalı votkanın kısaltılmış adı. votka içerisine fındıklı likörün karıştırılması ile yapılıyor ve 1 gün bekletildikten sonra içiliyor. beyoğlu'nda otto'da içmek de çok keyifli oluyormuş. zaten çok da şansınız yok başka hiçbir yerde görmedim, marketlerde de fındıklı likör bulunmuyor.
ortamda muhabbet eşliğinde kafayı bulmadan seviyeli sohbet hesabına içilen biralardan sonra iki tanesi yan yana koyulan iki hamlede bitirilen ve mutlu son olarak güzel kafaya ulaşmayı sağlayan hede.
içtikçe içersin tadı şekerlimsi hoş ve bildiğin votka tadından farklı olduğu için (içimi kolay demenin uzun hali) anlamadan sarhoş olursun.ho ho diye hohlayınca kokusu gelir mayışırsın yazarken kokusu burnuna gelir bu giriyi burda sonlandırırsın.mazallah daha yazarsam sarhoş olabilirim.
shot olarak içilmesine karşı olduğum içecek. o kadar lezzetli bi şey bi yudumda harcanmamalıdır, her bir yudumda yeniden mutluluğu keşfetmek gerek diye düşünüyorum. zaten ben kıyamıyorum shot atmaya, yudum yudum.
abi işte budur dedirten muazzam karışım. geçenlerde bir arkadaşın yoğun ısrarı üzerine taksim'de ismini hatırlamadığım bir barda içtiğimiz orgazmik şey. yıllardır votka içerim ancak fındık ile karışımının bu denli güzel olacağı kesinlikle aklıma gelmezdi, üstelik görmemiştim, duymamıştım. denediğim mekanda tekila bardağında shot servis yapılmıştı, ilk anda shot olduğunu görünce yadırgar gibi olsamda içtikten sonra kesinlikle hak verdim bende, bu içki shot içilir abicim. fındık kokusu gerçekten inanılır gibi değil çocukken bolca yediğim saf fındık ezmesinin kokusu adeta sinmiş bu şeye, içerken verdiğimiz tepkilere dayanamayıp yan masadan salça olan bir abla karışımına dair bilgiler verdi, dediğine göre şurubu, mısır çarşısından alınan bir çok bileşenli karışımdan elde ediliyormuş, kendisi biraz alkollu olduğundan ve sonraki tavırlarını göz önünde bulundurduğumda sohbete girmek için ufak bir sıkış yapmış olabileceği ihtimalinide düşünmüyor değilim... ayrıca içimi sırasında en önemli ayrıntılardan birinin ıçkinin ısısı olduğunu ilk denediğim anda hissettim, şurubunun tatlı mayhoşluğu sebebiyle kesinlikle soğuk içilmelidir, sıcak içilirse aynı etkiyi bırakacağını sanmıyorum. öpüyorum, öpüyorum, içiyorum, içiyorum...
hayatımda hiç içki içmememe rağmen hakkında bu kadar güzel şeyler yazılınca,bir de fındık hastası olunca(şampuanın bile fındık aromalı,o derece) denemeye karar verdiğim içki türüdür.benim gibi bir insana içki içirttirecek olması aynı zamanda itü sözlük'ün ne kadar şeytan işi bir icad olduğunu bana bir kez daha kanıtlamıştır.
(bkz: şaka leyn şaka)
starbucks'tan fındık şurubu alınır. yanına sevilen o güzelim vokta -mandrin- edinilir. şat bardakları hazırlanır. fındık şurubu abartılmadan votkaya ilave edilir, birkaç parça da buz ve sınırsız şat keyfi, için 3 kere;
fındık votka, fındık votkaaaaaa, fındık votkaaaaaaaaaaaaaa !!!
uyarı: unutmadan gençler, şatlar arkasından gelecek olan o güzelim fındık kokusu votka tadını seyretecektir. birkaç saat önce hazırlanmış bir şurup-votka karışımı soğutulduktan sonra sunulursa eğer salt fındık yerine daha enfes tatlar bırakabilir damakta. sonra mı? aman sabahlar olmasınnnnnnnn...
içerken pek koymayan ama normal bardakta bir kaç tanesini patır patır yuvarladıktan bi yarım saat sonra, içindeki tatlı şurubun da etkisi ile koymaya başlayan içki...