görseller
evoletevolet
evoletevolet
belki ilginizi çeker
  1. · camilla belle
  2. · 10 000 b c
  3. · a sunday smile
  4. · bira sıçramış fondötenli surat yalayan kadın
  5. · organizatöriçe
  6. · hanimiş benim güzel maskem
  7. · birinci olağan izmir kongresi
  8. · d leh
  9. · konseptsiz zirve
  10. · kafa yapan zirve
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · ezel
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · disko kralı
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · pro evolution soccer 6
  9. · işi kitabına uydurma sanatı

evolet  

sayfa  / 4
  1. mavi gözlü daş
    (bkz: 10 000 b c)
    (kopekbaliginingozundekibugu, 28.03.2008 15:19 ~ 15:23)
  2. aslında mavi gözlü olmayan güzel kız. küçüklüğünü oynayan kız da mavi gözlü olmayan sevimli bir kız.

(bkz: camilla belle)
    (tatalu, 28.03.2008 15:21 ~ 15:25)
  3. gelişini dört gözle beklediğim, sözlük semalarında daha yazar olmadan boy göstermeye başlamış, diyecekleri dediklerinden çok olan..

şimdilik; "hoşgelmiş altıncı nesil yazar"..

(bkz: can)
    (melagrana, 01.01.2009 23:06)
  4. gönüllerin bir numarası zirvelerin olmazsa olmazı. ayar verdiğimizde bizi kollayan, karnımız acıktığımızda bizi doyuran insan. tam bir şefkatli omuz, tam bir zıpçıktı. sözünü de tutmuş geldiği gibi, o halde bana da sözümü yerine getirmek düşer. gelişinin şerefine tam 4 dua okucam. üç kulhuvallah bir elam okucam. başka bilmiyorum idare et kuzum.
    (amuda kalkan imam, 02.01.2009 00:31)
  5. odasından anca çıkıp misafire geç hoşgeldin diyen, evin son derece ergen çocuğu misali geç de olsa "hoşgelmiş altıncı nesil yazar" diyorum kendisine.
    hızımı da alamadım hatta, zirvede tanıştığım hoşsohbet yazar kendisi.
    ben sevdim şahsen.

haa bi de; şimdiye kadar gördüğüm tek siksik yemeyen organizatör. *
    (çılgın orman meyvesi, 11.01.2009 21:58)
  6. itü sözlük izmir camiası olarak yazar olmadan önce tanıma şerefine eriştiğimiz ve evet giri sayısı ile katıldığı zirve sayıları aynı orantıda olan yazar. gerçi bana kıl kapar ama ben kendisini pek severim*. valla.
    (van den budenmayer, 12.01.2009 19:07 ~ 13.01.2009 13:52)
  7. hoşbulduk demekten pek bir memnun olduğum, mahlasımla ilgili ilginç yorumuyla, hoşgelmiş yazar kardeşim.
    (yanlış ayın delisi, 16.01.2009 18:16)
  8. şimdi buradan tam şuanda kalbine öpücük, saçlarına kızıl güller gönderiyorum.
    kabul etsin lütfen.
    efkar dağıtan ve insanın içindeki közlere isim takan cümleleri var.
    (özlemce, 05.02.2009 10:48)
  9. kafa yapan zirvede tanıştığım ilk yazarlardan biri,sohbet imkanı bulamadık kendisiyle bir başka zirveye artık.ayrıca taş gibi hatunmuş.
    (düttürü dünya, 08.02.2009 10:26)
  10. hanımağa dır.

geçen yılın kasım ayında bir zirvede tanıştık. dobra ve gerçekçi cevapları sert sözleriyle gözümü korkutmuştu.

sözlüğe yazar oldu. zirve açtı. gidemedim. korkudan hep offline takıldım sözlükte.

dünkü zirvede*ağzımın payını güzelce aldım. gitmediğim zirvesine, yaptığım şebekliklere.

toparlamak gerekirse; sultan, hanımağa, patron sıfatlarına veya ünvanlarına karşılık gelen harika insan.

not: garsonluk deneyimim var. bir torpil yapıp beni işe alsana.*
    (uzayi kurtaran dunyali, 08.02.2009 14:23 ~ 13.02.2009 12:25)
  11. memory card olarak kullandığım insan. bazen "ben ölürsem karakutumu bulamayacaklar"* diye triplere giresim geliyor, yok, mümkün değil! bu kadın biliyor karakutum nerde; şak diye gösterecek, biliyorum! uyuz oluyorum.
    (melagrana, 23.02.2009 13:43 ~ 13:46)
  12. sözünün eri insan. hani olur da birasına falan iddiaya girerseniz, alır mı diye düşünmeyin, şakkadanak alıyor.

eklemezsem çatlarım eklemesi:o giri tarafımdan silinecektir.
    (kaldırımmühendisi, 01.03.2009 23:14 ~ 22.03.2009 23:02)
  13. en bilinen, sade ve klişe versiyonuyla abla.yok aramızdaki dile çevirirsek:

(bkz: yavşak)

ayrıca suratıma kapattı.harbiden yazdım bunu.evet.
    (kaçakçay, 12.03.2009 23:45 ~ 23:48)
  14. organizasyon ve zirve uzmanı altıncı nesil yazar. kendisinden yeni yeni zirveler bekliyoruz efendim...vallahi üşenmem kalkar gerilirim ankaralardan haberi olsun.
    (pakanajuhla of boreat, 23.03.2009 21:35)
  15. "aklının düzlüklerinde sel mevsimi... puslu havayla, dondurucu rüzgarlar, çoğunda da deli gibi tuzlu tuzlu yağan yağmur, etrafı göğün göğsünü delip geçen uçsuz bucaksız dağlarla çevrili bu gizlenmiş araziye yağmıyor, sanki onu boğmaya çalışıyor. evden küçük kulübeden büyükçe bacasında çıkan dumanlar rüzgarla anında dağılan bir yer tam ortada bütün yükseltilere eşit uzaklıkta gibiyken, pencerenin kenarına oturmuş dışarıya bakan kadını görmek, sadece kocaman kızarmış gözlerini aramakla mümkündü.
    az önce dışarıda çıplak ayaklarıyla yağmur altında yürürken her hareketinde göğsüne batan keder, çok sonraları o söylediğinde sizinde göğsünüzde bi’ yerlere battığında işte o gördüğünüz an değil sızıyı hissettiğiniz an bu çetin arazi uzanıveriyor ayaklarınızın altında.
    içeriye girip onu izliyorsunuz. kalktığı yerden kırmızı korlarıyla yanan ateşe bakıyor. hatta arada karıştırıyor ve ateşin önüne yığdıklarını arada içine bırakıveriyor alevlerin. basit sıradan ağaç parçalarıyken eskiden, burada yanmadan önce hepsine birer yüz yerleştirmiş. pürüzlerini düzeltmiş, uğraşmış eline batan kıymıklara aldırmadan. ama ateşe atıp önce yanmaya başlayıp her birinin yüzü silinip diğerlerinden farkı kalmayana kadar dağılırken hiç durmuyor bile..."
    (kan kırmızı, 24.03.2009 10:54 ~ 13:54)
  16. organizatöriçe.
    (sir da ros floyd, 26.03.2009 15:32)
  17. her ay izmir'de bir zirve ayarlamazsa rahat edemeyen organizatör. izmir'de olmayan yazarları da çatlatma kapasitesine sahip bu şekilde. "23 nisan'da yap o zirveyi abla valla bak o zaman gelicem söz." dersen eğer 23 nisan'a bile bir zirve sıkıştırabilir sorun değil onun için.
    (bana bir nick bulun, 26.03.2009 15:37)
  18. hiç beklenmedik bir anda, tam da gerekirken, uyumakla uyanmak arasında bir yerlerde surata şapşal bir gülücük bırakma melekesine sahip yazar. seviyorum kendisini.
    (van den budenmayer, 05.04.2009 20:39 ~ 06.04.2009 03:37)
  19. bir zirvenin* daha altından başarıyla kalkmış kişidir efendim. yalnız ufak bir hatası var efendim sik sik etmeden olmaz. zeus'un da doğum günüydü ve gelen iki pastayı da sinirli abiye üfletti. olmaz efendim olmaz yakışmadı efendim.

yalnız bu kişisi gülüyor, içiyor ve gene gülüyor. bu kadar güzel gülünmez ki efendim. beni sözleri ile taciz de etti şikayet edicem kendisini ilgili makamlara. kendisine doğum gününde o çok istediği hediyeyi şimdiden sipariş verdim özel el yapımıdır. güle güle kullanır inşallah.
    (guenhwyvar, 18.04.2009 11:32)
  20. "anlatılmaz yaşanır" diye çok klişe bi laf vardır ya hani, hah işte bu söz bi insanın üzerine bu kadar mı güzel oturur.
    cidden "anlatılmaz yaşanır" minvalinde bir hatun bu. çok çok güzel bi insan. adeta sıcaklık abidesi.
    (sinirliyim ezelden, 18.04.2009 12:36)
  21. organizatöriçe demiş biri, az bile demiş. o olmasa sözlüğün izmir ahalisi zirvelerde ne yaparmış, bilemem. dün hesapları halletti, mekan değişimini yaptı, herkesle teker teker ilgilendi. bira sözüm vardı, bi şekil denk getiremedik. sonraki zirvelere nasipse artık.
    (bor madenleri, 24.04.2009 09:18)
  22. sen var ya harbi mübarek insansın demek istediğim, derim de niye istemekle kalayım lan? kardeşini susturduğun ama beni susturamazsın*. bir gün ben de seni kendi zirvemde konuk eder miyim ki be evolet? ederim ya neden olmasın di mi. öğretsene nasıl yapıyosun bu işleri? ehe eğlenceli hatun lan işte, çok uzattım.
    (sofsotik, 24.04.2009 09:30)
  23. "... saçımın tek bir telini bile şimdi daha iyi tanıyor değilim ve kendime eskiye oranla tek bir adım bile yaklaşamadım. arkamdan hep meçhul bir kadın izledi beni, bir başka meçhul kadınla birleşmek üzere... " * dedi durdu yıllarca kendi kendine..

altı yıldır içindeki o "bir başka meçhul kadınla" yaşamaya alıştı.. göndermek istedi başaramadı.. bütün olmak istedi yine olmadı.. atamadı, satamadı.. sessiz kaldı ama konuştu aslında.. gitti ama kaldı aynı zamanda.. en derin uykusunda bile açıktı gözleri.. en şen kahkasında bile içi hep ıslaktı..
    görmedi kimse, duymadı, bilemedi..
    (evolet, 10.05.2009 19:20)
  24. "izmir tayfasında normal kişi yok ki" gözlemimi doğrularcasına extreme manyak kişi. hayır bik bik ediyor, türlü türlü laflar hazırlıyor, iddialarda bulunuyor sonra "sik sik team" tadında kıvırıyor. ha seviyor muyum bu deliyi, köküne kadar belden bağlamalı*
    (guenhwyvar, 10.05.2009 20:47)
  25. kendisiyle ilgili yaklaşık bir iki saat önce "sanırım bu aralar yanım yanım yanıyor." yazacaktım. referans olarak da şunları kullanacaktım;

-elbiseleri yırtarak sevişmek-

yıllarca kendini kasmış, tutmuş, otuzlu yaşlarına kadar kurtlar arasında kuzu olmuş erkeği taş gibi bir hatunla aynı odada bıraktığınızda gözgöze gelmeleri ile eş zamanlı oluşacak eylemdir.
    (evolet, 11.05.2009 09:29)

-itü sözlük erkeklerine inat kız kıza zirvesi-

(bkz: ben zirveye zirve demem zirvede erkek olmayınca)
    (evolet, 11.05.2009 14:41)

-sikmetre-

erkeklerin sikine takılan ne kadar sikiştiğini gösteren alet.

(bkz: alete alet takmak)
    (bkz: taksimetre)
    (evolet, 11.05.2009 15:52)

vazgeçtim. ama kendisi de daha fazla duramayarak patladı;

-içten gelen ateş-

durdurabilecek iki şey vardır.. biri sprite biri ...

her türlü ateşten daha fenadır.. ne içtiğin su söndürür, ne yediğin rüzgar.. yanarsın alev alev.. buz dolu küvetler bile kar etmez.. söndürmek için gerekli olan mühimmatı bulamazsan vay haline..
    (evolet, 11.05.2009 17:14)
    (olahabeoy, 11.05.2009 17:26 ~ 15.05.2009 15:05)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil