ezan okunurken maçı durdurmak 

adana çık aradan

1. şeriat rejimiyle yönetilen ülkelerde görülmesi beklenen, lakin ortaokul yıllarında bizzat defalarca yaşadığım hadise.
    olaya hakim bir ses:
    - beyler durun!
    - beyleer!
    - nooldu lan mınako..?
    - ezan abi!
    - hmm......
    la ilaahe illlaalllaaaaah.....
    - laudxx laudxx buraya! şeklinde tekrar maça dönülür.
    (laudatedominumvesperaedidominica, 19.05.2004 08:41)
  2. ben bu durumla bir kez karşılaştım..elemanın biri tam maçın en heyecanlı yerinde topun eline aldı..
    -nooldu?
    -ezan okunuo..
    işin garibi konu din olunca kimse olaya müdahale etmez..ya tepkiden çekinir ya da günahların hepsi bana gircek diye düşünür..
    (kerdem, 19.05.2004 10:07)
  3. maçın durdurulduğu sırada gol olursa imamın yedi ceddinin kulağının çınlayacağı kesin olan durum.
    (all of nothing, 15.04.2005 00:41 ~ 00:57)
  4. eğer şeriatla yönetilen bir ülkede olmasını bekliyorsanız fazla ümitlenmeyin nedeni madem şeriatla yönetiliyor ülke beş vakit namazın kılınacağı vakitlerde maç oynatılmaz böylece durdurulacak bir maçta olmaz.
    (bkz: fazla gerçekçi yaklaşmak)
    (bkz: işin bokunu çıkarmak)
    (chixculub, 09.10.2005 19:41)
  5. imamın ezandan sonra maça mikrofonla yorum yapmasına sebep olacak bir durumdur.
    (bkz: maça kaldığımız yerden devam ediyoruz ey müminler)
    (bkz: allahın izniyle delgado sağda ibrahim'i gördü)
    (gelirsemkal, 31.03.2007 00:39)
  6. çocukken yaptığımız mahalle maçlarında sık sık uyguladığımız eylem. kan ter içinde kalınmış , ağız yüz kum , toprak içinde , maçın en heyecanlı yerinde ezan başlar ve maç dururdu. nedense o an top ayağında olan çocuk topu eline alır ve ezan bitene kadar vermezdi. su içilir , en yakın kuytuya işenirdi.
    (hplovecraft, 31.03.2007 00:42)