belki ilginizi çeker
  1. · existenz
  2. · kerem görsev
  3. · essence
  4. · antoine dufour
  5. · bugge wesseltoft
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · yetenek sizsiniz türkiye
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · uludağ sözlük
  8. · 1978 eurovision türkiye finali
  9. · tomb raider anniversary

existence  

1. (thraki, 30.06.2007 11:54)
  2. kerem görsev'in 2002 yılında çıkardığı caz albümü. existence, görsev'in en başarılı albümlerinden biridir. görsev albümü kızı nisan için yapmış ve albümdeki parçaların adını da ona özel seçmiştir. web sitesinden kopyala-yapıştır yönemi vasıtası ile (mukavva-ayva) albüm hakkındaki yorumları ileteyim ilk evvela:

"existence" nedir ve nasıl oluştu?

10 nisan 2000 yılında kızım nisan doğduğu zaman yakın çevrem ve arkadaşlarım "ne zaman kızına bir albüm yapacaksın ?" diye sorular yönelttiler. bu beni son derece rahatsız ediyordu. bundan önceki çalışmalarımda yaşamadığım ve hissetmediğim hiç bir düşüncemi müziğe yansıtmamıştım. ne zaman ki biraz ele avuca gelip, benimle diyaloğa girmeye başlayınca aramızda keyifli bir bağ oluşmaya başladı. "existence" beş ay içinde oluşuverdi.

sadece "flying notes" benim eski bestelerimden biri ve "back home" zehirlenen köpeğim bebop'a hastaneden çıktıktan sonra evdeki koltukta hüzünlü yatışını gördükten sonra 10 dakikada yazdığım bir parçadır. "friend's daughter" ise dostum hakkı mısırlıoğlu'nun kızı kiraz'ın mini fotoğraf albümündeki siluetlerinden çıkartarak yaptığım bir kolaj parçası.

diğer parçaların hikayeleri kızımla benim aramdaki diyaloglar.

"be-be-be", nisan'ın kelebeği anlatırken çıkartığı ses. "who knows?", nisan'ın ne olacağını kimse bilmiyor belki bir müzisyen ? "existence", varoluş hikayesi "gak-guk", kızıma taktığım lakap "tea party", oyun arkadaşları zeynep ve lal'le azıp, gürültülü bir çay partisi "dreams with barney, bj and baby bop", nisan'ın akşam uyurken yatağına aldığı arkadaşları

bu albümde ateş'in dışında ben, reyent ve volkan klasik kökenli müzisyenlerdik. fakat içimizde klasikle hala yoğun bir şekilde ilgilenen reyent albümdeki pek çok sihirli nuansı, koşmayı,çekmeyi; viyolonselin nerede nasıl daha iyi sound çıkartacağını kendisi buldu. çok değerli bir vitüozite sergiledi. volkan emin,sağlam, kendine özel tınılarıyla ve özlediğim arşe soundunyla albüme çok şey kattı. ateş, "november in st.petersbourg" albümünden sonra aynı formatın quartet oluşumunu çalarken rusya'da ki lezzeti yineledi.

albüm provaları bizim evde oldu. kayıtlar ise itü miam stüdyolarında yedi saatte gerçekleşti.

çok mutluyum. hepsi bu kadar!

kerem görsev"

albümdeki parçalar da şöyledir:

1. be-be-be
    2. who knows?
    3. flying notes
    4. existence
    5. gak-guk
    6. friend's daughter (kiraz)
    7. tea party
    8. dreams with barney, bj and baby bop
    9: back home

dinleyiniz efenim...
    (emrahman, 12.10.2007 23:13)
  3. bugge wesseltoft şarkısı. dinlemek gerekir.

http://www.youtube.com/...
    (closer, 07.03.2008 16:34)
  4. (bkz: existenz)
    (headfucker, 07.03.2008 17:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil