|
|
- an itibariyle alt reklamda beliren yeni bir cem uzan vaati. ne anlatmak istediği tam olarak anlaşılamamıştır.
- nah olacak diye hareket çekmeye karar verdiğim deyiş. demeyiş olsa idi daha makbule geçerdi. yani düşünce olarak kalsaydı da bunu cem uzan ın ağzından duymasa idik.
o değil de yedi düvele meydan okumuş bir millet ki bugünlere kadar varlığını koruyabilmiş, yüzyıllardır tökezleye tökezleye yürümüş ama düşmemiş - gerçi hala nasıl ayakta durabiliyoruz şaşıyorum- cebini doldurmak isteyen birkaç zibididen başka bir şey yok a.k. ortalıkta...
fakirin ağız kokusu fazla ağır gelir sana sayın cem uzan. miski amber değil ki bu dert dinleyesin buram buram.. lan hareket çekerdim ama terbiyeme verin..
yer mi türk milleti..
- (bkz: cem uzan geliyoruz)
(aguney, 10.01.2007 23:14 ~ 23:15)
- kendi aleyhine olduğunu düşündüğüm ironik slogan
- (bkz: proletarya diktatörlüğü)
(bkz: siyasal partiler kanunu)
- ezilenlerin abaza olduğunu düşünürsek gerçekleşmesi pek muhtemel söylem.
zira (bkz: adö)
- cem uzanın olmayacak olamayacak vaatlerinden birisi.
insanlara böyle yorumlar yapmak istemem ama;bunları yeyip de bu hortumcu herife oy verecek çok adam var bu ülkede..acıyorum ve üzülüyorum.mazot un bir ytl olması öss nin kalkması harçların kalkması bunlar basit vaatler değil ve buna kanmaya hazır ç.ok adam var bu ülkede.bu herife sığınacak çok adam var bu ülkede.hani biz burda bu adamın vaatleriyle dalga geçiyoruz ama gerçekkten inanıp bu adama oy verelim diyenler var bir yerlerde.
bu adam nasıl para sömürmüş ki iki seçimde de çok büyük çaplarda reklam yapabiliyo. ve bizim insanımız * bu palavraları yiyebilecek kıvama geliyor.
- cem uzanın iktidar olması durumunda asla gerçekleşemeyecek olay.
ezenler iktidar olacak şeklinde değiştirmesi gerekir ancak hangi vaadini gerçekleştirdi ve gerçekte gerçekleştirmeyi düşünüyor sanki de söylediklerinde çok az olsa da bir doğruluk payı bulunsun.
- (bkz: cem uzan'ın komünist olması)
- (bkz: cem uzan'ın 1 mayısta taksimde olması)
- deminden beri ekinler dize kadar olacak diye okuduğum cem uzan söylemi. kendisi de ezikse biz ne yapalım diyor, kendimi bir yüzümü yıkamaya davet ediyorum. bjk-fb işi fazla uzamış zira. bunu farkettim. kendime gelmeliyim.
- aslında cem uzan'ın en gerçekleştirilebilir vaadidir. ezilenlerden kasıt kendisi ise doğrudur. zira; bu iktidar döneminde uzan ailesi -haklı veya haksız orası ayrı mesele- ezilmiş; barajlar, çimento, elektrik şirketleri ve telsim ellerinden alınmıştır. adam seçim sonrası galip gelirse - ki benim ülkeyi terketme nedenim olabilir- çıkıp da, "ezilenler iktidar olacak demiştik oldu. bakın bizi ezmeye çalıştılar ama başaramadılar" gibisinden bir açıklama yapsa kim ne diyebilir. yoksa siz gerçekten ezilenleri mi kasdettiğini sanıyorsunuz; ne safsınız.
- (bkz: şehrazat bir ytl olacak)
- (bkz: ezilenler iktidarsız olacak)
- (bkz: komünizm)
- motorola'nın iktidar olmasıdır.
- (bkz: mazot)
(adsız, 18.07.2007 15:13)
- özünde sol referanslı bir söylem olmasına rağmen, çok partili hayat boyunca farklı cümleler içerisinde ifade edilerek de olsa, sağ partiler tarafından dillendirilen slogandır. chp, 1973 ve 77 seçim dönemleri dışında bu söylemi kullanma konusunda sağ partiler kadar istekli olmamıştır.
(bkz: yeter, söz milletin)
(bkz: adil düzen)
ve bir istisna olarak;
(bkz: su kullananın, toprak işleyenin)
- ben ezik bir tipim demek istiyor en azından. ya da ben anlamak istediğim yere çekiyorum. öbür taraftan düşünürsek hiç ezik görmüş müdür kendisi hayatında acaba?
- http://www.haberturk.com/...
|