|
|
- saçların kurutma veya fön makinesiyle kurutulması ve şekillendirilerek düzleştirilmesi işlemine verilen ad.
hem çok ucuz ve hızlıdır hem de yakışana bambaşka bir hava katar.
- yaptıran kişinin saçları dümdüz de olsa, yine de fön kişiyi değiştirir, farklı gösterir. kıvırcık saçlılar, baştan yaratılmış gibi görünürler bu icat sayesinde.
- genelde tiki kızlarının vazgeçilmezi olan düz saç modelinin yapım şekli
- yaz aylarında çekilmeyen, tutam tutam çekilen saçların serbest bırakılması sonucu ensede sıcaklık patlaması yapan, enseyi terleten ve ter sonucu ensedeki saçların tekrar dalgalanmaya başlamasıyla uyuz eden saç düzleştirme işlemi.
(bkz: kafayı kazıtmak istemek)
- kıvırcık ya da dalgalı saçları şekillendirmenin yanı sıra asıl amacı, ne idüğü belirsiz, şekle girmemekte inat eden, aslan yelesi gibi kabarık ve inatçı saçları adam etmek olan dahiyane buluş. kıvırcık ve dalgalı saçın kendilerine has güzellikleri vardır, bu saçlara genellikle fön gerekmez. düz saçlar zaten düzdür * * . geriye yukarıda bahsedilen ve bir tarafı mersine bir tarafı tersine giden saç modeli kalmaktadır ki işte buna şekil vermek deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
duştan çıkarsın, anne içeriden seslenir çocuğum saçlarını kurut üşütürsün diye. yaz günü ne üşütmesi ya bırak deyip saçları kendi halinde kurumaya bırakırsın. günlük işlerle uğraşırken birden saçlar tel kadayıf kıvamına geldiklerinden kaşındırmaya, enseni yakmaya başlar. zaten ahenkle dans ettiklerinden * , olduklarının üç katı hacme bürünmüşlerdir. ben en iyisi toplayayım şunları deyip toka boyunduruğuna * sokarsın, oh artık rahatladın, ne kaşınma var ne yanma. akşam uyku vakti gelir, tokayı çıkarmak gerekir yoksa kafana batar. oh şöyle açayım da hava alsın saçlarım dersin ama açılmaz. neden? çünkü tokanın şeklini almıştır kıl yumağı, yeleden bozma saç. hani uyurken falan da düzelmez, öyle kalır. ertesi gün farklı bi yöntem deneyelim bakalım deyip jöleye boğarsın saçları. ama çok büyük bi hata olduğunu farkedersin bunun çünkü jöle, zaten kabarık olan saçları iyice coşturmuş, kabına sığmaz hale getirmiştir. ulan bu da olmadı napsak ki falan diye düşünürken birden aklına kuaföre gidip fön çektirmek gelir. gidersin tıpış tıpış, saçlarını kuaför amcanın hünerli ellerine bırakırsın. bi bakarsın ki ne kabarıklık kalmış ne şekilsizlik. allah senden razı olsun kuaför amca dualarıyla mekandan ayrılır, fönlü saçın verdiği rahatlığı yaşarsın. işte fön böyle birşeydir, adam olmayan saçı dize getirir.
- bir rüzgar çeşidi.
- gür ve uzun saçlara uygulanması 1,5-2 saat süren işkence yöntemi.
- kurutucu etkiye sahip bir rüzgar çeşidi.
(aytok, 24.05.2007 21:43)
- sıcak iklim yaşarlarının kullanmasının gereksiz olduğu alet, zira ıslak saç bu havalarda ışık hızıyla kurur. ha! derseniz ki şekil vermek için kullanıciim, efenim yine gerek yoktur ve yine zira terden harap bitap düştüğünüzden şekil mekil hak getire olacaktır, eziyete gerek yoktur.
- bir hava parseli, dağ ile karşılaştığında dağı aşmak için yükselmeye başlar. bu yükselme sonucunda hava parseli adyabatik olarak soğur ve bu soğuma, parselin çiy noktasına kadar devam eder. çiy noktasına ulaşan hava su buharına doymuş olacağından bu noktadan itibaren hava parselinin yükselmesi ile dağın rüzgarla karşılaştığı tarafta bulut oluşumu gözlenir ve bu bulutlar dağın rüzgar alan tarafına yağmur bırakır. dağı aşan kuru hava, dağın diğer tarafında alçalırken, yükselirken soğuduğundan daha fazla ısınır. bunun nedeni kuru havanın yükseklikle sıcaklık değişiminin nemli havanın sıcaklık değişiminden daha fazla olmasıdır.
uzattım biliyorum. sonuç olarak fön rüzgarı, dağın yağış almayan yamaçlarında, kuru ve sıcak bir rüzgar olarak kendini gösterir. böledir.(misuf, 17.08.2007 15:54)
- mümkünse çok sık uygulanmaması gereken işlemdir, saçları güçsüz ve cansız bırakır. ancak kurtuluşu yoktur, sigara gibidir...
- ismini foehn rüzgarlarından almıştır.
- "ah şekerim oje gibidir bu bağımlılık falan, ne kadar da şakacıyım değil mi? söylemiş miydim dişiyim ben, çok güzel de oral seks yaparım, seks demişken, haa tanım, cansız yapıyor saçlarımı ayol çıkamıyorum ama kuaförden bir de yeni çırak gelmiş taş taş, abla diyen dillerini yesinler senin." yaklaşımlarına sebebiyet veriyor son günlerde.
|