eylül akşamı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bir bülent ortaçgil parçası.
    (wondrous, 08.09.2004 22:27 ~ 15.09.2007 10:35)

2. hiçbir neden yokken ya da biz bilmezken tepemiz
    atmış ve konuşmuşuzdur
    onca neden varken ve
    tam sırası gelmişken hiçbirşey yapmamış ve
    susmuşuzdur
    aynı anda aynı sessiz geceye doğru
    içim sıkılıyor demişizdir.
    aynı sabaha uyanırken
    kimbilir aynı düşü görmüşüzdür
    olamaz mı? olabilir
    onca yıl sen burada
    onca yıl ben burada
    yollarımız hiç kesişmemiş
    şu eylül akşamı dışında
    belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa senin cebine girmiştir
    belki aynı posta kutusuna değişik zamanlarda da olsa birkaç mektup atmışızdır
    ayın karpuz dilimi gibi batışını izlemişizdir deniz kıyısında
    aynı köşeye oturmuşuzdur köhnede belki de birkaç günarayla
    olamaz mı? olabilir
    onca yıl sen burada
    onca yıl ben burada
    şu eylül akşamı dışında
    bostancı dolmuş kuyruğunda sen başta ben en sonda öylece beklemişizdir
    sabah 7:30 vapuruna sen koşa koşa yetişirken, ben yürüdüğümden kaçırmışımdır
    aynı anda başka insanlara, seni seviyorum demişizdir
    mutlak güven duygusuyla, başımızı başka omuzlara dayamışızdır
    olamaz mı? olabilir
    onca yıl sen burada
    onca yıl ben burada
    şu eylül akşamı dışında

şeklinde sözleri olan eser.
    (wondrous, 23.07.2005 02:16)
  3. (bkz: bülent ortaçgil)
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 23.07.2005 11:05)
  4. bülent bey bu parçayı hanımına yazmış efendim
    hatta şarkıyı bitirebilmek için 2 sene boyunca uğraşmış bir türlü içine sindirememiş zamanında

sevdiğimiz bir şarkıdır kendisi iyi ki iki sene beklemiştir ne de güzel etmiştir...
    (jamal, 23.07.2005 13:48)
  5. o eylül akşamlarından birinde esas oğlan olarak, esas kızı bulmaya ramak kalmışken dinlendiğinde, "büyük taarruz" * öncesi braveheart theme gibi gaz veren bi şarkıdır. yar adayına okunacaktır şu satırlar...

onca yıl sen burada
    onca yıl ben burada
    şu eylül akşamı dışında...
    (centrocampista, 10.09.2005 01:56)
  6. bülent ortaçgil'in rastlantı yalanı üzerine bir şarksı* hüzünlü... umutlu...
    (siyah, 13.01.2006 18:04)
  7. senede otuz gün yaşanan akşam vakti.
    (lillith, 13.01.2006 18:42)
  8. o dönemden kimsenin hatırlamak istemediği akşamdır.
    (bkz: 12 eylül 1980)
    (cozypowell, 18.01.2006 20:58)
  9. pek bilinmeyen mükemmel bülent ortaçgil şarkısı.

(bkz: rastlantı)
    (bkz: serendipity)
    (ascella, 08.03.2007 13:03)
  10. adı hüzünle anılan güz mevsiminin en güzel aylarından biri olan eylül... sarı yapraklar gecenin karanlığında usulca hışırdarken denize karşı mehtapta oturmak geldi aklıma... saçların savrulur hafiften, gece sarar her yanını eylül akşamlarında.şarkılar fısıldar rüzgarlar kulaklarına.için sızlar.hafiften üşürsün, tüylerin diken diken olur.ama o üşümek o kadar hoş gelir ki, hırkanı almazsın üzerine, izin verirsin seni üşütmesine havanın.denizin kokusu gelir burnuna... tenin nemlenir yağan çiyden sessizce,fark etmezsin...
    (blinkin, 08.03.2007 13:12)
  11. "aynı anda aynı sessiz geceye doğru
    içim sıkılıyor demişizdir.
    aynı sabaha uyanırken
    kimbilir aynı düşü görmüşüzdür.."

bir şeyler, güzel şeyler umut ederken, bunların gerçekleşmemesi karşısında kaç kere yıkılıp, kaç kere isyan etmişizdir kim bilir.. her ne olursa olsun, güzel bir tesadüfe inanmanın umudunu aşılıyor bu şarkı. dinledikçe umudu besliyor..

olamaz mı? olabilir..
    (mor kedi, 16.03.2007 22:55)
  12. " belki benim kağıt param bir şekilde döne dolaşa senin cebine girmiştir" bu tümceyi dinleyip bir bakkala gidilmemelidir zira cebinizden çıkan her banknot a sevgiyle yaklaşmanız bakkal amca tarafından yanlış anlaşılabilir...
    (megae, 13.04.2007 23:56)
  13. teomanla bülent ortaçgilin düetleri halinde olan versiyonu tadından yenmeyecek cinstendir.

".. belki benim kağıt param bir şekilde döne dolaşa, senin cebine girmiştir..
    belki aynı posta kutusuna, değişik zamanlarda da olsa, bir kaç mektup atmışızdır..
    ayın karpuz dilimi gibi batışını izlemişizdir deniz kıyısında, aynı köşeye oturmuşuzdur köhnede, belki de bir kaç gün arayla.."

"olamaz mı olabilir.. " seni bulana kadar olmuştur ki zaten.. "onca yıl sen burada, onca yıl ben burada, yollarımız hiç kesişmemiş şu 2 yıl önce ki aralık akşamı dışında..." ama bulduktan sonra birbirimizi, kesişmiştir her boş zamanımızda.

"aynı anda başka insanlara,seni seviyorum demişizdir. mutlak güven duygusuyla başımızı başka omuzlara dayamışızdır".
    olabilir...

yaşamamışızdır belki o aralık akşamı dışında..
    (sadalet, 10.05.2007 03:32 ~ 03:33)
  14. insanların hayatında fark etmediği küçük ayrıntılar ve raslantılar vardır. o an için önemsiz gelse de, ilerde belki de bir eylül akşamından sonra anlam kazanacak o raslantılar başımıza gelirken hiçbir şey fark etmeyiz. işte şarkımız bunu anlatıyor. insanların hayatlarındaki önemsiz sanılan bazı küçük detayların aslında çok şey olabileceğini. belki de onca yıl hayatlarınız bir şekilde kesişmiştir de siz fark etmemişinizdir onla, neden olmasın. bu şarkıyı dinleyince insanın dönüp de maziye şöyle bir bakası, hayatında başına gelen en önemsiz olayları bile hatırlayası geliyor.
    (ascella, 11.05.2007 19:39)
  15. eylül bütün o büyülü, şiir gibi yaz aylarının sonu demek; birşeylere veda etmek, tekrar gerçek dünyaya dönüş demek, üşüten akşamları ve denizden esas serin rüzgarıyla. eylül hüzün demek bazen de, güneşin acele kaçışları ve erken kararmaya başlayan akşamlarıyla. ancak bülent ortaçgil o güzel "eylül akşamı" şarkısıyla çok farklı şeyler demeye çalışır, insana eylül akşamlarını da sevdirtir.
    (bioluminicence, 11.05.2007 19:57)
  16. anlamını yitirendir, hiç yaşanmayandır.
    (madalyonun güzel yüzü, 11.05.2007 20:15)
  17. çok sevdiğim göktan ın ve tual den de duyduğum bir şarkı...

sözleri şöyle:
    bu eylül akşamında
    o güzel deli gözlerini
    görebilmek için,canımı verirdim
    nerdesin,nerdesin,nerdesin nerde??

içim dışım ızdırap
    bir çıkış yolu bilmiyorum
    bana dönmen için,canımı verirdim
    nerdesin,nerdesin,nerdesin nerde??

her akşam fırtına kar yağmur
    gezdiğimiz yerlerde
    her akşam uğruna ağlıyorum
    sen hiç bilmesen bile
    ruhumdan ayrılığını
    koparıp unutmak istiyorum,seni
    unutamıyorummm....!!
    (innocent and white, 11.05.2007 20:17)
  18. hangi insan ortak arkadaş vasıtasıyla hayatının kadınıyla karşılaşır, tanışır ve bu kadınla meğerse yıllar öncesinde aynı okula gittiğini, ikisinin de sabahları aynı beşiktaş vapuruna bindiklerini öğrenir ve bunun üstüne bu muhteşem şarkıyı yazabilir? biri yazabilmiş işte. (bkz: bülent ortaçgil)
    (amorph, 11.05.2007 20:25 ~ 20:32)
  19. olsun adlı 2007 albümlerinden bir pilli bebek şarkısı. tadına doyulmaz bir güzellik, o derece bir melankoli..
    (depresif enfeksiyon, 05.06.2007 17:50 ~ 07.06.2007 00:30)
  20. tesadüfleri anlatan harika bir parça.bu parçayı her dinlediğimde iki insanın aya bakarken ki resimleri gelir o an aklıma.bülent ortaçgilin yaptığı en güzel parçadır kanımca.diğer güzel parçaları için
    (bkz: mavi kuş)
    (bkz: yüzünü döme küçük kız)
    (bkz: değirmenler)
    (hihmone, 14.06.2007 17:55)
  21. her dinlediğimde güzel tesadüflerin hayatımdaki önemini bana hatırlatan sıcacık şarkı. yıllarca biri orda biri burda yaşayanları, aynı anda birbirinizi aramaya çalıştığınızda hissettiğiniz güzelliği anlatır bu şarkı.
    (mara despina, 07.07.2007 05:33 ~ 21.09.2007 21:17)
  22. bir eylül akşamı tanımadığınız biriyle konuşurken olmadık yere denk gelir de ilk defa dinlerseniz eğer "ne oluyoruz lan huop" tepkisi salgılatabilir bünyeye
    (togisama, 15.09.2007 04:08)
  23. insanın derin derin iç geçirip sigarasından derin fırtlar almasına sebebiyettir bu şarkı. "senin yerinde ben olaydım bülent baba" diye düşünür insan. sözlüğe bir şey yazarken kapının önünden geçen biriyle yıllar sonra evlenmek gibi, ne bileyim anasını satayım. ben de istiyorum ulan.
    (noryth aquanum, 09.10.2007 17:57)
  24. çok romantik sözlere sahip bu parça.
    'belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa senin cebine girmiştir' kısmı özellikle, dinlerken hem küçük hem de büyük ve devamlı bi heyecan, bi 'yaşayabilir miyim acaba'nın belirsiz mutluluğunu sokuyor insanın içine. bi ihtimal yaratıyor insan ister istemez.
    'varmış bak böylesi, yazmış adam, başkası da vardır belki hem, hı?' diye düşünüyor insan.
    'aynı sabaha uyanırken kimbilir aynı düşü görmüşüzdür olamaz mı? olabilir' evet, olabilir. nedir.
    'tam sırası gelmişken hiçbirşey yapmamış ve susmuşuzdur' ayh.. ( anladınız dimi burdaki hissi? e anlayın artık.. )
    (andromeda, 08.11.2007 20:58)
  25. pilli bebek'e ait olanı da yıllar sonra ortaçgil'inki kadar klasik olacağı kesin olan, mükemmel bir akustik gitar kullanımı ve karaciğere çalışan sözleri olan şarkı.
    (frayedendsofsanity, 14.12.2007 11:00)
 sayfa  / 2