görseller
explosions in the skyexplosions in the sky
explosions in the skyexplosions in the sky
belki ilginizi çeker
  1. · the only moment we were alone
  2. · godspeed you black emperor
  3. · turgut özben
  4. · explosion
  5. · sevişirken dinlenecek şarkılar
  6. · şüphesiz ki post rock kalplere şifa verir
  7. · üst üste dinlenilmesi kaçınılmaz olan şarkılar
  8. · the rescue
  9. · eits
  10. · it s natural to be afraid
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · how i met your mother
  9. · 100 üncü kattan düşerken akıldan geçen düşünceler

explosions in the sky  

1. 14 temmuz 2004'te caz festivali kapsamında babylonda izlediğim, rüya gibi müzikleriyle texaslı grup. caz festivali ama yaptiklari müzik caz değil.aksine biraz alternatif gibi.. vokal yok.. insan dinlerken başka diyarlara gittiğini hissediyo resmen.
    gitarlardan birinde yaşanan sorun yüzünden olduğunu tahmin ettiğimiz tek bir kötülüğü vardı gecenin sahnede 1 saat kaldılar.
    ayrıca adamların başka takdir edilesi yönü basçının sahnenin orta kısmında durmasıydı hani genelde arkalara atıyolar, gerçi soradan o da eline elektro gitar aldı.. diğer gitarı bozulan arkadaş da patlıodu ama belliki gitar sorunundan sonra bi anda düşüverdi, sinirleri bozuldu ve gittiler..
    yaptıkları müzik bazen üzücü olabiliyo, hırççın olabiliyo, ve çalarken bütün hareketleriyle yaptıkları müziği yaşıyolar..
    herkesin en azından bi mp3 filan alması ve dinlemesi gereken naçizane grup
    (lillymarlin, 15.07.2004 10:04)
  2. babylonda anfi dağıldı bazı bazı aksilikler çıktı fakat izlemeyenler keşke izleselermiş..
    (enip iqi, 30.07.2004 01:26)
  3. dinledikten sonra ismlerine uyan bir müzik yaptıklarına inandığım, müziğinin en ağır direnişlere rağmen insanı içine çektiğini düşündüğüm, ahenk içindeki tınıları ve birden zirveye fırlattığı melodi ve duygularıyla sanırım taptığım bir grup..
    (disturbed, 19.08.2004 11:04)
  4. dinlerken denizdeki girdaplardan birine kapılmışsınız hissi veren müziği yapan grup. kötü anlamda diyil tabiki.. butun akorlarıyla butun ritimleriyle müziği yaşamak bu olsa gerek
    (lillymarlin, 19.08.2004 11:08)
  5. the only moment we were alone dinlenilir akıp gidilir rüyalara.post rock icra eden ameriganlı grup.
    (katil sincap, 24.10.2004 17:31)
  6. henüz çekilmemiş filmlere soundtrack yapan müzisyenler topluluğu.
    (bkz: @411174)
    (soulforged, 17.01.2006 23:54)
  7. how strange, innocence (2000)
    those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever (2001)
    the earth is not a cold dead place (2003)
    friday night lights ost (2004)
    the rescue (2005)

yeni albümleri all of a sudden, i miss everyone20 şubat 2007de çıkıcakmış, müjdeler olsun.
    (soulforged, 12.12.2006 07:30)
  8. dinledikçe insanı daha çok kendine bağlayan post rock grubu... elemanlarının görev dağılımları şöyledir...

mark smith = guitar
    michael james = bass
    munaf rayani = guitar
    christopher hrasky = drums
    (deadclown, 13.01.2007 14:19)
  9. your hand in mine - a slow dance gibi şaheserlere imza atmış grup.bilmeyenine dinlemeyenine nüfus cüzdanı verilmemesi için yasa çıkarılsa yeridir.-verilenlerden geri alınsa desek daha mantıklı olur hiç uyarmıyorsun okuyup geçiyorsun sende-
    http://www.myspace.com/...

kendi el emeklerinin adresi
    www.explosionsinthesky.com

(bkz: godspeed you black emperor)
    (normal dead wittgenstein, 17.03.2007 21:06 ~ 20.03.2007 06:20)
  10. iyi bir ses sisteminde dinlenirse bas gitar öğrenenler için çok faydalı olabilecek grup. çok hoş ve de deneysel bas yürüyüşleri mevcut.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 11.10.2007 21:28)
  11. baştan belirteyim; müziğini şarkılarını fln severim, hatta sitelerindeki fotoğrafların samimiyetine de hayran kalmışlığım vardır.

ammaaaaa..!

konser programlarına bakarken, mayıs sonunda bulunduğum ülkeye, pek de yakın bir şehre geleceklerini gördüm. hemen yan taraftaki "buy ticket" linki öyle teşvik edici duruyordu ki, "4 ay sonra" demedim, "sınavım olur işim çıkar" diye hesap kitap yapmadım, tıkladım linke..niyetim ciddi ciddi bilet almak. beni konser verilecek mekanın sitesine yönlendirdi link haliyle, baktım pahalı da değil, 15 euro, makul bir konser için, "katılmak istiyorum" tarzı bir bağlantı var hemen yanında da. e ben de profile uyuyorum, tıkladım.
    kendimi başladığım noktada, bu güzelim grubun nadide sitesinde buluverdim. kendi aralarında bir kısır döngü yapmışlar, çok beğendik çalışmalarını. gitmiyorum ulen konserinize fln. ama severim o ayrı.
    (ness, 15.01.2008 00:28)
  12. first breath after coma, remember me as a time of day gibi muhteşem parçalara sahipler. çok eski değildir tanışmamız post-rock ile ama bu grup da godspeed you! black emperor gibi vazgeçilmez olmustur.
    (la petit bastet, 15.01.2008 00:49)
  13. yorgun günler için arka fon müzikleri üreten mucizevi grup. gökyüzünden karbonmonoksit yağmurlar yağarken, söze ihtiyaç yoktur, müzik olmayan her şeyi anlatır.

"with tired eyes, tired minds, tired souls, we slept.."
    (geber marla singer, 22.02.2008 11:08)
  14. uyurken dinlediğim ve kan kaybından ölmek üzere gibi bir duruşu olan ninnileri üreten grup.
    (geber marla singer, 25.03.2008 05:58)
  15. davulları adamın aklını başından alan grup.
    (headfucker, 25.03.2008 07:15)
  16. canlı performansları muhteşem olan ve a poor mans memory adlı şarkılarının dinlenmesi gereken grup.

(bkz: http://www.explosionsinthesky.com)
    (cursed, 25.03.2008 07:18)
  17. yasmin the light ve your hand in mine gibi iki süper şarkıya imza atmış grup, mükemmeldir.
    (panavision, 11.05.2008 23:07 ~ 23:09)
  18. özellikle "the earth is not a cold dead place" albümünün dinlerken insanın, gerçekten de gökyüzünde patlamalar oluyormuş hissine kapılmasına yol açan ve ismiyle müthiş bir uyum taşıyan müzik grubu..
    (first breath after coma, 21.09.2008 14:04 ~ 24.09.2008 17:27)
  19. en mahrem yerlerinize sarılan, en çok öpülmeye hasret kalmış yerlerinizi öpen (lütfen ama! sapıklığın lüzmu yok!), böylesine sözsüz müzikle en çok konuşan.. göğsünüzden alev alev akıp giden..

the moon is down!
    (geber marla singer, 22.10.2008 14:09 ~ 04.05.2009 11:17)
  20. bir explosions in the sky konserinde davul boşalmalarıyla zevkten ve heyecandan kalp krizi geçirerek ölmek, bu dünyada olabilecek en güzel ölüm biçimlerinden birisiydi.
    (geber marla singer, 01.06.2009 11:18)
  21. türkiye konserlerine gidememiş hatta konserden haberdar bile olamamış olmak ne kadar büyük acı verse de iyi ki varlar. iyi ki müzik yapıyorlar.
    (maybesomeday, 04.07.2009 19:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil